Herkese merhaba. Yine sıcak, yine kavruluyoruz bakalım bu ne kadar devam edecek? Bugün yazın en güzellerinden biri olan barbunya fasulyesinin etli tarifini vereceğim. Pilav ve cacıkla beraber harika bir üçlü oluşturuyorlar. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo barbunya fasulye
250 gr. kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 büyük boy havuç
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Fasulyeler ayıklanır, yıkanır ve 10 dak. haşlanır. Haşlanınca süzülür. Ayrı bir tencerede yağ kızdırılır, etler konulur ve kavrulur üzerine küçük küçük doğranmış soğan eklenir. Soğanda kavrulduktan sonra salça ve küçük küçük doğranmış domates ve havuç eklenir. Hepsi iyice karıştırılıp 5 dak. pişirilir. Bu karışıma barbunya eklenir, bir iki sefer hepsi birlikte karıştırılıp, suyu ilave edilir ve pişirilir. Altının kapanmasına yakın tuzu atılır. Altı kapatılınca bir süre tencerede ağzı kapalı bekletilir ve pilav ve cacıkla beraber servis edilir.
AFİYET OLSUN
Çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..Sevgiler..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık bayılırım bu
YanıtlaSilüçlüye:))Sevgiler...
handan ablacım ben etsiz olarak alayım :)
YanıtlaSilellerine sağlık afiyet bal olsun sevgiler
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı
YanıtlaSilSaygılar.
Ohh miss gibi ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilçok güzzel olmuşhandancım.ellerine sağlık
YanıtlaSilGülcüğüm çok teşekkürler canım sevgiler.
YanıtlaSilDeryacığım gerçekten ne kadar da birbirlerine yakışıyorlar değil mi?
YanıtlaSilSevilciğim, sana etsiz özel olarak yaparım canım yeter ki sen iste. Sevgiler.
YanıtlaSilFuat Bey çok teşekkürler.
YanıtlaSilAslıcığım, çok teşekkürler canım.
YanıtlaSilBernacığım çok teşekkürler.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor etli, kıymalı yani sıcak olarak hiç barbunyayı denemedim ve yemedim. Barbunyayı hep zeytinyağlı olarak düşünmüştüm ama hazır mevsimindeyken hemen deneyeceğim. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil