3 Ocak 2011 Pazartesi

Mantarlı Izgara Biftek


Herkese yeni yıl ilk Pazartesinden merhaba. Umarım hepiniz yeni yıla güzel başlamışsınızdır ve hep böyle güzel devam eder. Sağlıkla, barışla ve huzurla dolu bir yıl olsun. Yeni yılın ilk tarifi yemek yapmaya yeni başlayanlar için olsun diyerek çok basit bir tarifle haftaya başlıyorum. Bu ızgara etin yanında salata, garnitür sebze ve pilav ile güzel bir akşam yemeği sofrası hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
8 parça ızgaralık biftek(bonfile ya da antrikot'ta olabilir)
400 gr mantar
200 ml.krema
tuz
karabiber
kuru kekik
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Izgaralık biftekler önceden ısıtlmış ve yağlanmış ızgaraya konulur.(Fırın ızgarası ya da teflon tavada olabilir) Her iki tarafı da ağız tadına göre (az pişmiş, çok pişmiş olarak) çevrilerek pişirilir . Izgarada pişirilirken etin iki tarafına da kekik serpilir. Diğer yanda bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve ince ince doğranmış mantarlar tavaya konulur.Yüksek ateşte çevrilerek sotelenirler. İçine tuz, karabiber ve krema eklenerek karıştırılır. Pişen etler servis tabağına alınır ve üzerine mantar konulur. Mantarın üzerine karabiber serpilir, yanında salata ya da garnitür sebze ve pilav ile sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

18 yorum:

  1. mantarı yemiyorum ama ızgara nefis görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Nefiss ötesi olmuş ellerinize sağlık...

    Mutlu, sağlıklı yıllar dilerim...

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Yeni yıl Ülkemize ve hepimize güzellikler getirsin inşallah.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine emeklerine sağlık..
    pek güzel bir alternatif olmuş hem de mantarlı..
    et yemeklerine kesinlikle nefis yakışıyor mantar:)

    YanıtlaSil
  5. Çok Guzel bir yemek ellerine saglık:)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık handancı.çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Krema,mantar,et üçü bir arada sevdiğim lezzet:)
    Ellerinize sağlık
    Sizede güzel bir yıl dilerim
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. hem kolay hem çok tadına doyum olmaz ellerine sağlık yeni yılın her günü böyle lezzetli geçsin inşalah sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Merhaba; iyi yılllarrr...çok leziz görünüyor,ellerine sağlık...sevgilerrrr...öptüm....

    YanıtlaSil
  10. Baş tacı bir yemek. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Hem mantarı hem de bifteği seven biri için nefis gözüküyor:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Handancım, bütün yemeklerin gibi bunu da döktürmüşsün arkadaşım. Ellerin dert görmesin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Merhaba eline sağlık leziz görünüyorlar.Heralde taukla da yapılır değil mi? Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık, bu arada mantarların kararmaması da gözümden kaçmadı limonlu suda beklettin sanırım. Unutmadan yeni yılını da kutluyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Müthiş bir görüntü tadını düşünemiyorum. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  16. harika harika harika :))))
    ellerine sağlık canım
    mutlu seneler
    öpüldün...

    YanıtlaSil
  17. arkadaşım günaydın
    ellerine sağlık
    enfes görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)