15 Mart 2012 Perşembe

Kalamar Dolma

İş yoğunluğu, gezi yazıları derken yemek tariflerine ara vermişim. 2 hafta sonra ilk tarifim çok sevdiğim bir deniz ürünü olan Kalamar Dolması. Deniz Ürünlü Karnıyarık ve Deniz Ürünlü Kokoreçten sonra en fazla yaptığım tariflerden biridir. Dolmanın içi için deniz ürünlerini kullandım. Sizler isterseniz bunu zeytinyağlı dolma içi ile de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
6 adet kalamar (ayıklanmış)
100 gr. karides
100 gr. ahtapot
100 gr. yengeç
200 gr. kaşar peyniri
2 diş sarımsak
kuru nane
kekik
kuru fesleğen
tuz
karabiber
toz kırmızıbiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Karides, yengeç ve ahtapot yıkanır, temizlenir ve küçük küçük doğranır. Bir teflon tavada zeytinyağı ısıtılır ve içine dövülmüş sarımsak konulur ve çevrilir. Ardından ahtapot, yengeç ve karides de bu tavaya konulur ve hepsi iyice pişirilir. Bu arada baharatlar da ekilir. Tavanın altı kapatılınca rendelenmiş kaşar peyniri karışıma eklenir ve hepsi iyice karıştırılıp harmanlanır. Diğer tarafta ayıklanmış kalamarlar iyice yıkanır ve en az 1 saat süte konulup bekletilir. Sütten çıkarılınca tekrar yıkanır. Kalamarların içine hazırlanan iç doldurulur. (Çok fazla sıkıştırılmadan ve ağzına kadar tamamen doldurulmadan) Üzerilerine zeytinyağı sürülür, karabiber ekilir ve ızgarada üzerleri hafif pembeleşip ızgara izi belirinceye kadar pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

25 yorum:

  1. Canım günaydın harika görünüyor elle
    rine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Günaydın çok değişik bir tarif ilk fırsatta denemek isterim elinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. hmm çok değişik ilk defa duyuyorum kalamar dolmayı ellerinize sağlık denemekte fayda var:))

    YanıtlaSil
  4. Kalamarı çok severim. Bence harika bir tarif, çok da lezzetli görünüyor. İlk fırsatta dener yorumları da sizinle paylaşırım.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Handan ablami,hiç yapmadım yapabilirmiyim bilmiyorum ama nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  6. Kalamarın dolmasını hiç yemedim,merak ettim tadını,özel bir lezzet,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  8. Kalamarı çok ama çok severim. Sizin tarifiniz süper olmuş. Görüntü şahane... Ellerinize sağlık. Afiyet olsun sizlere.

    YanıtlaSil
  9. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  10. çok lezzeli görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. çok güzel bir görüntü canım.eminim lezzetide öyledir.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. of of of:)ne güzel olur, ımmmm, nefes.elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. malzemeleri okurken offf çektim yeminle.Süper ya bende istiyorum şimdi ne olacak ayyyyy istiyorummmm

    YanıtlaSil
  15. Ben de çok severim Handan'cığım. Harika gözüküyor, ellerine sağlık olsun:)

    YanıtlaSil
  16. hiç denemediğim bir tariff ilk fırsattaa denemelii mutlaka

    YanıtlaSil
  17. Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize sağlık. En kısa zamanda deneyeceğim. Merhaba demek için uğramıştım ama arşiv çok geniş,
    içinden çıkamıyorum :)

    YanıtlaSil
  19. Keşke evde yapabilseydim bu tarifi :)

    YanıtlaSil
  20. Çok enfes görünüyor. Ellerine sağlık olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Balık çok fazla yemiyorum ama deniz ürünlerinden aklınıza ne gelirse çok severim :) kalamar özellikle. Ellerinize sağlık nefis bir görüntü ve değişik bir tarif..

    YanıtlaSil
  22. canım ellerin dert görmesin bu tarifi mutlaka denemek üzere not aldım malzemeleri bulur bulmaz hemen deneyeceğim Ailece deniz ürünlerinin her türlüsüne düşkünüz..geçen akşam mehmet yaşin de karadenizin marmaraya yakın bir bölgesinde yedi bunları hepimizin ağzının suyu aktı inanki üstelik az önce de yemekten kalmış olmamıza rağmen .. ufff yaaa ufff..

    YanıtlaSil
  23. En sevdiğimiz şeylerrrr
    Balık yerine karides helede yengeç bayılırız biz.
    Ellerine sağlık
    Denemek isterim mutlaka
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Kalamara bayılırım çok lezzetli olduğuna eminim, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  25. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)