Herkese güzel bir hafta dilerim. Soğuk bir hafta bizi bekliyor bu nedenle haftaya; hem çorba hem de ana yemek şeklinde yenilen ve minik köfteleri nedeniyle özellikle çocuklar tarafından çok sevilen bir yemekle başlamak istiyorum. Farklı isimleri ve farklı yapılış tarzları olan bu yemeği ben annemden öğrendiğim şekli ile sizlere sunuyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:(5 kişilik)
350 gr. köftelik kıyma
yarım çay bardağı pirinç
tuz
karabiber
2 adet havuç
2 adet patates
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
un
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kıyma, yıkanmış süzülmüş pirinç, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp iyice yoğurulur. Hazırlanan köfte harcından minik parçalar alınıp fındık büyüklüğünde yoğurulur.(Köfteler ne kadar minik olursa o kadar makbuldur. Tabağa konulduğunda suyun üzerinde belli belirsiz gözükmesi, sudan tamamen çıkacak kadar büyük olmaması gerekmektedir) Fındık büyüklüğünde yoğurulan köfteler unlanmış bir tepside biriktirilirler. Tüm köfteler bitince bu unlu tepsi sallanarak iyice her taraflarının una bulanması sağlanır. Bir tencereye 6-7 su bardağı su konulup, biraz tuz eklenerek kaynatılır. Bu arada patates ve havuçlar soyulup, mümkün olduğunca minik minik doğranırlar. Su kaynayınca doğranmış havuç ve patatesler tencereye konulurlar. Bir iki taşım kaynadıktan sonra köfteler de yavaşca bu suya eklenirler ve üzerine çok az zeytinyağı gezdirilir. Köfteler ve sebzeler pişene kadar ocakta tutulur(sebzeler çok minik olduğu için pişmeleri çok kısa sürer) Diğer tarafta yumurta sarısı ile limon suyu karıştırılıp, iyice çırpılır. Bu karışıma yemeğin suyundan bir iki kaşık azar azar ilave edilir ve çırpma işi sürdülür. Ardından bu terbiye yemeğin suyuna azar azar karıştırılarak katılır. Bir, iki karıştırdıktan sonra altı kapatılır. Servis tabağına alınan yemek sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Malzemeler:(5 kişilik)
350 gr. köftelik kıyma
yarım çay bardağı pirinç
tuz
karabiber
2 adet havuç
2 adet patates
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
un
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kıyma, yıkanmış süzülmüş pirinç, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp iyice yoğurulur. Hazırlanan köfte harcından minik parçalar alınıp fındık büyüklüğünde yoğurulur.(Köfteler ne kadar minik olursa o kadar makbuldur. Tabağa konulduğunda suyun üzerinde belli belirsiz gözükmesi, sudan tamamen çıkacak kadar büyük olmaması gerekmektedir) Fındık büyüklüğünde yoğurulan köfteler unlanmış bir tepside biriktirilirler. Tüm köfteler bitince bu unlu tepsi sallanarak iyice her taraflarının una bulanması sağlanır. Bir tencereye 6-7 su bardağı su konulup, biraz tuz eklenerek kaynatılır. Bu arada patates ve havuçlar soyulup, mümkün olduğunca minik minik doğranırlar. Su kaynayınca doğranmış havuç ve patatesler tencereye konulurlar. Bir iki taşım kaynadıktan sonra köfteler de yavaşca bu suya eklenirler ve üzerine çok az zeytinyağı gezdirilir. Köfteler ve sebzeler pişene kadar ocakta tutulur(sebzeler çok minik olduğu için pişmeleri çok kısa sürer) Diğer tarafta yumurta sarısı ile limon suyu karıştırılıp, iyice çırpılır. Bu karışıma yemeğin suyundan bir iki kaşık azar azar ilave edilir ve çırpma işi sürdülür. Ardından bu terbiye yemeğin suyuna azar azar karıştırılarak katılır. Bir, iki karıştırdıktan sonra altı kapatılır. Servis tabağına alınan yemek sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Bayılırım ben bu çorbaya.Tam kış çorbası.Epeydir aklımda, yapmak nasip olmadı bir türlü.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilofff ya koymayın şunları ben çok açım yaaa:):)
YanıtlaSilCanım mutlu haftalar bayılırım sulu
YanıtlaSilköfteye ellerine sağlık öpüyorum.
Handancığım mutlu güzel bir hafta diliyorum ellerine sağlık nefis bir kış yemeği bizde yemek olarak biraz daha büyük köfteler olarak yapılıyor. Bu arada tabak annemin ceyizindeki tabakları hatırlattı bana çok güzel sevgiler bizden....
YanıtlaSilAnnenin bilgisine seninde ellerine sağlık ablacım,çorban çok güzel olmuş.Sevgilerimle.
YanıtlaSilçok sevrim ellerinize sağlık . iyi haftalar .
YanıtlaSildün akşam alman kanalı vox da gördüm trli bir kadın pişirdi hemen aklıma düştü :) bende uzun zamandır yapmadım diyordum şimdi burada görünce iyice canım çekti:) mis gibi olmuş eline sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle...
çok severim geçenlerde bende yaptım ellerine sağlık lezzet ve şifa deposu bu
YanıtlaSilçok severim sulu köfteyi.ellerine sağlık canım.harika olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilHandan Ablacığım,
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık..
annem de çok sever yapıp bize yedirtmesini:)
senin ellerinden de nefis görünüyor..
kar yağışı sürüyor buralarda istanbulda yokmuş ama inşallah yağar oraya da:)
sevgiler..
canım arkadaşım öncelikle bana bırakmış olduğun güzel mesajın için çok teşekkür ederim.inan bana bendede yerin çok farklı,bu yola ilk çıktığımda tanıdığım,sıcak ve samimi ilk isimlerdensin.çorba ise nefis olmuş.bu akşama yemeğim var ama yarın akşama bende yapıyım.karda içimiz ısısnsın sevgiler.
YanıtlaSilBizimkiler çok severler. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilBu corbayi ben de cok sik yapiyorum. Benim istahsiz ufakligim bayilarak yer bu corbayi. Eksili eksili oh ne guzel :)
YanıtlaSilHandancım ellerine sağlık nefis olmuş acayip canım çekti :p Sevgilerimle iyi haftalar dilerim...
YanıtlaSilbenimde annem bu çorbaya bayılır,haftada bir defa yapılmazsa kıyamet kopuyor :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilHarika olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor canım çekti doğrusu ekşili ekşili,ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilSöylediğiniz gibi bir çok yapılış şekli var ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler:)
bizim evde en sevilen çorba :) ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık, bu soğuk günlerde hem besleyici hem de lezzetli. İyi haftalar..
YanıtlaSilTam kis çorbasi, nefis olmus. Ellerin dert gôrmezsin
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık bayılırım bu yemeğe hele de sen yapınca tadından geçilmez.çokkkk öptüm
YanıtlaSilHandancım yeseydik vallahi billahi afiyet olurdu ellerine sağlık çok güzel çokkk
YanıtlaSilnasıl severim, sabah kalkınca bir kalanı yemek isterim. çok güzel doyurur insanı bu yemek. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHandancım, bayılırım bu köfteye, ekşili ekşili, vallahi gece gece ağzım sulandı:)) Ellerine sağlık canım, patates ve havuçla zenginleştirmek de çok iyi fikirmiş..
YanıtlaSilAkşamdan kıyma çıkarmıştım, ne yapayım diye düşünüyordum. Hızır gibi yetiştin Handan'cığım:)) Ben de, çocuklar da çok severiz, bu akşam yemeğimiz belli oldu. Bol ekşili, bol sebzeli köfte:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, sevgiler...
nasıl severim nasıl severim anlatamam Handan abla, ellerine sağlık, özlediğimi farkettim ben ekşili köfteyi :)
YanıtlaSiltarifler mükemmel. iştahım için güzel, kilolarım için münasebetsiz bir blog oldu bu. ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTarifinizi denedim harika oldu. Gerçekten çok lezzetli bir tarif, paylaşım için tekrar teşekkürler.
YanıtlaSil