10 Ekim 2011 Pazartesi

Fırında Beşamel Soslu Tavuk

Soğuk ve yağışlı bir hafta başlangıcından merhabalar. Güzel günleri bırakıp sevimsiz soğuk havalara geldik Artık bizlere daha fazla enerji veren, sıcak günlerde ağır gelen ama bu havalarda severek yenilebilen yemeklere özlem duyuyoruz. Haftaya soğuklar için bizlere enerji veren bir fırın yemeği ile başlamak istedim. Perşembe gününe kadar iş gezisi nedeniyle İstanbul dışında olacağım için tarifimi yazıp, kaçıyorum. Cuma gününe kadar hoşcakalın.
Malzemeler:(4 kişilik)
1 adet tavuk göğüs eti
2 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış havuç
40 gr. Tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk göğsü haşlanır. Soğuyunca didiklenir. Derin bir kaba didiklenmiş tavuk etleri, haşlanmış bezelye, küçük küçük doğranmış patates, havuç , tuz ve karabiber konulur ve hepsi iyice karıştırılır. Fırına konulacak kap yağlanır ve karışım kaba konulur. Diğer tarafta tereyağı sos kabında eritilir. Üzerine un eklenir ve kavrulur. Ilık süt ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir karıştırılıp ocaktan alınır. Kaptaki karışımın üzerine dökülür. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri karışımın üzerine serpilir. Önceden ısıtılmış 200 C’de ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

33 yorum:

  1. bende bunu sık sık yaparım lezzetli oluor.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir alternatif...iyi yolculuklar sana :)

    YanıtlaSil
  3. Hee be tavuk didiklemekten hic ho$lanmam.Kusbasi dograyip yapsak olmaz mi ? :)

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık ne kadar lezzetli duruyor burdan :)) iştah kabartıcı hemen deneyip annemi şaşırtmam lazım.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık çok güzel bir tarif hayırlı yolculuklar

    YanıtlaSil
  6. ablacım güle güle git ve gel..
    klaylıklar diliyorum sana..
    yemeğin pek güzel
    ellerine sağlık..
    mutlu haftalar dilerim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. yine ce deyip kaçtınız ama olsun...tarifinizin lezzeti bir hafta gider merak etmeyin...ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  8. lezzetli görünüyor ellerinize sağlık. hayırlı haftalar.

    YanıtlaSil
  9. Süper görünüyor, ellerine sağlık canım. İş gezinde de kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım.güzel bir hafta diliyorum her şey gönlünce olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. ellerine saglık canım...cok özletme kendini sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Beşamel sosu çok seviyorum ama acaba beyaz un yerine çavdar unu veya tahıllı un ile yapsak ne olur, onu deneyeceğim çünkü diyetsyen cok yakın bir arkadasım cok kızıyor beyz un yediğim zaman:))

    YanıtlaSil
  13. tavuğu ete tercih edenlerdenim canım.çok severim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Tam bu havalarım yemeği ve çok severim çok..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık,
    Misafirler için alternatif bir tarif.

    Hayırlı yolculuklar diliyorum.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Harika görünüyor,kremalı tauk tadına bayılırım ve bu pratik ve leziz tarifte tam damak tadıma göre...
    ellerine sağlık,
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. ta, benim ogluslara gore bir tarif.. ellerine saglikkk

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.
    İyi bir hafta geçirmenizi dilerim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. hiçbir tavuk yemeğine hayır diyemem handan ablacım ellerine sağlık afiyet bal olsun.
    İş gezinde sana kolaylıklar diliyorum.
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  20. Gezi için şimdiden bol keyif diliyorum iş bile olsa gezi gezidir :) Ellerine sağlık harika bir görüntü.

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  21. Tarif çok lezzetli görünüyor, tavuk sever kızım için yapacağım. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık canım beşemal sos her lezzete ayrı bir güzellik katıyor
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. süppper süper, ellerine sağlık harika olmuş :)

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. Ellerine sağlık harika bir yemek bayıldım sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar,
    Ellerine sağlık canım.süper bir lezzet.
    Güle güle sağlıcakla git gel.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  26. enfes olmuş arkadaşım,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  27. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Güle güle gidip gelmen nasip olsun inşallah.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  28. Tavuğun en sevdiğim hallerinden biri. Gerçekten leziz oluyor . Ellerine sağlık Handancım. sevgiler

    YanıtlaSil
  29. En çok yaptığım misafir yemeğim. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  30. Şu saatlerde mide bomboş olunca,gördüğüm yemeklerin üstlerine atlayasım geliyor:)
    Görüntü harika,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  31. Nefis bir tat ellerine sağlık başamel ve tavuk etinin tadı şimdi damağımda:)) ayy bayılıyorum...
    Handancım iyi yolcular kocaman sevgileirmle...

    YanıtlaSil
  32. Sevgili Aslı kuşbaşı doğrayınca da olur ama aynı tadı vermiyor.

    YanıtlaSil
  33. Sevgili bir iç mimarın mabedi o unları hiç denemedim ben de merak ettim şimdi bir ara mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)