29 Nisan 2013 Pazartesi

Bezelye Püreli Etli Tart

Herkese güzel bir hafta dilerim. Haftaya misafirlerinize farklı   sunumlu bir  et yemeği yapmak isterseniz size alternatif olabilecek bir tarif ile başlamak istedim. Etle birlikte sunulan bezelye püresini kışın ıspanak püresi olarak değiştirebilirsiniz.(Tarif bir  iki ufak değişiklik yapılarak  Lezzet dergisinden alınmıştır)
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
4 milföy hamuru
500 gr.kuşbaşı et

     1 tane  kırmızıbiber
     1 tane çarliston biber
     2 su bardağı haşlanmış bezelye
     1 kahve fincanı krema
    1 yemek kaşığı tereyağı
    zeytinyağı
    tuz
    karabiber


    Hazırlanışı:
    Biberlerin çekirdekleri  temizlenip  küp şeklinde doğranırlar.  Haşlanmış bezelyeler blender ile püre haline getirilir. Bir tencerede tereyağı eritilir ve krema ile püre haline gelen bezelye tencereye konulup hepsi iyice karıştırılıp bezelye püresi hazırlanır.  Biberler başka bir tavada ısıtılan zeytinyağında çevrilerek sotelenir ve bezelye püresine eklenip, iyice karıştırılıp harmanlanır.  Etler bir tavada ısıtılan  zeytinyağında pişene kadar karıştırılarak harmanlanır. Diğer tarafta  milföy hamurları oklavayla hafifçe incelterek açılır. Yağlanan  küçük tart kalıplarının içine yerleştirilirler.  Kenarlardan taşan fazlalıklar bıçakla alınır.  Hamurların üzerine  yağlı  kağıt konup  hamurun pişerken kabarmasını önlemek için üzerlerine birer avuç kuru fasulye konulur.  Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkan milföylerin içindeki fasulyeler alınır. Milföy tartlarının   içine önce bezelye püresi eşit miktarlarda paylaştırılır.  Üzerlerine  sotelenen etler konulur ve sıcak olarak servis edilir.
    AFİYET OLSUN


17 yorum:

  1. Ellerinize sağlık güzel görünüyor. Takibe aldım sizi. iyi geceler diliyorum. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Tarif çok şık ve hoş olmuş çok hoşuma gitti ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok şık bir sunum olmuş ellerinize sağlık. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. Görünüm ve sunum harika ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. görüntü super ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Sunum şahane,canım ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  7. Çok şık bir sunum eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Çok iyi fikir doğrusu.. Ellerine sağlık Handancım:)

    YanıtlaSil
  9. bu fikre ben de bayıldım,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  10. Çok şık sunumlu bir yemek olmuş.
    Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. Fikir çok güzel, tarif ve fotoğraflar harika. Misafirlere sunumu da çok kolay ve şık bir alternatif.
    Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Bezelyeyi cok severim buda nefis görünüyor...ellerine saglık...

    YanıtlaSil
  13. Şık bir sunum,güzel bir yemek...harika ,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Oooo çok şık nefis bir lezzet ellerinize sağlık... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  16. Bezelyenin simdi tam zamani.sizin tarif de sunum da harika. Elinize saglik. Sevgiler:-)

    YanıtlaSil
  17. Bezelye püresi çok ilginç ve hafif olmuştur.
    ellerinize sağlık
    hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)