Malzemeler:(5 kişilik)
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 bağ ebegümeci
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytintağı
tuz
karabiber
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Ebegümeciler ayıklanıp, iyice yıkanır. Kaynar suda çok hafif haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür ve doğranırlar. Bir tencerede zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan ilave edilip, soğanlar kavrulur. Üzerine hafif haşlanmış ve doğranmış olan ebegümeciler eklenir. Ebegümeciler soğanla birlikte çevrilerek kavrulur. Üzerine salça konulur ve bir iki çevrilir. Bulgur, tuz ve karabiber de bu karışıma eklenir ve bir iki dakika birlikte kavrulur. Tencereye 3 su bardağı sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pişince altı kapatılır ve bir süre demlendirilir. Demlenen pilav servis tabağına alınır ve yanında yoğurt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
Bizim evimizde hiç pişmez ebegümeci Handan'cığım..Pilavın öyle nefis görünüyor ki,hemen ebegümeci alıp denemek istedim..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
Not:Tekrar tekrar teşekkürler canım benim..
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Ne güzel bir görüntü olmuş. Harika.
Sevgiyle kal.
görüntü süper tadıda öyledir eminim elinize sağlık.
YanıtlaSilEline sağlık canım. vitamin kaynağı bir pilav olmuş:) sevgiler
YanıtlaSilbiz ebegömecinin sarmasını yaparız.üstünede sarımsaklı yogurt dökeriz.çok fazla faydası olduğunu biliyorum.pilavda süper olmuş.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
YanıtlaSilEbegümeci çoook severim:)) bulgur pilavını da çok severim , sağlıklı bir tarif olmuş ellerine sağlık :)
YanıtlaSilNe güzel bir yemek . hem besleyici , hem sağlıklı, hem leziz. bulgurlu tarifler benim favorimdir zaten. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok severim çok yemeğini hele - ne güzeldir tadı, dokusu... hem yılda birkaç kez yemek lazımmış sağlık için. Tam detay hatırlamıyorum ama içeriği diğer otlardan daha üstünmüş. bulgur ile nasıl oldu çok merak ettim, yanyana yenir de beraber pişince ne olur acaba tadı? Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHandancım eminim çok lezizdir elleri
YanıtlaSilne sağlık öpüyorum.
Mehaba ellerine sağlık canım,
YanıtlaSilBu pilavı ben semizotuyla yaparım bazen çok da güzel oluyor.Sevgiler...
ziyaretiniz için çok teşekkürederim. ebe gümecini şimdiye kadar hiç pişirmedim ama sarmasını daha yediğim için tadını biliyorum fakat pek damak tadıma uymadı bu ot, halbuki egeliyim aslında:)) fakat bulgur pilavını çok severim. içine ne girerse girsin güzel olan bir pilav. bir gün denemek lazım. ellerinize sağlk. güzel bir hafta dilerim sevgiler.
YanıtlaSilMerhabalar Arkadaşım soumya beni "STYLİSH BLOGGER AWARD" ödülü ile onurlandırdı. Kendisine teşekkürlerimi sundum.Bende bu onuru sizlerle paylaşmak istiyorum. Lütfen bloğuma uğrayıp ödülünüzü alırmısınız.
YanıtlaSilSaygılarımla.
ebegümecini baharda tr ye denk gelirsem anneme mutlaka pişirtirim bulgur pilavıyla eminimki nefis olmuştur eline sağlık
YanıtlaSilsevgiler..
Canım ellerine sağlık nefis olmuştur eminim
YanıtlaSilEbegümecinin tadını dahi bilmem fakat pilavın görüntüsü müthiş ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsağlık fışkıran bir pilav olmuş:)
YanıtlaSilellerine kollarına sağlık canımmm
çok öperim:)
Rahmetli anneannem yapardı,zorla yedirirdi;) eve hiç almadım,ama çok iyi fikir verdin..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Sevgiler.
Bulgur pilavını hep sevmişimdir,ellerine sağlık çok güzel görünüyor,sevgiler
YanıtlaSilHandancım, yaratıcılığın sınırı yoktur..Ne güzel olmuş, ellerine sağlık..
YanıtlaSilSayende ebegümecini nedir ögrendim handancim. Hayattimda duymadim böyle bir sebzeyi. Cok enfes görûnüyor, tadida öyledir eminim. Ellerine saglik
YanıtlaSilLezzetli ve sağlıklı alternatif bir tarif olmuş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Ebegümeciyi burada yok:(
YanıtlaSilÖyle güzel görünüyor ki canım istedi.Ellerine sağlık Handan'cığım.Mutlu günler diliyorum!
Bulgur pilavının her türlüsüne hayır demem. Mutlaka deneyeceğim. İyi bir hafta sonu geçirmen dileği ile..
YanıtlaSil