18 Ağustos 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya


Herkese merhaba. Sıcak günlerde özellikle iftarda rahatlıkla yenilebilecek hafif ve serin bir tat olan Zeytinyağlı Barbunya'nın tarifini vermek istiyorum.
Malzemeler:
1 kg taze barbunya
1 adet büyük kuru soğan
2 adet domates
1 adet havuç (ben kullanmadım)
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
sıcak su
maydanoz
Hazırlanışı:
Bir tencerede küçük küçük doğranmış soğan ve havuç zeytinyağında hafifçe kavrulur. Soğan pembeleşince küçük küçük doğranmış domates eklenir. 3-4 dak. karıştırılarak kavrulur. Barbunya tencereye eklenir ve bir, iki dak. karıştırılır. Tencereye barbunyaları kapatacak kadar sıcak su konulur. Kısık ateşte  barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Son olarak tuz ve şeker eklenir. Karıştırılıp, biraz daha pişirilir ve altı kapatılır. Tencerenin içerisinde ılınması beklenir. Servis tabağına alınır ve üzerine kıyılmış maydanoz konularak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

16 yorum:

  1. ellerine sağlık arkadaşımm zeytinyağlı barbunyaya bayılırımm benn:))

    YanıtlaSil
  2. Handancığım bende geçen gün yayınladım.Barbunya yazın vazgeçilmezlerinden eline sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. günaydın canım. bir kaç gündür yapmayı en çok isteyip te yapamadığım şey. görünce dah bir istedi canım. bu akşam yapılacak artık kaçarı yok. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Handan'cım ellerine sağlık harika görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Barbunya en sevdiğim zeyinyağlılardan ellerine sağlık nefs görünüyor

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle yaz mevsimine ve iftara en uygun tariflerden biri...
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor arkadaşım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz olmuş ve çok iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  9. Canım en sevdiğim zeytinyağlıların
    başında gelir ellerine sağlık bere
    ketli iftarlar dilerim öpüyorum...

    YanıtlaSil
  10. Handancım ellerine sağlık.Yazlıkta o kadar çoook yaptım ki .Bayılıyorum barbunyaya.İçine küp küp dügranmış patateste atıyorum .Tavsiye ederim.Sevgiler....

    YanıtlaSil
  11. En sevilen zeytinyağlılardan biri. Ellerinize sağlık.
    www.sendepisir.com

    YanıtlaSil
  12. Çok severim, bayıla bayıla yerim:)Ellerine sağlık canım bayıldım.Sevgiler bıraktım.

    YanıtlaSil
  13. ÇOK GÜZEL.Bende yapmıştım henüz yayınlıyamadım.Çok severim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. sıcaklarda en güzeli zeytinyağlılar, barbunyayı da çok severim, ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. hafif güzel ve lezzetli ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)