Herkese güzel bir hafta dilerim. Haftaya misafirlerinize farklı sunumlu bir et yemeği yapmak isterseniz size alternatif olabilecek bir tarif ile başlamak istedim. Etle birlikte sunulan bezelye püresini kışın ıspanak püresi olarak değiştirebilirsiniz.(Tarif bir iki ufak değişiklik yapılarak Lezzet dergisinden alınmıştır)
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
4 milföy hamuru
500 gr.kuşbaşı et
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
4 milföy hamuru
500 gr.kuşbaşı et
- 1 tane kırmızıbiber
- 1 tane çarliston biber
- 2 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 kahve fincanı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- Hazırlanışı:
- Biberlerin çekirdekleri temizlenip küp şeklinde doğranırlar. Haşlanmış bezelyeler blender ile püre haline getirilir. Bir tencerede tereyağı eritilir ve krema ile püre haline gelen bezelye tencereye konulup hepsi iyice karıştırılıp bezelye püresi hazırlanır. Biberler başka bir tavada ısıtılan zeytinyağında çevrilerek sotelenir ve bezelye püresine eklenip, iyice karıştırılıp harmanlanır. Etler bir tavada ısıtılan zeytinyağında pişene kadar karıştırılarak harmanlanır. Diğer tarafta milföy hamurları oklavayla hafifçe incelterek açılır. Yağlanan küçük tart kalıplarının içine yerleştirilirler. Kenarlardan taşan fazlalıklar bıçakla alınır. Hamurların üzerine yağlı kağıt konup hamurun pişerken kabarmasını önlemek için üzerlerine birer avuç kuru fasulye konulur. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkan milföylerin içindeki fasulyeler alınır. Milföy tartlarının içine önce bezelye püresi eşit miktarlarda paylaştırılır. Üzerlerine sotelenen etler konulur ve sıcak olarak servis edilir.
- AFİYET OLSUN