Kıymalı Karnabahar
Fırında Mozarella Peynirli Karnabahar
Karnabahar Çorbası
Tavada Karnabahar
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 adet küçük boy karnabahar
2 adet havuç
Kuru fesleğen
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Karnabahar temizlenip, yıkanır. Havuçlar soyulup, yıkanır ve dilimlenir. Karnabahar küçük çiçeklere ayrılıp, buharda havuçlarla birlikte hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Teflon tavaya çok az zeytinyağı konulur ve tava ısıtılır. Isınan tavaya haşlanmış karnabahar ve havuçlar konulur ve karnabahar çiçeklerinin rengi dönene kadar sotelenir. Tavaya tuz, karabiber ve bol kuru fesleğen eklenir ve karnabahar ve havuç baharatlarla harmanlanır.Bir iki çevrildikten sonra ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınan karnabahar sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
hımmm fesleğen hiç koymadım ama çok yakışmıştır mutlaka nefis bir koku
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerinize sağlık hayırlı bir hafta diliyorum :)
YanıtlaSilHandan'cımmm ellerine sağlık karnabaharı çokkk severim,eminim fesleğen çok yakışmıştır,sevgiler...
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık, karnıbahar mevsimin en güzellerinden, doya doya tatmak lazım :)
YanıtlaSilafiyet şifa olsun..
herkes sevmez ama biz ailecek bayılıyoruz bu şekilde denememiştim hiç kıymalı ve kızartmasını yapıyoruz genelde ;) mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlıkk
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok güzel görünüyor. Bence çok lezzetli bir sebze sorun pişerken oluşan kokuda.
YanıtlaSilSevgiyle kalın.
merhaba tatlım çok hoş görünüyor eline sağlık
YanıtlaSilsüpermiş cnm eline sağlık
YanıtlaSilhımmm.nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÜlkemiz de sebzelerin bolluğuna her zaman şükretmişimdir bir sebze sever olarak Allah'tan ailem de çok sever.Karnabahar salatası çok güzel elinize sağlık.
YanıtlaSil