İş yoğunluğu, gezi yazıları derken yemek tariflerine ara vermişim. 2 hafta sonra ilk tarifim çok sevdiğim bir deniz ürünü olan Kalamar Dolması. Deniz Ürünlü Karnıyarık ve Deniz Ürünlü Kokoreçten sonra en fazla yaptığım tariflerden biridir. Dolmanın içi için deniz ürünlerini kullandım. Sizler isterseniz bunu zeytinyağlı dolma içi ile de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
6 adet kalamar (ayıklanmış)
100 gr. karides
100 gr. ahtapot
100 gr. yengeç
200 gr. kaşar peyniri
2 diş sarımsak
kuru nane
kekik
kuru fesleğen
tuz
karabiber
toz kırmızıbiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Karides, yengeç ve ahtapot yıkanır, temizlenir ve küçük küçük doğranır. Bir teflon tavada zeytinyağı ısıtılır ve içine dövülmüş sarımsak konulur ve çevrilir. Ardından ahtapot, yengeç ve karides de bu tavaya konulur ve hepsi iyice pişirilir. Bu arada baharatlar da ekilir. Tavanın altı kapatılınca rendelenmiş kaşar peyniri karışıma eklenir ve hepsi iyice karıştırılıp harmanlanır. Diğer tarafta ayıklanmış kalamarlar iyice yıkanır ve en az 1 saat süte konulup bekletilir. Sütten çıkarılınca tekrar yıkanır. Kalamarların içine hazırlanan iç doldurulur. (Çok fazla sıkıştırılmadan ve ağzına kadar tamamen doldurulmadan) Üzerilerine zeytinyağı sürülür, karabiber ekilir ve ızgarada üzerleri hafif pembeleşip ızgara izi belirinceye kadar pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Canım günaydın harika görünüyor elle
YanıtlaSilrine sağlık öpüyorum.
Günaydın çok değişik bir tarif ilk fırsatta denemek isterim elinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilhmm çok değişik ilk defa duyuyorum kalamar dolmayı ellerinize sağlık denemekte fayda var:))
YanıtlaSilKalamarı çok severim. Bence harika bir tarif, çok da lezzetli görünüyor. İlk fırsatta dener yorumları da sizinle paylaşırım.
YanıtlaSilEllerine sağlık Handan ablami,hiç yapmadım yapabilirmiyim bilmiyorum ama nefis görünüyor:)
YanıtlaSilKalamarın dolmasını hiç yemedim,merak ettim tadını,özel bir lezzet,ellerine sağlık.
YanıtlaSilnefis görünüyor.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilKalamarı çok ama çok severim. Sizin tarifiniz süper olmuş. Görüntü şahane... Ellerinize sağlık. Afiyet olsun sizlere.
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerinize sağlık. Sevgilerle...
YanıtlaSilçok lezzeli görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok güzel bir görüntü canım.eminim lezzetide öyledir.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilof of of:)ne güzel olur, ımmmm, nefes.elinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, nefis görünüyor. Afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
malzemeleri okurken offf çektim yeminle.Süper ya bende istiyorum şimdi ne olacak ayyyyy istiyorummmm
YanıtlaSilBen de çok severim Handan'cığım. Harika gözüküyor, ellerine sağlık olsun:)
YanıtlaSilhiç denemediğim bir tariff ilk fırsattaa denemelii mutlaka
YanıtlaSilNefis görünüyor.Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık. En kısa zamanda deneyeceğim. Merhaba demek için uğramıştım ama arşiv çok geniş,
YanıtlaSiliçinden çıkamıyorum :)
Keşke evde yapabilseydim bu tarifi :)
YanıtlaSilÇok enfes görünüyor. Ellerine sağlık olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilBalık çok fazla yemiyorum ama deniz ürünlerinden aklınıza ne gelirse çok severim :) kalamar özellikle. Ellerinize sağlık nefis bir görüntü ve değişik bir tarif..
YanıtlaSilcanım ellerin dert görmesin bu tarifi mutlaka denemek üzere not aldım malzemeleri bulur bulmaz hemen deneyeceğim Ailece deniz ürünlerinin her türlüsüne düşkünüz..geçen akşam mehmet yaşin de karadenizin marmaraya yakın bir bölgesinde yedi bunları hepimizin ağzının suyu aktı inanki üstelik az önce de yemekten kalmış olmamıza rağmen .. ufff yaaa ufff..
YanıtlaSilEn sevdiğimiz şeylerrrr
YanıtlaSilBalık yerine karides helede yengeç bayılırız biz.
Ellerine sağlık
Denemek isterim mutlaka
Sevgiler
Kalamara bayılırım çok lezzetli olduğuna eminim, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil