16 Ağustos 2010 Pazartesi
Pao de Queijo -Güney Amerika'dan başka bir tat
Herkese iyi haftalar dilerim. Temmuz ayının sonunda gerçekleştirdiğimiz Güney Amerika gezimde gittiğim ülkelerin ağız tatlarının ve mutfaklarının bizimkiyle benzerlik gösterdiğinden bahsetmiştim. Sizlere Arjantin'den verdiğim empanada tarifinden sonra bugün de Brezilya'da adım başı rastlayabileceğiniz ve bizim ağız tadımıza son derece uygun bir tadın tarifini vereceğim. Pao de Queijo denilen peynirli ekmek ya da peynir ekmek Brezilya'da çok sevilen ve en fazla yenilen hamur ürünlerinden biri. Özellikle kahvaltılarda ve günün her saati atıştırmalık olarak yeniliyor. Brezilyalılar bu ekmeği evlerinde yapmak yerine hazır almayı daha fazla tercih ediyorlar ve bu nedenle Pao de Queijo adım başı bulunan fırınlarda, kafelerde sıcak sıcak satılıyor. Hatta supermarketlerde bu ekmeğin hamurunu pişmeye hazır halde bulabiliyorsunuz. Bu peynirli ekmeği satan özel fırınlar bile var. Rio de Janeiro'da adım başı rastladığımız ve rehberimizin söylediğine göre tüm Brezilya'da bulunan "Casa do Pao de Queijo" bunların en meşhur olanı. Biz de buradan aldığımız Pao de Queijo'larımızı yerken hem fotoğrafladık hem de tarifini aldık. Bu fırınlarda bu ekmeğin yanında milföy hamuru benzeri hamurların içine tavuk, kıyma, parça et ve peynir konularak yapılan börekler de satılıyor. Pao de Queijo'yu henüz evde denemeye fırsatım olmadı ama anılarım tazeyken tarifi sizlerle paylaşayım istedim.
Malzemeler:
500 ml.un
240 ml.süt
120 ml.zeytinyağı
120 ml.su
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (orada farklı peynirler de kullanıyorlar)
2 adet yumurta
tuz
Hazırlanışı:
Zeytinyağı, süt, su ve tuz bir kaba konulur ve karıştırılarak ateşte ısıtılır. Kaynamaya başlayınca ateşten alınır ve kenarda 10-15 dak soğumaya bırakılır. Ayrı bir kapta 2 yumurta ve parmesan peyniri karıştırılır. Başka bir kaba un konulur ve unun içine zeytinyağı, süt ve sudan oluşan karışım dökülür ve karıştırılır. Üzerine yumurta parmesan peyniri karışımı eklenir ve hepsi iyce karıştırılarak hamur elde edilir. Fırın 190 C'ye ayarlanır . Karışım fırın tepsisine yayılan fırın kağıdının üzerine küçük toplar şeklinde (kaşıkla) konulur. 15 dak. fırında pişirilir. Rengi hafifçe dönünce fırından alınır biraz bekletilir ve sıcak sıcak servis yapılır.
nefiss şuan o kadar çok canım çektiki ellerine sağlık fırsat bulursam mutlaka denicem
YanıtlaSilpaylaşım için çok mersi.. denemek gerek ama bilenler önce denesin ben acemiyim :))
YanıtlaSilHayırlı haftalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Nefis bir tat nefis bir görüntü ellerinize sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSilSevgili Handan,
YanıtlaSilDünya mutfaklarından denemeler yapmaya bayılıyorum ve çok uygulanabilir bir tarif.Paylaşımın için teşekkürler.Devamını bekliyorum.
Sevgiler,
Çok güzel görünüyor, puf puf...
YanıtlaSilHarika görünüyor.Sık sık evde ekmek yaparım.Deniyeceğim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilpuf puf harika görünüyor
YanıtlaSilhayırlı haftalar
http://krematat.blogspot.com/
http://www.krematat.blogspot.com/
YanıtlaSilHiç denemedim bir lezzet ama bizim lezzetlerimize benziyor.Nefis görünüyor.Ellerine sağlık...sevgilerrrr...
YanıtlaSilellerine sağlık handancım.poğaça benzeri galiba.çok güzel görünüyor
YanıtlaSilpuf puf bir görüntü.ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilEvet evet bize çok uygun bu ekmek, yapılmalı!
YanıtlaSilBunlara ekmek demek haksızlık olur, muhteşem görünüyor. Paylaşımınız için teşekkürler, en kısa sürede deneyeceğim.
YanıtlaSilHandan ablacım sizde süper bir gezi yapmış ve harika tariflerle gelmişsin valla :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilMuhteşem bir ekmek. Kokusunu hayal edebiliyorum...
YanıtlaSilgüzel bir lezzete benziyor, paylaşımın için teşekkürler, sevgiler...
YanıtlaSilhiç duymadım ama nefis gözüküyorlar
YanıtlaSilsevgiler..
Ohh gülüm benim :)
YanıtlaSilSen gez,biz de öğrendiğin mamalardan istifade edelim.En sevdiğim!
Süper görünüyor..
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sevgiler.
YanıtlaSil