Soğuk ve yağışlı bir hafta başlangıcından merhabalar. Güzel günleri bırakıp sevimsiz soğuk havalara geldik Artık bizlere daha fazla enerji veren, sıcak günlerde ağır gelen ama bu havalarda severek yenilebilen yemeklere özlem duyuyoruz. Haftaya soğuklar için bizlere enerji veren bir fırın yemeği ile başlamak istedim. Perşembe gününe kadar iş gezisi nedeniyle İstanbul dışında olacağım için tarifimi yazıp, kaçıyorum. Cuma gününe kadar hoşcakalın.
Malzemeler:(4 kişilik)
1 adet tavuk göğüs eti
2 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış havuç
40 gr. Tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk göğsü haşlanır. Soğuyunca didiklenir. Derin bir kaba didiklenmiş tavuk etleri, haşlanmış bezelye, küçük küçük doğranmış patates, havuç , tuz ve karabiber konulur ve hepsi iyice karıştırılır. Fırına konulacak kap yağlanır ve karışım kaba konulur. Diğer tarafta tereyağı sos kabında eritilir. Üzerine un eklenir ve kavrulur. Ilık süt ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir karıştırılıp ocaktan alınır. Kaptaki karışımın üzerine dökülür. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri karışımın üzerine serpilir. Önceden ısıtılmış 200 C’de ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
bende bunu sık sık yaparım lezzetli oluor.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilGüzel bir alternatif...iyi yolculuklar sana :)
YanıtlaSilHee be tavuk didiklemekten hic ho$lanmam.Kusbasi dograyip yapsak olmaz mi ? :)
YanıtlaSilellerinize sağlık ne kadar lezzetli duruyor burdan :)) iştah kabartıcı hemen deneyip annemi şaşırtmam lazım.. Sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel bir tarif hayırlı yolculuklar
YanıtlaSilablacım güle güle git ve gel..
YanıtlaSilklaylıklar diliyorum sana..
yemeğin pek güzel
ellerine sağlık..
mutlu haftalar dilerim..
sevgiler..
yine ce deyip kaçtınız ama olsun...tarifinizin lezzeti bir hafta gider merak etmeyin...ellerinize sağlık....
YanıtlaSillezzetli görünüyor ellerinize sağlık. hayırlı haftalar.
YanıtlaSilSüper görünüyor, ellerine sağlık canım. İş gezinde de kolaylıklar dilerim.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.güzel bir hafta diliyorum her şey gönlünce olsun.sevgiler.
YanıtlaSilellerine saglık canım...cok özletme kendini sevgiler...
YanıtlaSilBeşamel sosu çok seviyorum ama acaba beyaz un yerine çavdar unu veya tahıllı un ile yapsak ne olur, onu deneyeceğim çünkü diyetsyen cok yakın bir arkadasım cok kızıyor beyz un yediğim zaman:))
YanıtlaSiltavuğu ete tercih edenlerdenim canım.çok severim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTam bu havalarım yemeği ve çok severim çok..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler.
Ellerinize sağlık,
YanıtlaSilMisafirler için alternatif bir tarif.
Hayırlı yolculuklar diliyorum.
Sevgiler
Harika görünüyor,kremalı tauk tadına bayılırım ve bu pratik ve leziz tarifte tam damak tadıma göre...
YanıtlaSilellerine sağlık,
sevgiler.
ta, benim ogluslara gore bir tarif.. ellerine saglikkk
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilİyi bir hafta geçirmenizi dilerim, sevgiler.
hiçbir tavuk yemeğine hayır diyemem handan ablacım ellerine sağlık afiyet bal olsun.
YanıtlaSilİş gezinde sana kolaylıklar diliyorum.
Sevgiyle kal
Gezi için şimdiden bol keyif diliyorum iş bile olsa gezi gezidir :) Ellerine sağlık harika bir görüntü.
YanıtlaSilSevgiler
Evren
Tarif çok lezzetli görünüyor, tavuk sever kızım için yapacağım. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık canım beşemal sos her lezzete ayrı bir güzellik katıyor
YanıtlaSilSevgiler
süppper süper, ellerine sağlık harika olmuş :)
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler..
Ellerine sağlık harika bir yemek bayıldım sevgilerimle...
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.süper bir lezzet.
Güle güle sağlıcakla git gel.
Sevgilerimle...
enfes olmuş arkadaşım,ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Güle güle gidip gelmen nasip olsun inşallah.
Sevgiyle kal.
Tavuğun en sevdiğim hallerinden biri. Gerçekten leziz oluyor . Ellerine sağlık Handancım. sevgiler
YanıtlaSilEn çok yaptığım misafir yemeğim. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilŞu saatlerde mide bomboş olunca,gördüğüm yemeklerin üstlerine atlayasım geliyor:)
YanıtlaSilGörüntü harika,ellerinize sağlık:)
Nefis bir tat ellerine sağlık başamel ve tavuk etinin tadı şimdi damağımda:)) ayy bayılıyorum...
YanıtlaSilHandancım iyi yolcular kocaman sevgileirmle...
Sevgili Aslı kuşbaşı doğrayınca da olur ama aynı tadı vermiyor.
YanıtlaSilSevgili bir iç mimarın mabedi o unları hiç denemedim ben de merak ettim şimdi bir ara mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSil