Herkese merhaba. Geçtiğimiz hafta gittiğim Samsun'un güzel ilçesi Bafra'dan sizlere güzel tatlar getirdim. Öncelikle böyle seyahatlerin en kötü yanı yıllardır bildiğiniz(bildiğinizi sandığınız) lezzetleri gerçek yerinde yediğinizde aslında o zamana kadar bu lezzeti hiç tatmadığınızı öğrenmektir. Bafra 'da da böyle oldu. Meşhur Bafra pidesini yerinde tadınca inanamadım ve biz İstanbul'da Bafra pidesi olarak ne yiyormuşuz? dedim. Pidenin hamurunun inceliğine, çıtırlığına hayran kaldım ayrıca pidelerde kullanılan etlerin ve peynirin tadı bambaşkaydı.
Bafra'ya yolunuz düşerse ve merkezdeyseniz size mutlaka Halil Usta Pide Salonuna gitmenizi öneririm. Pekçok çeşit pidenin, kebabın ve yemeğin yapıldığı bu salondaki her pide ayrı bir lezzet.
Kapalı pide olarak da istenen Kıymalı pide benim favorim oldu.
Üzerine yumurta kırılarak sunulan pastırmalı pide,
Tüm tatları birarada barındıran karışık pide de mutlaka tatmanız gereken pidelerdir.
Bu güzel lezzetleri tadıp, gerçek Bafra pidesini yemek isterseniz Halil Usta'ya uğramayı unutmayın.
Halil Usta:Tabakhane mah.Emirefendi cad.Bafra. tel: 542 74 75
Bafra'nın ne yazık ki genelde sadece pidesini biliyoruz. Meşhur Bal Kaymak dondurmasını kaç kişi biliyor acaba? Bence Maraş'ın dondurması kadar güzel ve tadılmayı hak eden bir dondurma. Bu dondurmanın diğer dondurmalardan farkı: Normalde dondurmalar sütten yapılırken Bal Kaymak uzun süre kaynatılan sütün kaymağından yapılıyor. Bu da tadına bambaşka bir lezzet katıyor. Pekçok çeşidi olan bu dondurmanın en sevilen çeşidi cevizli ve ballı olanıymış. Bu dondurmanın bir başka özelliği de dondurmaya gül şekli verilerek servis edilmesiymiş. Ne yapın edin bu sıcak günlerde mutlaka bu dondurmayı deneyin derim.(İstanbul'da bazı yerlerde satılıyor ama tadı aynı mı bilemem)
Bafra'da yeni bir tat ile de tanıştım. Lokul. Mayalı hamurdan içine çeşitli katık konulup hazırlanan bir tür çörek. En sevilen ve meşhur olanı içine ceviz ve üzüm konularak yapılanıymış. Ben de onu tattım. Eskiden sadece bayramlarda yapılan bu güzel lezzet zamanla günlük hayatın içine girmiş ve günümüzde pastanelerde satılan Bafra'nın en meşhurları arasında yerini almış. Mavi Bayrak almayı hedefleyen ve ürünlerinde hiçbir katkı maddesi kullanmayan Sönmezler Unlu Mamuller Fırınında tattığım bu güzel çörekten alıp, İstanbul'a da getirmek istedik ama yolda hepsi bitirildi.
Ülkemizin her yeri kendi içinde halen keşfetmediğimiz lezzetleri barındırıyor bu lezzetleri keşke hepimiz bilsek ve bu lezzetler hak ettikleri öneme ve takdire bir an önce ulaşabilseler. Bafra'da bu yerlerden biri olup bu güzel tatları içinde barındırıyor.
AFİYET OLSUN.
Canım ne güzel yazmışsın Bafranın özel yemeklerini...Sayende güzellikleri gördük,yemiş gibi olduk..Hepsine bayıldım,çok iştah açıcılardı..Paylaşımın için teşekkürler..sevgiler Nurşen..
YanıtlaSilOhh afiyet olsun...
YanıtlaSilBelki sen bu kadar yoğunluğun koştırmacanın arasında işten yakınabilirsin ama ben senin gibi bir işim olsun isterdim açıkçası. Sürekli yeni yerler gezme lüksün var. Bafra pidesini çok severim. yerinde yemek ayrı bir lezzet. Sevgiler Handancım
YanıtlaSilbunlar ne güzeller böyle, neler yapmışlar...
YanıtlaSilBir şeyleri yerinde yemek gerçek lezzetini yakalamak için gerekli bence.Günümüzde her ne kadar herşeye her yerde ulaşabilir olsak da yöresel tat bambaşka oluyor.Bir gün yolum düşerse dondurmayı mutllaka denemek isterim,sevgiler.
YanıtlaSilİnanmıyorum bayıldım resmen ne kadar da güzl tatlar var. Çok teşekkürler,sevgiler
YanıtlaSilBafra pidesini çok severim olsada yesem dediğim görüntüler paylaşmışsınız.Dondurmanın görüntüsüde çok güzel paylaşım için teşekkürler..
YanıtlaSilAfiyet olsun cnm,çok lezzetli görünüyor pideler.bu arada çekilişimede beklerim:)
YanıtlaSilhttp://kozmetikperisi.blogspot.com
Ne güzel gezmişsiniz. Eğer yolumuz düşerse aklımızda olsun BAfra.. Ben de kapalı pideyi Trabzonda tatmıştım. Harikaydı :)
YanıtlaSilEllerinize ve emeğinize sağlık, çok zahmet ederek hazırlamışsınız. paylaşım için teşekkürler..
YanıtlaSilYaptığım bir haftalaık tatilde pidenin her türüne doydum diyebilirim canım.. Tahinli, kaşarlı, tulumlu, kıymalı, yağlı vs yedimde yedim :)
YanıtlaSilYaptığım bir haftalaık tatilde pidenin her türüne doydum diyebilirim canım.. Tahinli, kaşarlı, tulumlu, kıymalı, yağlı vs yedimde yedim :)
YanıtlaSilbende 3 günlüğüne samsuna gitmiştim pidelerine doyamadım :) sizede afiyet şeker olsun.. herşey harika :)
YanıtlaSilHemen çıkıp gidiveresim geldi:)
YanıtlaSilSabah sabah ne güzel gözüktüler gözüme.
Paylaşım için teşekkürler canım.
İnşAllah tez zamanda oralara gidip,gezmek,nefis lezzetleri tatmak nasip olur.
Sevgilerimle..
afiyet olsun...
YanıtlaSilharika lezzet heleki yöresel olunca...
"Yediğin içtiğin senin olsun, gördüğünü anlat" lafı külliyen boşa söylenmiş bence. Çünkü yazan için olduğu kadar, okuyan için de okuması en keyifli bölüm yeme-içme bölümü oluyor. Şahsen ben gördüklerini hiç merak etmedim Handancım:)))))))) Afiyetler olsun canım..
YanıtlaSilen kisa zamanda bafraya gitmek lazim galiba harika gorunuyorlar
YanıtlaSilbanada beklerim
http://tatlikiraz.blogspot.nl/
Hımmm fotoğraflar harika ama ben içlerinde en çok pastırmalı olana bayıldım.Emzirdiğim için yiyemiyorum da :S Dondurmayıda ılk defa duydum çok leziz gorunuyor gerçekten mımmmm.
YanıtlaSilAman Handancım yine ben bittim bu görüntülere offff:)) afiyet şeker olsun canım sevgilerimle...
YanıtlaSilTek kelimeyler mükemmel bir siteniz var, teşekkür ederim. Özel güvenlik
YanıtlaSilkıyafetleri olarak kaliteli hizmet sunmaktayız.
HEYYYYYYYY NERELERDESİN...
YanıtlaSilof,of,harika şeyler.
YanıtlaSilreally nice!
YanıtlaSil~ Fashion Spot ~
offfof gecenin bu vakti hicte iyi gelmiyor bu guzelim lezzetlere bakmak..paylasimin icin tesekkurler canim..
YanıtlaSilBafra Pidesi'nin diğer adı halil ustadır :)
YanıtlaSilbu bafra pideleri çok güzel, keşke evde de yapabilsek :)
YanıtlaSilhttp://www.lookbookunlimited.com/
Handan ablacım senin kapalı kıymalı pide favorin olmuş benimse hepsi!!! Amanın diyorum sadece:= Afiyet olsun:)
YanıtlaSilEskiden İzmir Alsancak'ta da bal kaymak dondurmasını gül şeklinde yapan yer vardı ama sonradan kapattılar hep yemeğe giderdik hala tadı damağımda. Ama ben lokulu nokul olarak biliyorum hep de yaparız ben mi yanlış biliyorum acaba? Hayırlı ramazanlar dileklerimle..
YanıtlaSilHersey cok güzel, Bafra ya gitmek gerek....Emegine saglik....Hayirli ramazanlar....
YanıtlaSilNe güzel tatları varmış bafranın.Bende gitmek görmek ve bu lezzetleri tatmak sterim.paylaşımınız için sağolun
YanıtlaSilmaşallah,maşallah hepside başka güzel afiyet olsun sizlere,bana da beklerim bi ara uğrayın,selamlar...
YanıtlaSilBu resimlere bakinca toksanda ac lasiyorsun ve heeepsini istiyorsun :))) Nefisler nefiss..paylasim icin tesekkurler ..
YanıtlaSilmerhaba, nerelerde kaldınız tatil uzun sürdü sanki...yeni tariflerle bekliyoruz...sevgiler
YanıtlaSilhepsi muhteşem lezzetler yaa afiyet bal şeker olsun :)
YanıtlaSildondurma ayrıca ve ayrıca ilgimi çekti ne hoşmuş öle :)
hayırlı ramazanlar canım.
Yorumlarınız icin teşekkür ederim.
YanıtlaSilyeni teriflerinizi bekliyoruz.. Saygılar..
YanıtlaSil