11 Mart 2013 Pazartesi

Domates Soslu Karides


Herkese güzel bir hafta dilerim. Deniz ürünlerinin en bilinenlerinden  biri olan karides genelde güveçte yapılır bizde de çoğunlukla güveçte yapılan karidesi bu akşam bol domates soslu olarak (tam sosuna ekmek banmalık şekilde) yapmayı tercih ettim.
Afiyet olsun.
Malzemeler.
 1 paket Iglo Karides
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı domates salçası(yazın salça yerine  domates kullanıyorum)
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Zeytinyağı tavada ısıtılır(ben wok kullandım) dövülmüş sarımsaklar zeytinyağında sotelenir. Ardından küçük küçük doğranmış sivri biberler tavaya konulup sotelenirler. Karidesler tavaya konulur ve birlikte çevrilerek sotelenir. Salça   tavaya eklenir ve iyice  karıştırılır. Biraz su ilave edilip 10 dak. kısık ateşte pişirilirler. En son tuz ve karabiber ekilir, karıştırılır ve altı kapatılır. Servis tavbağına alınıp, sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

9 yorum:

  1. Off Handancım nasıl iştah açıcı bir görüntü böyle. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor
    Türk milletinin yemek yerken en büyük keyfi ekmeği banmak:)
    Ellerinize sağlık
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Deniz ürünlerine bayılıyorum hele karides, kalamar olursa müthiş :) ellerine sağlık o kadar güzel görünüyor ki...

    YanıtlaSil
  4. Domates soslu hic denememistim - harika gorunuyor. Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  5. ablacım ellerine sağlık..
    nefis görünüyor bu tabak:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Görünce yutkunmamak elde değil:))
    Nefis görünüyor ellerine sağlık canım
    afiyet şeker olsun. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Kuba da dometes soslu karides yapiliyor muhtesem onun tarifini bulmak lazim

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)