Herkese güzel bir hafta dilerim. Bugün bizim evin favori lezzetlerinden biri var tarif olarak. Kızartma olduğu için yapmamaya çalıştığım ama çok sevilen tatlardan biri olan tavuk şnitzel evde ne yazık ki en fazla yaptığım kızartmaların başında geliyor. Yanında özellikle mısırla beraber servis ettiğim tavuk bizim evin zararlı sevilenlerinden ama arada sırada kaçamak yapmazsak olmaz değil mi? Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
4 adet tavuk gögsü
4 çay bardağı süt
4 çay bardağı soda
tuz
karabiber
yeter miktarda un
yeter miktarda galeta unu
2 adet yumurta
Hazırlanışı:
Tavuk gögüsleri fileto olarak kesilir. Bir kapta süt, soda, tuz ve karabiber karıştırılıp, tavuklar içine konulur ve 1 saat bekletilir. Buradan çıkarılan tavuklar süzülür ve önce una, ardından çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da galeta ununa bulanıp kızdırılmış yağda kızartılır. Servis tabağına alınan tavuklar haşlanmış sıcak mısır ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
tavuğu her şekilde çok severim.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilKızartmasız da olmuyor ama :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevilmeyecek bir lezzet değil ki,kaçamak yapmaya değer,afiyetler olsun:)
YanıtlaSilGerçekten harika olur bu :) Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilher zararlı gibi nefisss ellerine sağlık : )
YanıtlaSilTavuğun her halini çok seviyorum,ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilçok leziz görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilNefis duruyorlar,elinize sağlık:)
YanıtlaSilKızartmanında tadına doyulmuyor.
YanıtlaSilArada yemekten birşey olmaz.
Nasıl canım çekti anlatamam.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
Benim çocuklarda bayılır:)))
YanıtlaSilBenim de bayılarak yediğim lezzetlerden.Ellerine sağlık leziz görünüyor.Sevgilerimle...
YanıtlaSilellerine sağlık ablamm:)) bu akşam bende yaptım:)
YanıtlaSileşim daha önce böylesini yememiştim dedi..
bilmem beni mi şımarttı ama çok mutlu oldum ben:)
cocuklar ve genclerde bayiliyor bu zarrali lezzet e
YanıtlaSilellerine saglik sekercim
Çok severim, ama hep dışarda yerim. Tarifi okuyunca bi cesaret geldi, evde de yapabilirim artık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Merhaba Handan,
YanıtlaSilBen Yasemin guneykoreveturkyemekleri.blogspot.com dan. Takipçim oldugun için çok tesekkür ederim!! Tavuk sinitzel çok leziz görünüyor ellerinize saglik!!
Öğrenciyken ne çok yemiştik.Ellerinize sağlık.Arada bir yapmaktan bir zarar gelmez bence.
YanıtlaSilThanks for the recipe..looks very simple to do and I'm sure it taste yummy too.
YanıtlaSilTavukların haşlanmış mısır ile servis edilmesi fikri çok ilginç olmuş. Elinize sağlık :)
YanıtlaSilBen bu güne kadar bir kere denedim onuda beceremedim tekrara yapmak şart oldu. bakayım belki akşamki menümüz olur :)
YanıtlaSil