12 Aralık 2011 Pazartesi

Fırında Kıymalı Karnabahar

Herkese güzel bir hafta dilerim. Kışın fazla sevilmeyen sebzelerinden biri karnabahar’dır. En az Brokoli kadar faydalı olan bizim yerli sebzemiz karnabahar özellikle kokusu nedeni ile tercih edilmez. Tadını lezzetlendirmek için çoğu zaman beşamel sos ve çeşitli peynirlerden destek alınır ya da farklı soslarla salatası yapılır. Neyse ki bizim evde beşamel sossuz yenebilecek kadar çok sevilir. Daha önce salata ve fırında mozerella peynirli tarifini verdiğim bu sebzenin daha sade bir tarifini vermek istiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:(5 kişilik)
1 adet karnabahar
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Kekik
zeytinyağı
Üzeri için rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı:
Kuru soğan yemeklik olarak doğranır ve kızdırılmış sıvı yağda kavrulur. Üzerine kıyma eklenir ve kıyma da kavrulur. Salça da eklenir birlikte karıştırılarak harmanlanır. Tuz, karabiber, nane ve kekik serpilir ve karıştırılır.Diğer tarafta çiceklerine ayrılan karnabahar buharda haşlanır. Haşlanınca karnabahar çicekleri fırına konulacak olan kabın içine yerleştirilir üzerine kıymalı harç dökülür ve çok az su konularak önceden ısıtılmış fırında 200 C’de üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarıldığı an üzerine rendelenmiş parmesan peynir serpilir ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

33 yorum:

  1. ne yazık ki benim kızım sadece kızartınca yiyor öyle seviyor.. üstüne yoğurtla sarımsakla kızartmanın etkisini azaltmaya çalışıyorum:)bu tarif çok güzel..sağlıklı ve bol vitaminli..ellerine sağlık..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. bizim evdede her hali sevilir,ben zaten çocukluğumdan beri çok severim karnıbaharı,yemeği ve grateni favorimizdir,ellerine sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. karnıbahar çok seven oğluma mutlaka bunu denemeliyim elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çocuklar sevmiyor ama ben her halini çok seviyorum.
    Birde böyle kıymalıysa sevilmezmi ama dimi?
    Ellerine sağlık canım
    İyi haftalar.

    YanıtlaSil
  5. emınım kıyma enfes bır lezzet katmıstır ellerıne sağlık anım,sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. hımm güzele benzio bu.. karnıbaharla pek haşır neşir değilim ama değişik versiyonlarını yaparsam belki yerim :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. çoookk lezzetli görünüyor:)
    nasıl hoş bir dizayn olmuş fırın kabındaki duruşu ile..
    ellerine sağlık canım...
    bizde çok seviyoruz ailece karnabaharı..
    bu haliyle de denemeliyşim inşallah..
    ellerine sağlık...
    muhabetle..

    YanıtlaSil
  8. Canım cok güzel görünüyor...bende cok severim karnabaharı ama eşim pek yemez...belki böyle kandırırım onu...sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Tablo gibi görünüyor canım ellerine sağlık...bende genelde beşamel sos yada kızartarak tüketmeyi seviyorum birde çorbasını merak ediyorum denemek lazım

    YanıtlaSil
  10. Kıymalı olunca sebzeleri daha kolay yedirebiliyoruz,karnıbaharı bir de böyle fırınlamak lazım,ellerine sağlık,iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  11. handancigim o ne guzel bir goruntu.bayildim.ellerine saglik.iyi haftalar diliyorum.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. Canım,
    ellerine sağlık. Görüntüsü çok güzel.
    Fırında olması,buharda pişmesi de ayrı bir güzellik.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  13. ben çok severim karnıbaharı.ellerine sağlık canım.çokta güzel olmuş.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. çok sevdiğimiz bi sebze değil maalesef bende bugün oğluma öğlen yemeği olarak düşünüyorum karnabaharı
    ellerine sağlık handancım çok lezzetli gözüküyor
    sevgiler
    seval

    YanıtlaSil
  15. Handancığım bizde de her çeşidi sevilir bu şekilde de deneyeceğim farklı görünüyor ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Canım ellerine sağlık sunuma bayıl
    dım öpüyorum.

    YanıtlaSil
  17. Harika görünüyor ..ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. çok teşekkürler iştahla takip ediyorum yazılarınızı elimden geldiğince yapmaya çalışuyorum

    YanıtlaSil
  19. Görüntü muhteşem olmuş canım, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  20. karnıbahar satıcılara kızgınım,3haftadır alamıyorum ,yafru kadar karnıbahar 3,5 liraya satılır'mı,şimdi turşu zamanı,turşuluklar fırlamış,şimdilik grevdeyim,istiyorum,alabilirim ,ama ucuzlayıncaya kadar almam.Bu sıralarda herkes kanıbahar yapıyoru,ben biraz bekleyeyim.

    YanıtlaSil
  21. Handancım eline sağlık canım benim harika bir görünüşü var..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. resimden bu güzellik karnıbahar gibi durmuyor :) cok begendim tarifi resmi yani su anda canım cekti ♥ karnıbahar dedigin gibi kötü koktugu için yiyemiyruz ama önceden annem sarmısaklı sos yapardı üzerine dökerdik balık gibi yerdim ben kücükken uzun zamandır yemiyorum ama aklıma getirmisken bu aralar yiyeyim :)

    YanıtlaSil
  23. Karnıbahar yemeğine bayılırım, bir de soslu olursa, baktıkça canım istedi, tam da emvsimi, ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  24. ohh ohh mis mis afiyet bal şeker olsun en sevdiğim sebzelerdendir hemen denicem buna benzer yapıyoum bende çok güzel oluyor eminim buda harika olmuştur..

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Benim esim de pek sevmez. Kizartmasini gonullu yer sadece. Ben pek sebze-meyve secmemeye calisiyorum. Hele boyle hos bir sekilde sofraya gelir de yenmez mi. Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  26. ben sadece kızartmasını yiyebiliyorum burda görüntü harika denemek lazım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  27. Bizde de bu sebzenin herşeyi sevilir, kıymalı yemeğini yaparız ama bu şekilde denememiştik hiç.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  28. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor tüm sebze yemeklerine bayılırım...

    YanıtlaSil
  29. Nice idea!!

    http://gharkhana.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  30. Fırınlanmış yemeklerin lezzeti bir başka oluyor,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  31. Biz ailecek karnabahara bayılırız...Nefis olmuş ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  32. Ellerine sağlık, malzemelerinden ne kadar lezzetli olduğu belli. Afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  33. bu yemek için yeni bir isim buldum ...izninizle...:)))...kıymada açan karnabahr çiçekleri....ellerinize sağlık...bir karnabahar ancak bu kadar güzel süslenebilir...

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)