Herkese iyi akşamlar. Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Bu akşam güzel rengi ve buruk tadıyla son derece lezzetli bir marmelat tarifim var. Bu marmelatı taze sıcak ekmek ve kaymakla birlikte yemezseniz marmelata haksızlık edersiniz benden söylemesi.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo böğürtlen
1 kilo şeker
2,3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Yıkanan ve süzülen böğürtlenler tencereye konulur ve üzerine şeker eklenir. Susuz olarak kaynatılır.(Böğürtlenler bir süre sonra su bıraktığı için su koymanıza gerek yoktur)Böğürtlenler iyice yumuşayınca el blendırı ile püre haline getirilir. Püre halindeki böğürtlenler bir iki taşım daha kaynatılır ve limon suyu eklenip altı kapatılır. Marmelat kavanozlara alınıp, soğuması beklenir. Soğuyunca ağızları kapatılır. Sıcak taze ekmek ve kaymak ile birlikte servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Buruk tadını çok severim böğürtlenin. Fakat hiç bir zaman reçel yapacak kadar çok toplayamam. Bizim buralarda toplayıp satanı da görmedim ne yazık ki. Doğal yetişeni dışında kültürü yapılıyor mu acaba? Şimdilik güzel reçelinize karşıdan bakıyorum, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhımm nefis olmuş canım.kahvaltıda harika olur.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBöğürtlene bayılırım eminim marmelatıda müthişdir ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBöğürtlen hani piyada bol miktarda olan tadı çok buruk olan meyve midir? Çünkü tek başına tüketmek çok zor. Elinize sağlık mutlaka çok güzel olmuştur.
YanıtlaSilSayın İlhan Uçer böğürtlen sizin de belirttiğiniz gibi tadı buruk olan bir meyvedir. Bu burukluk marmelata ayrı bir lezzet katıyor.
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil