11 Ocak 2011 Salı

Bahar Pilavı

Herkese merhaba. İstanbul'da hava güneşli ama çok soğuk. Kışı bitirip ılık havalara ulaşmamıza daha çok var. Ben de bahara daha çok var ama en azından mutfağıma bahar gelsin istedim ve bahar pilavı yaptım. (Bu pilava neden bahar pilavı deniyor bileniniz var mı ?) Tarifini Lezzet dergisinin eski bir sayısından aldığım bu pilavda yeşillikler özellikle de dereotu pirinçle birleşince harika bir tat ortaya çıkıyor. Buyrun tarife. Afiyet olsun.
Malzemeler: (5 kişilik)
2 su bardağı pilavlık pirinç
250 gr. kuşbaşı et
3 su bardağı sıcak su(etin haşlama suyunu kullanabilirsiniz)
2 adet taze soğan(ben kullanmadım)
4 dal maydanoz
4 dal dereotu
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğranmış etler bir tencerede ısıtılmış zeytinyağında kavrulur ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilip, pişirilir. Pirinç yıkanır ve sıcak suda 15-20 dak. bekletilir. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Kuşbaşı etler tencereye konulur ve bir iki çevrilir. Ardından süzülmüş pirinç eklenir ve tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, karabiber eklenir ve sıcak su konulur (eti pişirirken elde ettiğiniz et suyunu kullanırsanız çok daha lezzetli olur) ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra tencerenin içinde bırakılır ve demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra ince ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotu eklenir haifçe karıştırılarak harmanlanır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

29 yorum:

  1. Harika olmuş tane tane...

    Davetlere layık bir pilav olmuş....

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bahara daha çok var ama neyse bu güzelliklerle idare edeceğiz. Adı bile yetti.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. pilav harika görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Pilav olsun da nasıl olursa olsun . ellerine sağlık canım. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çeşnici Handan Hanım, sürekli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Pilava dere otu ne güzel gidiyor değil mi? Fotoğrafı bile değişiyor sade pilavın.

    YanıtlaSil
  6. tane tane görüntüsüyle benim gbi bir pilavsever için olmul bu post, eline sağlık :))

    YanıtlaSil
  7. Öğle yemeği saatine çok yakınız ve öyle güzel görünüyor ki "Bahar Pilavı"nız...
    Bir kaşık alsam elime ve daldırsam ekrana...
    Aman allahım.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık pirinç pilavını her türlü severim.SEVGİLER

    YanıtlaSil
  9. eti pilava yakıştıranlardanım. tam kıvamlı nefis olmuş..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Pilav yeşillenmiş ondan bu adı almış olabilir mi acaba? İyi ki böyle çeşit çeşit pilavlar var. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Çok nefis görünüyor, tane tane olmuş. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. elinize sağlık,nefis görünüyor!

    YanıtlaSil
  13. Pilavın görüntüsü içimi açtı nefiss olmuş....Ellerinize sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. ismi gibi kendisi de güzel eline sağlık resimde çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  15. "Bahar pilavi" ismi ne çok yakismis öyle!! Goruntude super, ben et yemesemde, istah çaici gorunuyor. Ellerine saglik Handancim

    YanıtlaSil
  16. Pilavın her çeşidine bayılırım. hele de böyle etli:) Ellerine sağlık handan ablacım...

    YanıtlaSil
  17. Pilavın her çeşidine bayılırım. hele de böyle etli:) Ellerine sağlık handan ablacım...

    YanıtlaSil
  18. nefiss..
    tane tanee:))
    ellerine sağlık canım..
    pilavla dahi olsa baharı getirdin :))

    YanıtlaSil
  19. Hemen yapıp baharı yaşayacağım.

    YanıtlaSil
  20. ben sadece dereotu ilave ediyordum.taze soğan ve maydonuzluda deniycem.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Pilava baka kaldım, hatta bir ara tüten dumanı bile gördüm :) Daha bir kar görmeden bahar gelmesin ama böyle harika pilavlar her zaman sofraya gelebilir :) eline sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. pek bi güzel.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  23. afiyet olsun,ellerinize saglik.nefistir simdi bu denemek lazim.hoscakalin ve saglikla kalin...

    YanıtlaSil
  24. Handancım, baharı getir de nasıl getirirsen getir..Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. pilavda dereotuna bayılıyorum.ellerine sağlık arkadaşım.tane tane görünüyor.
    sevgiler.
    iyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  26. Belki içinde bol yeşillik olduğu için bahar pilavı denmiştir.

    Pek leziz görünüyor, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  27. Pilavın her türlüsüne bayılırım , ellerinize sağlık dereotlu da çok yakışmış

    YanıtlaSil
  28. plavın her çeşidine hayranım hımmmmmm canım çekti=)

    YanıtlaSil
  29. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)