30 Aralık 2011 Cuma

Kestaneli Pilav

Yılın son Cuma'sı herkese hayırlı olsun. Koca bir sene daha geride kalıyor umarım önümüzdeki yıl daha güzel şeyleri bizlere getirir. Bugünkü tarifim yılbaşı sofralarının geleneksel yemeklerinden biri olan Kestaneli Pilav. Bu pilavı ister bütün hindi ya da tavuğun içine koyarak, isterseniz de yanında servis edebilirsiniz. Ben bu pilavın görüntüsünü çok sevdiğim için tavuk ya da hindi içine konulduğunda pilava acıdığımdan ayrı pişirip, tavuğu yanında servis ediyorum.
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
2 su bardağı basmati pirinç
3 su bardağı sıcak su (tavuk veya et suyu olması daha iyi olur)
1 su bardağı ayıklanmış kestane
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
kimyon
tarçın
yeni bahar
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. Dolmalık fıstıklar tencereye konulur hafifçe rengi dönmeye başlayana kadar karıştırılır. Üzerine kestaneler eklenir ve birlikte bir iki çevrilir, kuş üzümleri de konulur ve hepsi 1, 2 dak. karıştırılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tarçın, kimyon, yeni bahar, tuz, karabiber eklenir, karıştırılır sıcak su konulur (ben tavuk suyu kullandım) ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve yanında tavuk ya da hindi ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN
NOT. Kestaneleri ayıklamak için üzerleri iyice silinmiş olan kestanelerin üzerleri bıçakla çarpı şeklinde çizilir ve kaynamış olan suya atılıp, 2, 3 dak. tutulur. Sudan çıkarıp sıcakken kolayca ve kestaneye zarar gelmeden hemen soyulur

24 yorum:

  1. üşeniyorum ben bu kestane ayıklama işine bursa da olsam taze taze alırım hazırlarından ama burada nedense cesaret de edemiyorum ancak böyle nefis yapılanlara bakıp iç geçiyorum ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Yeni yılın sağlık huzur mutluluk getirmesini dilerim.. tüm dilekleriniz gerçek olsun.. mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
  3. Of be tam yılbaşına yakışır bir pilav.harika görünüyor.ellerine,yüreğine sağlık.sevgiyle dolu hayırlı seneler

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Böyle farklı ve lezzetli bir pilav yemek için illa pahalı restoranlara gitmemiz gerekmiyor, evde yapılabilir.

    YanıtlaSil
  5. Şu kestane ayıklama işi benim bittiğim andır:))

    2012 yılında yanlışlarımızın az,başarılarımızın devamlı olması dileklerimle....Yepyeni Yıllar :)

    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. hayırlı-huzurlu-sağlık dolu güzel bir yıl diliyorum.şansın bol olsun arkadaşım.çok öpüyorum.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. nefis olmuş canım.o tabağı alıp kaçasım geldi.ellerine sağlık.öpüyorum.mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  8. Herşeyin gönlünce olduğu sağlıklı, mutlu, çikolata kokulu bir yıl diliyorum. İyi seneler:)

    YanıtlaSil
  9. canım kestaneli pilavın çok harika görünüyor tane tane bol malzemeli tam kıvamında ellerin dert görmesin)
    sağlık sıhhat ve huzur dolu bir yıl diliyorum:)
    sevgiler:))

    YanıtlaSil
  10. şu kestanenin giripte güzelleştirmediği bir şey varmı?

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık, öyle nefis gözüküyorki:)))

    YanıtlaSil
  12. Çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.Mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
  13. kestaneli lezzetlerin hastasıyım,ellerinize sağlık.Lezzet ve sağlık dolu bir yıl dileğiyle.

    YanıtlaSil
  14. süper görünüyor...
    eline sağlık...
    ve mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
  15. Canım yılbaşı sofraları için harika bir tarif olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Bence de yanına koyalım..Hem biz görelim, hem de tavuk görsün yazık:))))) Ellerine sağlık Handanım, mutlu yıllar canım..

    YanıtlaSil
  17. Yilbasi sofralarinin vazgecilmezi. Ellerine saglik. Saglikli, mutlu ve sevgi dolu bir yil diliyorum...

    YanıtlaSil
  18. 2012 ağzımızın tadının hiç bozulmadığı bir yıl olsun,mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  19. Ellerinize sağlık mutlu sağlıklı güzel bir yıl dilerim:)

    YanıtlaSil
  20. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. Que delicioso se ve ese arroz. Bien graneado. Un saludo, Nathalie

    YanıtlaSil
  22. Offff bayılırım. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)