Herkese güzel bir akşam dilerim. Bu soğuk günlerde çayınızın yanına güzel bir tat olacak bir tarif var bu akşam. Afiyet olsun.
Malzemeler:
250 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
aldığı kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç malzeme:
3 elma
1 çay bardağı şeker
istenilen miktarda tarçın
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisinde oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin ile pudra şekeri karıştırılır. Yumurta karışıma eklenir. Azar azar un eklenir (kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir) kabartma tozu konulur hepsi karıştırılıp, yoğurulur. Yoğurulan hamur nemli bir beze sarılır ve iç harcı olana kadar dinlenmeye bırakılır. Elmalar soyulur ve rendelenir. Bir tavada şekerle birlikte kavrulur. Kavrulunca tarçın konulup karıştırılıp altı kapatılır.(isterseniz dövülmüş cevizde ekleyebilirsiniz) Dinlenen hamur 3'e ayrılır ve her bir hamur merdane ile açılır. 8 eşit üçgene bölünür. Her bir parçanın geniş tarafına elmalı harçtan konulur ve sigara böreği sarar gibi sarılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180'C'de üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen kurabiyeler fırından çıkarılır ve biraz soğumaya bırakılır. Ilınınca üzerlerine pudra şekeri serpilir ve servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler:
250 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
aldığı kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç malzeme:
3 elma
1 çay bardağı şeker
istenilen miktarda tarçın
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisinde oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin ile pudra şekeri karıştırılır. Yumurta karışıma eklenir. Azar azar un eklenir (kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir) kabartma tozu konulur hepsi karıştırılıp, yoğurulur. Yoğurulan hamur nemli bir beze sarılır ve iç harcı olana kadar dinlenmeye bırakılır. Elmalar soyulur ve rendelenir. Bir tavada şekerle birlikte kavrulur. Kavrulunca tarçın konulup karıştırılıp altı kapatılır.(isterseniz dövülmüş cevizde ekleyebilirsiniz) Dinlenen hamur 3'e ayrılır ve her bir hamur merdane ile açılır. 8 eşit üçgene bölünür. Her bir parçanın geniş tarafına elmalı harçtan konulur ve sigara böreği sarar gibi sarılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180'C'de üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen kurabiyeler fırından çıkarılır ve biraz soğumaya bırakılır. Ilınınca üzerlerine pudra şekeri serpilir ve servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Çok severim ellerinize sağlık.
YanıtlaSilben de hazırını aldım pastaneden bu akşam da afiyetle yedim:)) kendi kendime :'' hiç kurabiye yapmayı denemedim, bari bunu bi denesem '' diyodum ki yazınız bunun üstüne süper oldu:))) ilk fırsatta deneyeceğim, umarım başarabilirim :) elinize sağlık:))
YanıtlaSilBen de çok severim,kahveyle harika olur, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilkim sevmez elmalı kurabiyeyi ellerine sağlık
YanıtlaSilDeğişik tarifler denemekten en sevdiğim kurabiyeyi unutmuşum. Ellerine sağlık, mutlu hafta sonları..
YanıtlaSilellerine sağlık canım,çok severim...
YanıtlaSilMerhabalar,sayfalari gezerke sizi de buldum ben yeniyim de. :)
YanıtlaSilIlk ögrendigim kurabiyedir elmali kurabiye,eline saglik.
Sevgiler...
Elmalı yiyeceklere bayılıyorum.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok severim ama uzun zamandır yapmıyordum hatırlattığınız için teşekkürler..
YanıtlaSilçok severek yenilen bir pasta elma bolken sık sık yapılır ve yenilir eline sağlık
YanıtlaSilcanim benim cok sagol hatirlatman icin,bir sorun yok cok sukur....bu arada elmalilar da bana bakiyor ooooyleee...harika olmus,ellerine saglik,sevgilerle tekrar tesekkurler....
YanıtlaSileşimin en sevdiği kurabiyelerdendir...
YanıtlaSilellerine sağlık canım....
çok güzel görünüyorlar...
soğuk olsun..
YanıtlaSilo günlerde mutlaka elma ve tarçın kokuları sarsın evlerimizi !!
:) daha ne isteriz :)))
Yorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil