4 Ocak 2011 Salı

Barbun Tava

Herkese merhaba. Bugün çıtır, çıtır bir balık tarifi var. Afiyetler olsun.
Malzemeler:
1 kg. barbun
250 gr. mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
Hazırlanışı:
Barbunlar ayıklanır, yıkanır ve süzülür. Bir kabın içerisine bir tatlı kaşığı karbonat, 2, 3 su bardağı su ve biraz tuz konulur ve hepsi karıştırılır. Başka bir kaba da mısır unu konulur. Balıklar önce karbonatlı suya sokulur, ardından mısır ununa bulanırlar. Unun fazlası üzerlerinden alınır. (Balıklar unlandıktan sonra kevgirden geçirilirse fazla unu kolaylıkla alınabilir) Tavaya 1 yemek kaşık zeytinyağı konulur kızdırılır ve balıklar tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir. Balıklar kızarınca bir kapak yardımı ile ters çevrilirler. İkinci tavada bir yemek kaşığı zeytinyağı daha ilave edilir ve işlemler tekrarlanır. Pişen balıklar servis tabağına alınıp, sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

23 yorum:

  1. balıklar nefis olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. valla olsa da yesek ne güzel olurdu bu arada karbonatı ilk defa gördüm denemeli
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. valla olsa da yesek ne güzel olurdu bu arada karbonatı ilk defa gördüm denemeli
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. of çok güzel duruyorlar:)eline sağlık Handan'cım

    YanıtlaSil
  5. Handancığım nasıl güzel gözüktü bu saatlerde öğle yemeği yememiş benim için ellerine sağlık afiyetler olsun sizlere...

    YanıtlaSil
  6. nefiss görünüyorlar!! ellerine saglik canim.. sicacik sevgileirmle..

    YanıtlaSil
  7. Handancım,balıkların ne güzel görünüyor asker gibi dizmişsin :) Ooof harika olmuş ellerine sağlık. Bize bakmak düşer size de yemesi afiyet olsun :) Sevgilerimle iyi günler..

    YanıtlaSil
  8. oh mis gibi olmuşlar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. bayılrım barbunyaya canım benim.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. canımmmm ,ellerine sağlık nefiss görünüyor
    çok öpüyorum çoook:)

    YanıtlaSil
  11. Balığı her zaman tek geçerim. Ellerine sağlık Handan ablacım:)

    YanıtlaSil
  12. İlk kez duydum, ben de karbonatı. Yağ çekmesini mi engelliyor?
    Ellerine de sağlık, çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  13. çipuradan sonra en sevdiğim balıktır barbun babam trabzondan gelirken 10 kg. getirdi doldurduk buzluğa canımız isteyince çıkaıp yiyoruz:)
    harika oluyor tavukumsu nefis etine bayılıyorum elerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  14. Barbunya bana hep Bodrum'u hatırlatır. Orada Ali'nin Yeri vardı ama hangi koydaydı hatırlayamıyorum. Ne zaman gitsek barbun gelirdi masamıza.

    YanıtlaSil
  15. olsaydı öyle bir yerdimki elinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Handancım, benim taslaklarımda da 'tekir tava' bekliyor, o yüzden senin tarifi görünce tesadüfe gülümsedim. Eline sağlık canım, seninki daha değişik zira, ben neredeyse hiç yağ koymuyorum ama senin unlama biçimin değişik. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Mine ve Sarkaç, karbonat balığın yağı çekmesini önlüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. off enfes görünüyor,yanına bol salata ımmmm.
    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  19. ii ki istanbuldayken gordum bu guzelleri:)anneme aksam siparisimi aynisinin tipkisindan veriyorum :))

    YanıtlaSil
  20. ii ki istanbuldayken gordum bu guzelleri:)anneme aksam siparisimi aynisinin tipkisindan veriyorum :))

    YanıtlaSil
  21. tam mevsimi.
    afiyet,şifa olsun.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. http://belguzar anne.blogspot.com5 Ocak 2011 18:09

    selam canım elıne sağlık balıklar harıka elıne sağlık

    YanıtlaSil
  23. ellerinize sağlık..çok güzeller.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)