20 Aralık 2010 Pazartesi

Kapuska

Herkese güzel bir hafta ve güzel geçecek bir Pazartesi dilerim. Bugün kışın vazgeçilmezlerinden olan Kapuskanın tarifini vereceğim. Sarması, salatası ve turşusu çok sevilen lahanın kapuskası nedense çok sevilmiyor. Oysa üzerine bol kuru nane, pul kırmızı biber ve limon sıkılarak yenildiğinde nefis bir yemek oluyor. Özellikle yeni yemek yapmaya başlayanlar için kapuska tarifi geliyor.
Malzemeler:(6 kişilik)
En küçük boy beyaz lahana
250 gr.kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
kuru nane
kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Lahana ayıklanır, yaprakları yıkanır ve ince ince kıyılır. Sıcak suda haşlanır. Kıyma az su ile pişirilir. Bir tencereye haşlanmış lahana, pişmiş kıyma, küçük küçük doğranmış kuru soğan, tuz ve salça konulur. Üzerini geçecek kadar su eklenir ve pişirilir. Pişince altı kapatılır ve üzerine zeytinyağı gezdirilir.Bir süre dinlendirilir. Servis tabağına alınan kapuskanın üzerine kuru nane ve kırmızı pul biber serpilir ve servis edilir.
AFİYET OLSUN

24 yorum:

  1. Kapuskayı severim! Sevdiceğime de alıştırdım sonunda.Böylesine faydalı ve leziz bir besin yenmez mi ya Hu? :) Kıymalı daha tatlı oluyor.Ziyadesi ile istifade etmeli bize armağan edilen tüm nimetlerden.Ellerine sağlık,şifa olsun canım.Kalp kalp ne güzel :)

    YanıtlaSil
  2. Kapuskayi cok severiz ama biz kiyma kullanmiyoruz zeytinyagli daha hosumuza gidiyor bir de sarimsak koyuyorum kavururken.Bir de ben biber ve domates salcasini karistirip ekliyorum.Ellerinize saglik.Aklima getirdiniz buzluktaki kesip hazirladigim lahanalari yapim yarin:)

    YanıtlaSil
  3. Kapuskayı lahananın sarmasını yaptığım zaman arta kalan bölümleriyle yaparım benden başka da yiyen yoktur evde sarmısak hiç koymadım soğanla kavurup pul biber ekleyerek yerim bir daha ki sefere sarımsakla da deneyeceğim ..ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım.Bizim evde(daha doğrusu annemlerde)ilikli milikli kemik ile yapılırdı kapuska:)Bense sadesini tercih ediyorum bu sene hiç yapmadım ama canım istedi bak şimdi:)

    YanıtlaSil
  5. Handancığım dün akşam biz de de vardı ama yorgunluktan resimleyemedim ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok severim kapuskayı. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Bu aralar aynı yemekleri pişirip yiyoruz biz galiba. ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  8. Giriş yazında yazmışsın ya Sevgili Handan ben de lahanayı, sarmayı turşuyu çok severim . Lakin nasıl söylesem kapuskayla pek aram yoktur. Kendim yapmayı pek tercih etmem fakat bir yerde ikram edilmiş se red etmem
    afiyetle yerim. Limonlu , naneli , sarmısaklı olarak bir deneyim bakalım. belki kapuska ile ilşkilerimiz düzelir . Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. kapuskayı önceden yemezdim. ama şimdi çok severek yiyorum. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. bizim evde kapuska çok sevilir.bende sık sık yaparım.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. ben de çok severim
    ellerine sağlık Handan'cım
    dün de seni tanıdığıma çok memnun oldum
    en kısa zamanda görüşmek isterim
    kendine iyi bak arkadaşım
    saatine de:)))))

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  13. Canımmm sonunda tanıştık çok mutlu
    oldum.kapuskaya bayılırım ellerine
    sağlık kocaman öptüm.

    YanıtlaSil
  14. Canımmm sonunda tanıştık çok mutlu
    oldum.kapuskaya bayılırım ellerine
    sağlık kocaman öptüm.

    YanıtlaSil
  15. çok severim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Canım nedendir bilmiyorum ama benimde bu yemekle çok aram yok. evde kayınvalidem çok sever ve hazırda bekleyen lanana göbeği var ondan bende yapayım iyi ki hatırlattın.. segiyle kal..

    YanıtlaSil
  17. Eskiden hiç sevmezdim ama bir kere taıdan bakınca geçen yıllara hayıflandım. Ellerine sağlık Handan ablacım:)

    YanıtlaSil
  18. benim de geç benimsediğim lezzetlerden ama artık çok seviyorum. özellikle de az sulu ve az tarçınlı olanını. eline sağlık handancım. sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Haklısınız nedense çocuklar pek sevmiyor:)
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  20. kapuska yenmiz ayol:) şöyle acılı acılı ohh mis gibi.. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  21. Bol acılı oldumu bende çok severim,nefis olmuştur eminim.
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  22. kapuskaya bayılırım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil
  23. bir kapuska bu kadarmı cazip olur eline sağlık arkadaşim..

    YanıtlaSil
  24. Ben içerisine pişirirken acı kuru biber de atıyorum. Kışım en sevdiğim yemeklerden biridir. Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)