29 Ağustos 2014 Cuma

Baharatlı Mini Kurabiye

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam çay sofranızda size eşlik edecek   baharatlı bir kurabiye tarifim var. 
Afiyet olsun. 
Malzemeler:(30-40 adet)
(Tarif Elmalı Turta  Blogdan alınmıştır.)
150 gr. tereyağı
1 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta (beyazı hamur için, sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
4 yemek kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı salça (Tarifin orjinalinde acı biber veya biber salçası vardı ama ben acı yemediğim için domates   salçası kullandım)
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru nane
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
Hazırlanışı:
Un dışındaki malzemeler bir kaba konulur ve iyice karıştırılırlar. Elenmiş un karışıma azar azar eklenir ve yoğurulur. Hamur yoğurulup kıvam alınca minik parçalar kopartılır, yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de  üzerleri iyice kızarana kadar (30-35 dak.) pişirilir. Pişince fırından alınır ve ılınması beklenir. Servis tabağına alınan kurabiyeler çay ile birlikte servis edilir.
AFİYET OLSUN.

15 Ağustos 2014 Cuma

Böğürtlen Marmelatı

Herkese iyi akşamlar. Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Bu akşam güzel rengi ve buruk tadıyla  son derece lezzetli bir marmelat tarifim var. Bu marmelatı taze sıcak ekmek ve kaymakla birlikte yemezseniz marmelata haksızlık edersiniz benden söylemesi.
Afiyet olsun. 
Malzemeler:
1 kilo böğürtlen
1 kilo şeker
2,3 damla limon suyu 
Hazırlanışı:
Yıkanan ve süzülen böğürtlenler tencereye konulur ve üzerine şeker eklenir. Susuz olarak kaynatılır.(Böğürtlenler bir süre sonra su bıraktığı  için su koymanıza gerek yoktur)Böğürtlenler  iyice yumuşayınca el blendırı ile püre haline getirilir. Püre halindeki böğürtlenler bir iki taşım daha kaynatılır ve limon suyu eklenip altı kapatılır. Marmelat kavanozlara alınıp, soğuması beklenir. Soğuyunca ağızları kapatılır. Sıcak taze ekmek ve kaymak ile birlikte servis edilir.
AFİYET OLSUN.