28 Kasım 2011 Pazartesi

EKS Mutfak Akademisi-Kikkoman Soya Sosu Etkinliği

Geçtiğimiz Pazar günü sevgili Ebru'nun daveti ile EKS Mutfak Akademisinde Kikkoman Soya Sosu Etkinliğine katıldım. Bu etkinliğin en güzel yanı biz yemek blog yazarlarının yanısıra Okan Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesinden gastronomi bölümlerinde okuyan öğrencilerin de bizlerle beraber olmasıydı.
Şef Eyüp Kemal Sevinç ve ekibi bizi karşılayıp, ön bilgileri bizlerle paylaştılar.


Ardından Kikkoman Soya sosu hakkında firma yetkilisinden bilgileri aldık. Soya sosu seçerken kaliteli ürün almak için birkaç basit ipucu öğrendik. Bunlar: Öncelikle içinde katkı maddesi bulunmayan, doğal fermente sürecinden geçen soya sosunu tercih edin. Doğal fermente süreci, doğal aromanın artmasına etkendir. Doğal fermente edilmiş olan Kikkoman Soya Sosunun farkı nasıl anlaşılıyor?

Şişenin arkasındaki etikete bakın. Etiketinde hiçbir katkı maddesi ve renklendirici içermez ibaresini görürsünüz. Bu sosun %100 doğal ve katkısız olduğunu gösterir.


Soya sosu şisesinin dibini kontrol edin. Kikkoman soya sosu diğer soya soslarının aksine berrak bir renge sahiptir ve en önemlisi ters çevrildiğinde dibinde asla tortu bırakmaz bu da tamamen doğallığının sonucudur.


Ayrıca koklayın, tadına bakın ve ağızda oluşturduğu etkiye bakın hepsinden tam puan alacaktır.


Yemek blogerlarının şefliğinde, 2 öğrenciyle birlikte 3'er kişilik ekipler oluşturduk. İstediğimiz malzemeleri seçerek 45 dak.da yemek hazırlamamız istendi tabi ki Kikkoman ürünlerini de kullanmamız gerekiyordu. Biz Tavuk pane hazırladık ama tavuğumuzu farklı kılan yumurtasının içine Kikkoman soya sosu eklememizdi ve tavuğumuz nefis oldu.


Kikkoman sosları ile lezzetlendirdiğimiz sebze sote ve nohutlu salatamızı da tavuğun yanında sunduk.


Son derece eğlenceli geçen etkinlik için Kikkoman'dan Nazlı Bahçekaya`ya, sevgili şef Eyüp Kemal Sevinç`e, tüm EKS Mutfak Akademisi personeline, özellikle de sevgili Ebru Atlan`a teşekkür ederim.

12 yorum:

  1. Eğlenceli ve bilgilendirici bir etkinlik.Sebze soteye bayıldım, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Soya sosunu çok seviyorum ama tuzundan dolayı çok nadir yiyorum.Çok güzel bir etkinlik olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Güney Kore hayranı olarak izlediğim her dizinin bitişini mutlulukla kutlamak için bir yemek yaparım, soya sosu çok kullanırım.özellikle vakit azsa tavuklu çeşitlere eklendiğinde yemeğin pişirme süresini hızlandırır. ama soya seçme işini bilmezdim demek bunun da dibi kontrol edilecekmiş=)
    valla bayıldım etkinliğe, o tarifleri yapmayı çok isterdim. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ablacım ne güzel bir etkinlik olmuş:)
    kutluyorum sizi..

    YanıtlaSil
  5. soya sosunu cok severim. harika yemekler hazirlanmis. eglenceli bir aktivite olmus.
    Cupcake tadinda bir gun diliyorum!
    htpp://gonchagoncha.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. biz de sana teşekkür ederiz katılımın için Handan'cım. bence de keyifli ve lezzet dolu bir etkinlik oldu. darisi nicelerine diyelim :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Soya sosunu kullanmayı seviyorum ama alırken light diye satılan sodyumu azaltılmışı terceh ediyorum.Keyifli bir etkinlik olmuş, ne güzel.

    YanıtlaSil
  8. sebzeye çok yakışmış....bende bir dönem sevip bir dönem kullanmazsam aramıyorum....alışkanlıklarla ilgli sanırım...emeğinize sağlık...sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Eğitici bir toplantı olmuş. Sebze soteye içim gitti.Soya sosunu çok kullanıyorum. Hemen deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  10. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)