Herkese merhaba. İstanbul'da hava güneşli ama çok soğuk. Kışı bitirip ılık havalara ulaşmamıza daha çok var. Ben de bahara daha çok var ama en azından mutfağıma bahar gelsin istedim ve bahar pilavı yaptım. (Bu pilava neden bahar pilavı deniyor bileniniz var mı ?) Tarifini Lezzet dergisinin eski bir sayısından aldığım bu pilavda yeşillikler özellikle de dereotu pirinçle birleşince harika bir tat ortaya çıkıyor. Buyrun tarife. Afiyet olsun.
Malzemeler: (5 kişilik)
2 su bardağı pilavlık pirinç
250 gr. kuşbaşı et
3 su bardağı sıcak su(etin haşlama suyunu kullanabilirsiniz)
2 adet taze soğan(ben kullanmadım)
4 dal maydanoz
4 dal dereotu
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğranmış etler bir tencerede ısıtılmış zeytinyağında kavrulur ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilip, pişirilir. Pirinç yıkanır ve sıcak suda 15-20 dak. bekletilir. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Kuşbaşı etler tencereye konulur ve bir iki çevrilir. Ardından süzülmüş pirinç eklenir ve tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, karabiber eklenir ve sıcak su konulur (eti pişirirken elde ettiğiniz et suyunu kullanırsanız çok daha lezzetli olur) ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra tencerenin içinde bırakılır ve demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra ince ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotu eklenir haifçe karıştırılarak harmanlanır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Harika olmuş tane tane...
YanıtlaSilDavetlere layık bir pilav olmuş....
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bahara daha çok var ama neyse bu güzelliklerle idare edeceğiz. Adı bile yetti.
Sevgiyle kal.
pilav harika görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilPilav olsun da nasıl olursa olsun . ellerine sağlık canım. sevgiler
YanıtlaSilÇeşnici Handan Hanım, sürekli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Pilava dere otu ne güzel gidiyor değil mi? Fotoğrafı bile değişiyor sade pilavın.
YanıtlaSiltane tane görüntüsüyle benim gbi bir pilavsever için olmul bu post, eline sağlık :))
YanıtlaSilÖğle yemeği saatine çok yakınız ve öyle güzel görünüyor ki "Bahar Pilavı"nız...
YanıtlaSilBir kaşık alsam elime ve daldırsam ekrana...
Aman allahım.
Ellerine sağlık pirinç pilavını her türlü severim.SEVGİLER
YanıtlaSileti pilava yakıştıranlardanım. tam kıvamlı nefis olmuş..
YanıtlaSilsevgiler..
Pilav yeşillenmiş ondan bu adı almış olabilir mi acaba? İyi ki böyle çeşit çeşit pilavlar var. Eline sağlık.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor, tane tane olmuş. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilelinize sağlık,nefis görünüyor!
YanıtlaSilPilavın görüntüsü içimi açtı nefiss olmuş....Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
ismi gibi kendisi de güzel eline sağlık resimde çok güzel olmuş
YanıtlaSil"Bahar pilavi" ismi ne çok yakismis öyle!! Goruntude super, ben et yemesemde, istah çaici gorunuyor. Ellerine saglik Handancim
YanıtlaSilPilavın her çeşidine bayılırım. hele de böyle etli:) Ellerine sağlık handan ablacım...
YanıtlaSilPilavın her çeşidine bayılırım. hele de böyle etli:) Ellerine sağlık handan ablacım...
YanıtlaSilnefiss..
YanıtlaSiltane tanee:))
ellerine sağlık canım..
pilavla dahi olsa baharı getirdin :))
Hemen yapıp baharı yaşayacağım.
YanıtlaSilben sadece dereotu ilave ediyordum.taze soğan ve maydonuzluda deniycem.eline sağlık.
YanıtlaSilPilava baka kaldım, hatta bir ara tüten dumanı bile gördüm :) Daha bir kar görmeden bahar gelmesin ama böyle harika pilavlar her zaman sofraya gelebilir :) eline sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilpek bi güzel.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilafiyet olsun,ellerinize saglik.nefistir simdi bu denemek lazim.hoscakalin ve saglikla kalin...
YanıtlaSilHandancım, baharı getir de nasıl getirirsen getir..Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor. Sevgiler..
YanıtlaSilpilavda dereotuna bayılıyorum.ellerine sağlık arkadaşım.tane tane görünüyor.
YanıtlaSilsevgiler.
iyi akşamlar.
Belki içinde bol yeşillik olduğu için bahar pilavı denmiştir.
YanıtlaSilPek leziz görünüyor, ellerine sağlık canım..
Pilavın her türlüsüne bayılırım , ellerinize sağlık dereotlu da çok yakışmış
YanıtlaSilplavın her çeşidine hayranım hımmmmmm canım çekti=)
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil