Ağır tatlıları sıcak günlerde pek tercih etmiyorum ama tarifini paylaşacağım bu tatlı hem çok ağır değil, hem de çok kolay hazırlanıyor. İşte tarifim.
Malzemeler:
500 gr. tel kadayıf
100 gr. ceviziçi
Yarım paket(125 gr.) margarin
5 bardak toz şeker
5 bardak su
Hazırlanışı:
Kadayıftan bir tutam alınır ve avuç içinde açılır. Yuva şeklindeki kadayıfın içine dövülmüş ceviziçi konulur, kadayıf kapatılır ve tepsiye konulur. Bütün kadayıf bu şekilde hazırlanarak tepsiye dizilir. Margarin (isterseniz tereyağı da kullanabilirsiniz) bir kapta eritilir ve tepsideki kadayıfların üzerine dökülerek hepsi iyice ıslatılır. 175C'deki fırında yarım saat pişirilir.(üzerleri iyice kızarana kadar)Bu arada bir kapta şeker ile su karıştırılarak eritilir ve şerbet hazırlanır.(şerbetin tadına ve kıvamına göre oranları değiştirebilirsiniz) Şerbet soğutulur ve fırından çıkan kadayıfların üzerine dökülür. Kadayıfın şerbeti emmesi beklenir ve iyice emince servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Ellerine saglik gercketen yapimi kolay ve guzel birtarif.
YanıtlaSilSevgiler
sefa
Şerbetli tatlılar Türk mutfağının bir vazgeçilmezi bence çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...bende hemen deneyeceğim..
YanıtlaSilİçinde ceviz olan herşeyi çok severim. Eminim bu da çok lezzetli olmuştur. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel gözüküyorlar.Hele tatlılar..Dayanılır gibi değil..öğlene kaç saat kaldı???
YanıtlaSilEllerinize sağlık. C.tesi günü menüm belli oldu önce güveç arkasından da kadayıf yanında bir top dondurma ile birlikte hemde. Sonuçları size yazarım...
YanıtlaSilbayılırım kadayıfa hele birde sıcak olursa.ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilSefacığım, teşekkürler.
YanıtlaSilSevgili Şebnemi deneyince yorumunu mutlaka bekliyorum.
YanıtlaSilHavva, ceviz gerçekten bu tatlıya çok yakışıyor.
YanıtlaSilSevgili Özlem, hoşgeldin.Yorumun için teşekkür ederim.
YanıtlaSilCanancığım, eminim dondurma ile daha da harika olur. Sonucu bekliyorum.
YanıtlaSilSevgili Berna, çok teşekkürler.
YanıtlaSilCok lezzetli görünüyor, ellerinize saglik.
YanıtlaSilSevgili Kızılcık şurubu hoşgeldin. Yorumun için teşekkür ederim.
YanıtlaSilHandancım eline sağlık. Dün 1-2 kere giriş yaptım sayfana ama yorum yazmaya fırsat olmadan çıktım .Ailecek seni çok sevdik. Özellikle annem kolay insan sevmez. ama senin için söylediği sözler beni çok mutlu etti. Annecim hep derki asalet ruhten gelir sonradan elde edilmez. Handan hn da asaleti ruhundan yüzüne yansımı z çok sevdim dedi. Eşim ve bende buna katılıyoruz. sevgiler yolluyorum ve güzel yorumun için teşekkür ediyorum
YanıtlaSilKadayıf tatlısını çok severim. Yapımı da çok kolay, hemen denemek istiyorum.
YanıtlaSilEskiden biz de yapardık evde, ne çok zaman oldu kadayıf almayalı, yapmayalı, yemeyeli...
YanıtlaSilHilalciğim, ben de anneni, eşini ve tabi ki seni çok sevdim ayrıca annenin sözleri beni çok onurlandırdı ve duygulandırdı. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimle.
YanıtlaSilHülyacığım, senin gibi tatlı seven biri sanırım bunu hemen dener. Sonucu benimle paylaşmanı bekliyorum.
YanıtlaSilSevgili Tijen, ben de aslında çok sık kadayıflı tatlı yapmam ama bu hafif oluyor diye zaman zaman yapıyorum. Sevgiler.
YanıtlaSilSevgili çeşnici, ben karar verdim uzun süredir blogu ziyaret etmediğim için bana sürpriz olsun ve aklım kalıp sık sık bakayım diye sevdiğim tüm yemek ve tatlı tariflerini eklemişsiniz. Özellikle ramazan ve bayramlarda bol cevizli bir kadayıf ne güzel gider. Baklava kadarda ağır gelmez. ellerinize sağlık tarifi dniyen herkese de afiyetler olsun.
YanıtlaSilÖzlem, bloga ziyaretlerini aksatma bak sen yokken neler yaptık.Sevgiler.
YanıtlaSilhandancım ellerine sağlık kadayıfa bayılırım.çok lezzetli görünüyor.sevgiler.ayrıca güzel bir bayram geçirmen dileğiyle
YanıtlaSil