Herkese merhaba. Bugün çıtır, çıtır bir balık tarifi var. Afiyetler olsun.
Malzemeler:
1 kg. barbun
250 gr. mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
Hazırlanışı:
Barbunlar ayıklanır, yıkanır ve süzülür. Bir kabın içerisine bir tatlı kaşığı karbonat, 2, 3 su bardağı su ve biraz tuz konulur ve hepsi karıştırılır. Başka bir kaba da mısır unu konulur. Balıklar önce karbonatlı suya sokulur, ardından mısır ununa bulanırlar. Unun fazlası üzerlerinden alınır. (Balıklar unlandıktan sonra kevgirden geçirilirse fazla unu kolaylıkla alınabilir) Tavaya 1 yemek kaşık zeytinyağı konulur kızdırılır ve balıklar tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir. Balıklar kızarınca bir kapak yardımı ile ters çevrilirler. İkinci tavada bir yemek kaşığı zeytinyağı daha ilave edilir ve işlemler tekrarlanır. Pişen balıklar servis tabağına alınıp, sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
balıklar nefis olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilvalla olsa da yesek ne güzel olurdu bu arada karbonatı ilk defa gördüm denemeli
YanıtlaSilellerine sağlık
valla olsa da yesek ne güzel olurdu bu arada karbonatı ilk defa gördüm denemeli
YanıtlaSilellerine sağlık
of çok güzel duruyorlar:)eline sağlık Handan'cım
YanıtlaSilHandancığım nasıl güzel gözüktü bu saatlerde öğle yemeği yememiş benim için ellerine sağlık afiyetler olsun sizlere...
YanıtlaSilnefiss görünüyorlar!! ellerine saglik canim.. sicacik sevgileirmle..
YanıtlaSilHandancım,balıkların ne güzel görünüyor asker gibi dizmişsin :) Ooof harika olmuş ellerine sağlık. Bize bakmak düşer size de yemesi afiyet olsun :) Sevgilerimle iyi günler..
YanıtlaSiloh mis gibi olmuşlar ellerine sağlık.
YanıtlaSilbayılrım barbunyaya canım benim.Ellerine sağlık
YanıtlaSilcanımmmm ,ellerine sağlık nefiss görünüyor
YanıtlaSilçok öpüyorum çoook:)
Balığı her zaman tek geçerim. Ellerine sağlık Handan ablacım:)
YanıtlaSilİlk kez duydum, ben de karbonatı. Yağ çekmesini mi engelliyor?
YanıtlaSilEllerine de sağlık, çok güzel görünüyorlar.
çipuradan sonra en sevdiğim balıktır barbun babam trabzondan gelirken 10 kg. getirdi doldurduk buzluğa canımız isteyince çıkaıp yiyoruz:)
YanıtlaSilharika oluyor tavukumsu nefis etine bayılıyorum elerine sağlık canım:)
Barbunya bana hep Bodrum'u hatırlatır. Orada Ali'nin Yeri vardı ama hangi koydaydı hatırlayamıyorum. Ne zaman gitsek barbun gelirdi masamıza.
YanıtlaSilolsaydı öyle bir yerdimki elinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilHandancım, benim taslaklarımda da 'tekir tava' bekliyor, o yüzden senin tarifi görünce tesadüfe gülümsedim. Eline sağlık canım, seninki daha değişik zira, ben neredeyse hiç yağ koymuyorum ama senin unlama biçimin değişik. Sevgiler..
YanıtlaSilSevgili Mine ve Sarkaç, karbonat balığın yağı çekmesini önlüyor. Sevgiler.
YanıtlaSiloff enfes görünüyor,yanına bol salata ımmmm.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
ii ki istanbuldayken gordum bu guzelleri:)anneme aksam siparisimi aynisinin tipkisindan veriyorum :))
YanıtlaSilii ki istanbuldayken gordum bu guzelleri:)anneme aksam siparisimi aynisinin tipkisindan veriyorum :))
YanıtlaSiltam mevsimi.
YanıtlaSilafiyet,şifa olsun.
sevgiler.
selam canım elıne sağlık balıklar harıka elıne sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık..çok güzeller.
YanıtlaSil