25 Mart 2016 Cuma

Kuru Domatesli Poğaça

Herkese güzel bir akşam dilerim. Bu akşam  hafta sonu çayınızın yanında afiyetle yiyebileceğiniz bir poğaça tarifim var.
Malzemeler:(Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır)
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
125 gr. tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın akı
İç harcı için:
1 su bardağı kurutulmuş domates
2, 3 sap dereotu
1 tutam kuru fesleğen
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
üzeri için:
1 yumurta sarısı
çörek otu
Hazırlanışı:Hamur için un ve kabartma tozu geniş bir kaba elenir.Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, tuz ve yumurta akı ilave edilip tüm malzeme iyice karışana kadar yoğurulur. İç harcı için küp küp doğranmış kuru domates, ince ince kıyılmış dereotu, fesleğen ve rendelenmiş beyaz peynir bir kasede iyice karıştırılıp, harmanlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, elde açılır. Ortasına iç harcından konularak kapatılır ve tekrar yuvarlanıp şekil verilir. Tüm poğaçalar aynı şekilde hazırlanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180'C'de 25-30 dak. pişirilir. Fırından çıkınca çayın yanında sıcak sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

7 yorum:

  1. değişik ve güzel bir poğaça olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Handan'cım ellerine sağlık kuru domatesi çokkk severim,öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım kuru domates harika yakışmış olmalı bu poğaçaya sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Kuru domatesi poğaçada çok merak ettim. Eminim nefis olmuştur. Ellerinize sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık. nefis görünüyor.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)