6 Ekim 2011 Perşembe

Tabule

Lübnan mutfağına ait Tabule bizim de mutfağımızda kendine haklı bir yer edinmiştir. Uzun süredir Tabule yapmak istiyordum ama fırsat bulamıyordum. Kühne’nin yeni siyah havuçlu nar ekşili sosunu denemek istediğimde aklıma hemen Tabule geldi acaba bu sos ile salata nasıl olur dedim ve hemen denedim sonuç mükemmel. Sos salataya daha da güzel bir tat ve çok hoş bir renk verdi .
Malzemeler:
1 su bardağı köftelik ince bulgur
2 adet domates
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
3 sap taze soğan
1 adet limonun suyu
Tuz
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı Kühne siyah havuçlu nar ekşili sosu


Hazırlanışı: Bulgur bir kaba alınır ve üstünü geçecek kadar kaynar su konur üstü kapatılıp, suyu çekmesi beklenir. Taze nane, maydanoz ve taze soğanlar ince ince doğranır. Domatesler küçük küçük doğranır. Kıyılan tüm yeşillikler ve domates bulgurun içine katılır. Zeytinyağı, limonsuyu, tuz ve siyah havuçlu nar ekşili sos da konulur ve hepsi karıştırılır. İyice karıştırılan Tabule servis tabağına alınarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

27 yorum:

  1. ellerıne sağlık canım tam bana göre bir lezzet

    YanıtlaSil
  2. Adoro tabule!Este tem muito bom aspecto!
    Beijinhos

    YanıtlaSil
  3. çok enteresan havuş ve nar ekşisi değişik bir aroma katmış olmalı.

    YanıtlaSil
  4. kısırı benzıyor sanırım.. ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  5. adı farklı ama bir kaç eksikle kısırı andırıyor bu tarif ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  6. bayılıyorum bulgura bulgurla yapılan her lezzete ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık nar ekşisi dendimi akan sular durur öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım,nar ekşisiyle ne kadar lezzetli olduğunu tahmin edebiliyorum :)
    Afiyet olsun..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık :) bizim kısıra benziyor sanki yapım aşaması değilmi ;)
    bu sosu hiç duymamıştım, nar ekşisini seven biri olarak denenecekler listeme aldım ;)

    YanıtlaSil
  10. denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. annemn meşhur kısırında da rendenn en ince kısmıyla rendelenmiş havuş ve çoook az nar ekşisi var. sanırım tabule-kısır arası bişi yapoyormuş annem:)

    YanıtlaSil
  12. Siyah havuçlusuda çıkmışmı hiç faretmemmiştim hemen bakıyorum. Bayılırım nar ekşisine

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  14. tabbule. nefistir. ama bizim kısırın tam tersidir. özelliği çok çok ince doğranmış bolcana yeşillik ve azıcık bulgurdur. bol ekşili olarak yemeye doyulmaz bir lezzettir. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. tam benlik olmuş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  16. bak şimdi nasıl canım istedi:)
    ellerine sağlık çok seviyorumm ve de en kısa zamanda yapmalıyım:)hatırllatığın için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  17. Bende denemeyi cok istiyorum bu sosu begendiysen iyi demektir...ellerine saglık...

    YanıtlaSil
  18. Ellerine sağlık süper görünüyor.

    YanıtlaSil
  19. çok severim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  20. çok merak ettim bu sosun lezzetini ablacım tabule yi ne zaman görsem aklıma cemal usta geliyo:))
    ellerine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  21. kısıra ne kadar benzeyen bir tarif.Nar ekşisi ve bulgurbence süper bir birliktelik.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  22. Bend ekullanıyorum bu marka nar ekşisini ve çok memnunun.
    Tabule nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  23. çok lezzetli görünüyor,eline sağlık! havuçlu sosu çok merak ettim,hemen alıp deneyeyim:) sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. Tabbuleyi çok seviyorum.Bence kısırdan çok daha pratik ve lezzetli bir salata.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  25. ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor. aynı kısıra benzettim ben:)

    YanıtlaSil
  26. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)