4 Mayıs 2010 Salı

Kabak Izgara

Sıcak günlerde istenirse yemek öncesinde atıştırmalık meze olarak, istenirse de sağlıklı, hafif bir öğün olarak tek başına yenilebilecek bir tarif var bugün. Afiyet olsun.

Malzemeler: 8 adet
2 adet orta boy kabak
100 gr.süzme yoğurt
100 gr. ceviz içi
1 çorba kaşığı sirke

Hazırlanışı:
Kabaklar uzunlamasına 4'er dilime ayrılır ve ızgarada altı ve üstü hafifçe kızarana kadar pişirilir. Kızarınca soğumaya bırakılır. Bir kapta dövülmüş ceviziçi, sirke ve yoğurt iyice karıştırılır. Her kabak dilimi içine yoğurtlu karışımdan konulur. Kabaklar sarılıp, kürdan ile tutturulur ve servis tabağına alınır.
AFİYET OLSUN

16 yorum:

  1. Harika olmuş canım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Melekperim su yorumun için teşekkürler. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Canım zarif yorumlarına gönül dolusu teşekkür.Kabaklar süper,ellerine sağlık.Çok beğendim.Sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık kabaklar süper olmuş

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Annemineli, ziyaretiniz ve yorumunuz beni çok mutlu etti. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Gülcüğüm, beğendiğine çok sevindim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. Çok hafif ve güzel bir tarif ellerine sağlık Handancığım.

    Aramızda olmana ve seni birebir tanıma fırsatı bulduma ne kadar menun oldum bilemezsin;) Özenle seçilmiş hediyen için bir kez daha teşekkür eder, bir sonraki buluşmada daha çok sohbet edebilmek dileğiyle sağlıcakla kalmanı dilerim...

    YanıtlaSil
  8. Hem pratik hem güzel.yani benlik.:)

    YanıtlaSil
  9. harika bir sunum örneği olmuş,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. Harika bir fikir, enfes bir goruntu.Ellerine saglik canim.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Ayşen,organizasyon için seni bir kez daha tebrik ederim. Gerçekten herşey mükemmeldi. Yoruldunuz ama değdi. Hediyemi beğendiğine çok sevindim. Görüşmek üzere, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. Mesut bey ziyaretinize ve yorumunuza teşekkür ederim. Tarifimi beğendiğinize sevindim.

    YanıtlaSil
  13. Behiyeciğim, beğendiğine sevindim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Sefacığım, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. Ne kadar hafif bir aperatif sunumu bana çok farklı (benim aklıma kabakların üzerine ya da yanına yoğurdu koyarak servis etmek dışında bir fikir gelmezdi.). Sayenizde yeni tarifler değil, farklı sunumlarda öğreniyorum. Bunu favori mezelerime ekledim. elinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Özlem, misafirlerine hazırladığında sunumu değişik olduğu için herkes beğeniyor. Umarım denersin.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)