Herkese iyi akşamlar. Pazarda küçücük patlıcanları görünce dayanamadım ve hemen aldım. Bu patlıcanlarla karnıyarık yapmak istedim ama daha önce karnıyarık ve deniz ürünlü karnıyarık yaptığım için alternatif bir tarif hazırlamayı düşündüm ve " her zaman patlıcanı pilava ekliyoruz bu seferde pilavı patlıcana eklesem nasıl olur ? " dedim ve iç pilavlı karnıyarık ortaya çıktı. Farklı bir karnıyarık isterseniz denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 tane küçük boy patlıcan
1 su bardağı baldo pirinç
1 tane kuru soğan
1 tane kuru soğan
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı kuş üzümü
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı yenibahar
yarım çay kaşığı karabiber
tuz
1,5 su bardağı sıcak su
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır ve alacalı olarak soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Sudan çıkarılıp, süzülür kurulanır. Ortadan uzunlamasına yarılır. Tavaya 1 su bardağı zeytinyağ konulur. Patlıcanlar yumuşayıp renkleri dönene kadar kızartılır. Kızaran patlıcanlar tavadan alınıp, kağıt havlu üzerine konulur ve fazla yağ alınır. Diğer tarafta
pirinç yıkanır ve süzülür. İnce ince doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur. Ardından dolmalık fıstık tencereye eklenir ve kavrulur. Pirinç konulur ve sürekli karıştırılarak kavrulur. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar ve kuş üzümü ilave edilip hafifçe karıştırılır. Sıcak su tencereye konulur ve kapağı kapatılıp pişirilir. Pilav pişince patlıcanlar bir tencereye dizilir. Ortaları yarılarak açılan kısma pilavdan konulur. Patlıcanların yarısına gelecek kadar su konulur çok hafif zeytinyağı gezdirilir ve bir taşım pişirilip ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınıp yanında cacık ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN
mini mini şeker patlıcanları çok şeker yapmışsın ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok orijinal olmuş,fikri çok sevdim..Patlıcan pilavla çok yakışan bir sebze,eminim çok leziz olmuştur.ellerine sağlık...sevgilerimle..
YanıtlaSilen çok sevdiğim yemeklerden biridir, enfes görünüyor Handancım, ellerine sağlık.
YanıtlaSilMüthiş bir fikir, harika bir tarif olmuş.Elinize sağlık.
YanıtlaSildeğişik ve güzel bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilher zamanki gibi değişik ve şık bir tarif olmuş
YanıtlaSileline emeğine sağlık canım
muhabbetle...
Hem değişik hem de lezzetli bir alternatif olmuş. Bence misafir sofralarına çok yakışır. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSil