Herkese iyi akşamlar. Baharın müjdecisi sebzeler tezgahlarda yerlerini almaya başladılar. Sultani Bezelye de bunlardan biri. Pazarda tazecik sultaniyeyi görünce hemen aldım ve bu çıtır çıtır bezelyeyi yemek yapmaya kıyamayıp, salata yapmaya karar verdim.
Afiyet olsun.
Malzemeler.
Yarım kilo sultani bezelye
2 tane kırmızı biber
1 demet dereotu
1 limonun suyu
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı.
Kılçıkları ve uçları alınıp, yıkanan bezelyeler süzülür. Buharda 10 dak. haşlanır (Çok fazla haşlamamak kaydıyla kaynar suda da haşlayabilirsiniz) Haşlanan bezelyeler buzlu soğuk suya konulurlar. Diğer tarafta ayıklanan kırmızı biberler rendelenirler. Limonu suyu, tuz ve zeytinyağı bir kapta karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır. Buzlu sudan çıkarılıp süzülen sultani bezelye bir kaba konulur , rendelenmiş kırmızı biberler kaba eklenir. Salata sosu da üzerine dökülür. Hepsi iyice karıştırılıp, harmanlanır. Servis tabağına alınan salata hemen servis edilir.
AFİYET OLSUN.
ablacım ellerine sağlık baharcı bunlar:) ilk hasatlar:))
YanıtlaSilsevgiler..
çook sağlıklı,renkli,hafif bir salata olmuş ellerine sağlık :)
YanıtlaSilımmmm nefis görünüyor bezelyeden salata yapılacağı aklıma gelmezdi doğrusu.
YanıtlaSilOff çok güzel ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık...Sevgilerimle,
YanıtlaSilBanada beklerim...:)
Bezelyeyi çok severim, salatasını hiç yemedim ama görüntü ve renkler muhteşem. Hazır mevsim gelmişken dnemek isterim. Ellerinize sağlık....
YanıtlaSilhiç denemedim leziz görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık
sevgiyle
nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilellerinize sağlık.oldukça lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilUf bayılırız biz de sultaniye ama biz kızartırız tavada mısır unu ile.Buralarda pek bulunmuyor ama elimize kılçıksızından geçerse denerim ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBugün ilk kez aldım ve korkumdan eşim yemez, oğlum yemez bend eilk yapıcam diye 1/2 kğ aldım. taze fasulye gibi yamaeğini yapıcaktım. Acaba vazgeçip salatamı yapsam. Tariif çok beğendim. sevgiler. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSil