Herkese güzel akşamlar dilerim. Bu akşam yapımı kolay olup, sebze yemeyen çocuklara sebze yedirmek için sizlere alternatif olabilecek bir tarifim var. Bu tarifte sebze olarak ben pazı kullandım ama siz ıspanak, karalahana,kabak gibi farklı sebzeleri de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler.(Tarif kidspot kitchen sitesinden alınmıştır)
180 gr hellim peyniri
2 bağ pazı
yarım demet taze nane
2 yumurta
yarım su bardağı un
zeytinyağı
Hazırlanışı: Ayıklanmış pazılar bir tencerede haşlanır. Hafif soğuyunca ince ince doğranır. Bir kabın içine doğranmış pazı, doğranmış hellim peyniri, ince ince doğranmış taze nane, 2 yumurta ve un konulur ve hepsi iyice karıştırılır. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Pazılı karışımdan bir kaşık tavaya dökülür ve her iki tarafı kızartılır. Kızaran hellimli pazılar bir kağıt havlu üzerine alınır ve fazla yağını alması beklenir. Daha sonra servis tabağına alınarak servis yapılır. (Kızartmak istemezseniz fırında da yapabilirsiniz)
AFİYET OLSUN.
Pazı pazı olalı hiç bu kadar güzel olmamıştı :) Ellerinize sağlık çok severim ama yapmasından ziyade yemesini :))
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Pazı ile daha da lezzetli olmuştur.
YanıtlaSildeğişik bir tarif olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilhttp://fincanteyze.blogspot.com.tr/
Pazıyı ve hellimi birlikte hayal etmesi bile harika.Bu güzel lezzet için elinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSil