Herkese güzel bir hafta sonu dilerim. Hafta sonu keyfinize keyif katacak bu güzel keki çayınızın yanında size eşlik etmesi için mutlaka denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(Tarif Sofra Dergisinden alınmıştır)
8 kişilik
3 adet yumurta
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr.rendelenmiş beyaz peynir
1 demet dereotu
2,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı çörek otu
Hazırlanışı:
Yumurtalar bir kasede çırpılır.İçine eritilmiş tereyağı, zeytinyağı ve yoğurt eklenip karıştırılır. Hazırlanan karışımdan kekin üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı ayrılır. Kalan karışımın içine elenmiş un, kabartma tozu, rendelenmiş beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve tuz eklenip yoğurulur. Yağlanmış fırın tepsisine (ben kek kalıbı kullandım) hamur yayılır. Üzerine ayrılan karışım sürülüp, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 170 C'de 40 dak. pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra ılınması için bekletilir. Ilınınca dilimlenip, çay eşliğinde, çocuklara da süt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(Tarif Sofra Dergisinden alınmıştır)
8 kişilik
3 adet yumurta
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr.rendelenmiş beyaz peynir
1 demet dereotu
2,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı çörek otu
Hazırlanışı:
Yumurtalar bir kasede çırpılır.İçine eritilmiş tereyağı, zeytinyağı ve yoğurt eklenip karıştırılır. Hazırlanan karışımdan kekin üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı ayrılır. Kalan karışımın içine elenmiş un, kabartma tozu, rendelenmiş beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve tuz eklenip yoğurulur. Yağlanmış fırın tepsisine (ben kek kalıbı kullandım) hamur yayılır. Üzerine ayrılan karışım sürülüp, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 170 C'de 40 dak. pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra ılınması için bekletilir. Ilınınca dilimlenip, çay eşliğinde, çocuklara da süt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Ellerinize sağlık, çok güzel. Çayın yanında en iyi arkadaş.
YanıtlaSilÇok lezzetli olduğuna eminim. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..
YanıtlaSilpeynir cok severim kekde de guzel olur elinize saglık
YanıtlaSilMaya yerine kabartma tozu kullanılması hoşuma gitti. Mayanın kabarmasını beklemek yok. Akla gelince hemen yapıp yemeye uygun. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBenim de çok sevdiğim bir tarif. Ellerinize tarif.
YanıtlaSilOh çayın yanında nefis.
YanıtlaSilpazar kahvaltıları için ya da 5 caylarında nefis olur. Ellerinize sağlık. Blogunuzu takibe aldım. Sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilannemin en sevdiklerinden. ellerinize sağlık
YanıtlaSilhttp://bahareli.blogspot.com.tr/
Kek olarak pek alışık olmadığımız bir tat ,umarım çok güzel olmuştur.
YanıtlaSilDeğişik bir tarif denemek lazım bunu
YanıtlaSilEllerinize sağlık şahane bir lezzet. Her daim yeniyor bu tuzlu kekler.
YanıtlaSilGeldim sitenize çıkamıyorum ah şu tarife de bakayım bu da ne kadar güzel diyorum ahhh tam da akşam yemek telaşım başlayacak aklım da burada kalacak.Bir müsait anımda tekrar gelip bakacağım tariflerinize bu tür kekleri severim,elinize sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilÇok sık tükettiğim bir tat harika oluyor, sizin ki de nefis görünüyor, elinize sağlık.
Ben de yeni sayılırım, sizleri de bu gibi farklı ve lezzetli tarifler paylaşmak üzere bloğuma beklerim lütfen:))
Sevgiler.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
"SİHİRLİ YEMEK KUTUSU"