15 Temmuz 2010 Perşembe

Kıymalı Semizotu


Şu semizotu ne kadar çeşitli kullanılabilen bir sebzedir. Farklı çeşitlerde salatası, yemeği, etlisi, zeytinyağlısı yapılır ve sanırım herkes sever. Daha önce salatasını yaptığım semizotunun bugün sıcak günlerde ağır olmadığı için tercih ettiğim kıymalı tarifini vereceğim. Yanında yoğurt ile afiyet olsun.
Malzemeler:
1 demet semizotu
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım kahve fincanı pirinç
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Semizotu iyice yıkanır ve toprağından, çamurundan temizlenir, doğranır. Bir tencereye zeytiyağı konulur ve küçük küçük doğranmış soğan eklenip kavrulur. Üzerine kıyma konulur ve kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış domates, salça, semizotu ve pirinç konulur, pişirilir. Altının kapanmasına yakın tuzu eklenir ve pişince altı kapanır. Sıcak olarak yanında yoğurt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

24 yorum:

  1. hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:) enn sevdiğimm en en ennnn sevdiğim şey bu mübarek semizotu:)) bahçeye de ektik baya boylandılarr:)) ellerine sağlık handancığımm harika olmuştur eminimmmm:))
    mutlu günler:))

    YanıtlaSil
  2. Şifa deposu bir yemek ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. semiz otunun yemegini hiç yemedim ama salatası favorilerim arasındadır.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. Ben de kıymalı seviyorum, bazen de yeşil mercimek katıyorum ama en güzeli ıymalısı. Ellerine sağlık komşum.

    YanıtlaSil
  5. bayılırım
    akşam bizde de vardı ama resmini çekmeyi unuttum:(((((
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. kesinlikle haklısın, hem de ne kadar besleyici ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Canımmm ellerine sağlık evde benden
    başka yiyen yok çok severim öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. bayılırız biz semizotuna, hele de yemeğine:))) bir de yanında bol sarımsaklı yoğurtla...
    Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık handancım.semizotunu ben her zamanki gibi kıymasız alayım.kıymalı yemek yiyemiyorum.ama sevenler için harika olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlıkkk bende çok severimmmmm

    YanıtlaSil
  11. Semizotunu ben de çok severim hatta nedense kıymalısını bil ehafif limonlayarak biraz ekşi yemeye bayılırım:) Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. her gün bıkmadan yiyebildiğim en sevdiceğim sebze :)

    YanıtlaSil
  13. Denizciğim, çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  14. Eylemciğim, semizotunu bu şekilde de denemeni öneririm. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Neclacığım, mercimeği bilmiyordum bak yeni birşey öğrendim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Handeciğim, afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil
  17. Deryacığım çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  18. Aslıcığım hakikaten yoğurtla harika oluyor.

    YanıtlaSil
  19. Bernacığım çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Nunu semizotundan hiç bıkılmaz değil mi?

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)