5 Eylül 2011 Pazartesi

Peynirli Cevizli Erişte

Ramazan, Bayram derken Eylül ayına geliverdik. Bir bakacağız Kurban Bayramı gelivermiş günler çok hızlı geçiyor. Herkese Eylül ayının ilk haftasından merhabalar. Haftaya yapımı son derece basit ama oldukça lezzetli bir erişte tarifi ile başlamak istiyorum. Genelde keş peyniri ile yapılan bu tarifi beyaz peynir ya da tulum peyniri ile de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:4 kişilik
2 su bardağı erişte
3 su bardağı sıcak su
100 gr. beyaz peynir (keş ya da tulum peyniri de olabilir)
yarım su bardağı ceviz içi
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır ve eriştelerin rengi hafifçe dönene kadar erişteler kavrulur. Üzerine sıcak su ve tuz eklenir ve suyu çekip, erişteler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta peynir rendelenir. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve büyük parçalara ayrılmış ceviz içi tavaya konulur ve rengi dönene kadar kavrulur. Erişte servis tabağına alınır ve üzerine rendelenmiş peynir ve kavrulmuş ceviz serpilip sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

21 yorum:

  1. handancım eline sağlık.. gerçekten çok hızlı akıyor zaman.. avuçların içinden kayıp gidiyor..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. eristenin her cesidini severek tuketiriz biz evimizde.daha bugun kislik eristemi kestim :))
    ellerinize saglik sizin terifinizde cok guzel gorunuyor
    Sefa

    YanıtlaSil
  3. off offff.harika olmuş canım.çokta severim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. sevgili çeşnici Handan,
    dün ablam ezine peyniriyle yaptı, mis gibi:)
    ceviz ve tulum peyniri uyumunu da çok severim;)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. erişteyi severim ama cevizli hiç denememiştim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ben erişteyi hep makarna gibi haşlardım, hiç pilav gibi suyunu çektirmeyi veya kavurmayı denememeiştim. Kavurmak ve tüm lezzeti su ile birlikte atmaktansa içine hapsetmek çok iyi bir fikir olmuş...
    İlk fırsatta deneyeceğim, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Bizmi zamana yetisemiyoruz yoksa zamanmi bize ama su bir gercekki zaman cok cabuk geciyor
    Pratik doyurucu besleyici bir yemek olmus ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  8. Bu yemek bana hep babaannemi hatırlatır.O da yapar hep!Ellerine sağlık,harika olmuştur eminim!

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık.Bodrum da çökelek peyniri ve kaymakla yapılıyor erişte.Bence tek başına bile muhteşem bir lezzet,hele ki ev yapımıysa.

    YanıtlaSil
  10. ellerıne sağlık canım çok severim

    YanıtlaSil
  11. Eriştenin en sevdiğim şekli diyebilirim, çok da nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. keş peynirini az tereyagda eritince daha da güzel oluyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  13. Özellikle kış aylarında yaparım , cevizi de biraz döverim pek güzel olur, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. cevizi yemek içinde bahane olur bize bu tarif, deniycem hemen, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Keş cevizli erişte bayılırım. Çok çok severim. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. Çok severim ellerine sağlık,nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  17. ellerinize sağlık bende çok severim

    YanıtlaSil
  18. ben de geçenlerde hellimle denedim,pek güzel oldu.

    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  19. hakikaten anlamadım ben bir şey şu 2011'den bir çırpıda 9. aya geldik... Erişte çok severim, ceviz-peynir ve maydanoz ile enfes olur. Afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  20. Sıcak sıcak yemesi süper olur elleri
    ne sağlık canım öpüyorum.

    YanıtlaSil
  21. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)