15 Ağustos 2014 Cuma

Böğürtlen Marmelatı

Herkese iyi akşamlar. Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Bu akşam güzel rengi ve buruk tadıyla  son derece lezzetli bir marmelat tarifim var. Bu marmelatı taze sıcak ekmek ve kaymakla birlikte yemezseniz marmelata haksızlık edersiniz benden söylemesi.
Afiyet olsun. 
Malzemeler:
1 kilo böğürtlen
1 kilo şeker
2,3 damla limon suyu 
Hazırlanışı:
Yıkanan ve süzülen böğürtlenler tencereye konulur ve üzerine şeker eklenir. Susuz olarak kaynatılır.(Böğürtlenler bir süre sonra su bıraktığı  için su koymanıza gerek yoktur)Böğürtlenler  iyice yumuşayınca el blendırı ile püre haline getirilir. Püre halindeki böğürtlenler bir iki taşım daha kaynatılır ve limon suyu eklenip altı kapatılır. Marmelat kavanozlara alınıp, soğuması beklenir. Soğuyunca ağızları kapatılır. Sıcak taze ekmek ve kaymak ile birlikte servis edilir.
AFİYET OLSUN.


6 yorum:

  1. Buruk tadını çok severim böğürtlenin. Fakat hiç bir zaman reçel yapacak kadar çok toplayamam. Bizim buralarda toplayıp satanı da görmedim ne yazık ki. Doğal yetişeni dışında kültürü yapılıyor mu acaba? Şimdilik güzel reçelinize karşıdan bakıyorum, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. hımm nefis olmuş canım.kahvaltıda harika olur.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Böğürtlene bayılırım eminim marmelatıda müthişdir ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Böğürtlen hani piyada bol miktarda olan tadı çok buruk olan meyve midir? Çünkü tek başına tüketmek çok zor. Elinize sağlık mutlaka çok güzel olmuştur.

    YanıtlaSil
  5. Sayın İlhan Uçer böğürtlen sizin de belirttiğiniz gibi tadı buruk olan bir meyvedir. Bu burukluk marmelata ayrı bir lezzet katıyor.

    YanıtlaSil
  6. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)