Ramazan, Bayram derken Eylül ayına geliverdik. Bir bakacağız Kurban Bayramı gelivermiş günler çok hızlı geçiyor. Herkese Eylül ayının ilk haftasından merhabalar. Haftaya yapımı son derece basit ama oldukça lezzetli bir erişte tarifi ile başlamak istiyorum. Genelde keş peyniri ile yapılan bu tarifi beyaz peynir ya da tulum peyniri ile de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:4 kişilik
2 su bardağı erişte
3 su bardağı sıcak su
100 gr. beyaz peynir (keş ya da tulum peyniri de olabilir)
yarım su bardağı ceviz içi
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır ve eriştelerin rengi hafifçe dönene kadar erişteler kavrulur. Üzerine sıcak su ve tuz eklenir ve suyu çekip, erişteler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta peynir rendelenir. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve büyük parçalara ayrılmış ceviz içi tavaya konulur ve rengi dönene kadar kavrulur. Erişte servis tabağına alınır ve üzerine rendelenmiş peynir ve kavrulmuş ceviz serpilip sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
handancım eline sağlık.. gerçekten çok hızlı akıyor zaman.. avuçların içinden kayıp gidiyor..
YanıtlaSilsevgilerimle..
eristenin her cesidini severek tuketiriz biz evimizde.daha bugun kislik eristemi kestim :))
YanıtlaSilellerinize saglik sizin terifinizde cok guzel gorunuyor
Sefa
off offff.harika olmuş canım.çokta severim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsevgili çeşnici Handan,
YanıtlaSildün ablam ezine peyniriyle yaptı, mis gibi:)
ceviz ve tulum peyniri uyumunu da çok severim;)
ellerine sağlık.
erişteyi severim ama cevizli hiç denememiştim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen erişteyi hep makarna gibi haşlardım, hiç pilav gibi suyunu çektirmeyi veya kavurmayı denememeiştim. Kavurmak ve tüm lezzeti su ile birlikte atmaktansa içine hapsetmek çok iyi bir fikir olmuş...
YanıtlaSilİlk fırsatta deneyeceğim, ellerinize sağlık...
Bizmi zamana yetisemiyoruz yoksa zamanmi bize ama su bir gercekki zaman cok cabuk geciyor
YanıtlaSilPratik doyurucu besleyici bir yemek olmus ellerine saglik canim
Bu yemek bana hep babaannemi hatırlatır.O da yapar hep!Ellerine sağlık,harika olmuştur eminim!
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Bodrum da çökelek peyniri ve kaymakla yapılıyor erişte.Bence tek başına bile muhteşem bir lezzet,hele ki ev yapımıysa.
YanıtlaSilellerıne sağlık canım çok severim
YanıtlaSilEriştenin en sevdiğim şekli diyebilirim, çok da nefis görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilkeş peynirini az tereyagda eritince daha da güzel oluyor.ellerine saglık.
YanıtlaSilÖzellikle kış aylarında yaparım , cevizi de biraz döverim pek güzel olur, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilcevizi yemek içinde bahane olur bize bu tarif, deniycem hemen, elinize sağlık..
YanıtlaSilKeş cevizli erişte bayılırım. Çok çok severim. ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok severim ellerine sağlık,nefis görünüyor.
YanıtlaSilellerinize sağlık bende çok severim
YanıtlaSilben de geçenlerde hellimle denedim,pek güzel oldu.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
hakikaten anlamadım ben bir şey şu 2011'den bir çırpıda 9. aya geldik... Erişte çok severim, ceviz-peynir ve maydanoz ile enfes olur. Afiyet olsun!
YanıtlaSilSıcak sıcak yemesi süper olur elleri
YanıtlaSilne sağlık canım öpüyorum.
Yorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil