Yılın son Cuma'sı herkese hayırlı olsun. Koca bir sene daha geride kalıyor umarım önümüzdeki yıl daha güzel şeyleri bizlere getirir. Bugünkü tarifim yılbaşı sofralarının geleneksel yemeklerinden biri olan Kestaneli Pilav. Bu pilavı ister bütün hindi ya da tavuğun içine koyarak, isterseniz de yanında servis edebilirsiniz. Ben bu pilavın görüntüsünü çok sevdiğim için tavuk ya da hindi içine konulduğunda pilava acıdığımdan ayrı pişirip, tavuğu yanında servis ediyorum.
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
2 su bardağı basmati pirinç
3 su bardağı sıcak su (tavuk veya et suyu olması daha iyi olur)
1 su bardağı ayıklanmış kestane
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
kimyon
tarçın
yeni bahar
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. Dolmalık fıstıklar tencereye konulur hafifçe rengi dönmeye başlayana kadar karıştırılır. Üzerine kestaneler eklenir ve birlikte bir iki çevrilir, kuş üzümleri de konulur ve hepsi 1, 2 dak. karıştırılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tarçın, kimyon, yeni bahar, tuz, karabiber eklenir, karıştırılır sıcak su konulur (ben tavuk suyu kullandım) ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve yanında tavuk ya da hindi ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN
NOT. Kestaneleri ayıklamak için üzerleri iyice silinmiş olan kestanelerin üzerleri bıçakla çarpı şeklinde çizilir ve kaynamış olan suya atılıp, 2, 3 dak. tutulur. Sudan çıkarıp sıcakken kolayca ve kestaneye zarar gelmeden hemen soyulur
üşeniyorum ben bu kestane ayıklama işine bursa da olsam taze taze alırım hazırlarından ama burada nedense cesaret de edemiyorum ancak böyle nefis yapılanlara bakıp iç geçiyorum ellerine sağlık canım
YanıtlaSilYeni yılın sağlık huzur mutluluk getirmesini dilerim.. tüm dilekleriniz gerçek olsun.. mutlu yıllar..
YanıtlaSilOf be tam yılbaşına yakışır bir pilav.harika görünüyor.ellerine,yüreğine sağlık.sevgiyle dolu hayırlı seneler
YanıtlaSilWhat a superb rice!
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor. Böyle farklı ve lezzetli bir pilav yemek için illa pahalı restoranlara gitmemiz gerekmiyor, evde yapılabilir.
YanıtlaSilŞu kestane ayıklama işi benim bittiğim andır:))
YanıtlaSil2012 yılında yanlışlarımızın az,başarılarımızın devamlı olması dileklerimle....Yepyeni Yıllar :)
Sevgiler....
hayırlı-huzurlu-sağlık dolu güzel bir yıl diliyorum.şansın bol olsun arkadaşım.çok öpüyorum.sevgilerimle.
YanıtlaSilnefis olmuş canım.o tabağı alıp kaçasım geldi.ellerine sağlık.öpüyorum.mutlu yıllar.
YanıtlaSilHerşeyin gönlünce olduğu sağlıklı, mutlu, çikolata kokulu bir yıl diliyorum. İyi seneler:)
YanıtlaSilcanım kestaneli pilavın çok harika görünüyor tane tane bol malzemeli tam kıvamında ellerin dert görmesin)
YanıtlaSilsağlık sıhhat ve huzur dolu bir yıl diliyorum:)
sevgiler:))
şu kestanenin giripte güzelleştirmediği bir şey varmı?
YanıtlaSilellerine sağlık, öyle nefis gözüküyorki:)))
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.Mutlu yıllar:)
YanıtlaSilkestaneli lezzetlerin hastasıyım,ellerinize sağlık.Lezzet ve sağlık dolu bir yıl dileğiyle.
YanıtlaSilsüper görünüyor...
YanıtlaSileline sağlık...
ve mutlu yıllar:)
Canım yılbaşı sofraları için harika bir tarif olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilBence de yanına koyalım..Hem biz görelim, hem de tavuk görsün yazık:))))) Ellerine sağlık Handanım, mutlu yıllar canım..
YanıtlaSilYilbasi sofralarinin vazgecilmezi. Ellerine saglik. Saglikli, mutlu ve sevgi dolu bir yil diliyorum...
YanıtlaSilMutlu Yıllar :D
YanıtlaSil2012 ağzımızın tadının hiç bozulmadığı bir yıl olsun,mutlu yıllar.
YanıtlaSilEllerinize sağlık mutlu sağlıklı güzel bir yıl dilerim:)
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSilQue delicioso se ve ese arroz. Bien graneado. Un saludo, Nathalie
YanıtlaSilOffff bayılırım. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSil