Herkese güzel bir gün dilerim. Mevsimin en güzel sebzelerinden patlıcan ile yapılmayan hiçbir şey yoktur herhalde salatası, etlisi, zeytinyağlısı, dolması, pilavı. Bugün iftar için Kebabını yapmak istedim. Patlıcanları yağda kızartabileceğiniz gibi isterseniz fırın ızgarasında da pişirebilirsiniz seçim sizin. Afiyet olsun.
Malzemeler:(10 adet)
5 adet orta boy uzun patlıcan
yarım kilo kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı yenibahar
tuz
karabiber
sıvıyağ
1 çay kaşığı kimyon
5 adet cherry domates
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur. Yıkandıktan sonra uzunlamasına 4'e bölünür. Tuzlu suda acısının çıkması için yarım saat bekletilir. Sıvıyağ bir tavada kızdırılır. Patlıcan dilimleri tuzlu sudan çıkartılır, yıkanır ve süzülüp kağıt havlu ile kurulanır. Kızgın yağda önlü arkalı iyice kızartılır ve kağıt havlu serili tabağa alınır.(İsterseniz bu işlemi fırın ızgarasında da kızartmadan yapabilirsiniz daha hafif oluyor) Etler yıkanıp süzüldükten sonra ısıtılmış sıvıyağ bulunan tencereye konulur. Orta ısılı ateşte sürekli karıştırılarak 2,3 dak. kadar kavrulur. Küçük küçük doğranmış soğan eklenip tekrar bir süre karıştırılır. En son olarak salça ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilip, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bu arada tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar da ilave edilir. Pişince etler tencereden alınır ve suyu da kullanılmak üzere kenarda bekletilir. Patlıcan dilimlerinden 2 tanesi artı şeklinde tezgaha konulur. Ortasına 4,5 parça et yerleştirilir. Önce üsteki patlıcan, sonra da alttaki patlıcan etlerin üzerine sarılır. Tam ortasına ortadan ikiye bölünmüş domatesin bir parçası konulup, kürdan takılır. Tüm patlıcan dilimleri aynı işlemle hazırlanır. Hazırlanan kebaplar orta boy bir fırın kabına yerleştirilip, üzerine kenara ayrılan et suyundan kebapların yarısına gelecek kadar dökülür. Önceden ısıtılmış 175 C'deki fırında 20,25 dak. pişirilir. Pişince servis tabağına alınan kebaplar pilav ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Canım süper olmuş :) Görüntü nefis eminim tadı da şahane olmuştur. ellerine sağlık.
YanıtlaSilPATLICANIN HER YEMEĞİ GİBİ BUDA HARİKADIR..ELLERİNE SAĞLIK TATLIM..
YanıtlaSilÇok güzel, çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık. Yapımı çok da zor görünmüyor, en kısa zamanda deneyeceğim...
YanıtlaSilİslim Kebabı sadece köfteye sarılarak yapılır sanırdım. Böyle daha lezzetli olabilir.
YanıtlaSilmmm:))misss gibi kukları geldi buralara kadar:))elerinize sağlık...
YanıtlaSilsevgilerimle...
evet yapilmayan hic birseyi yok ve onun gibiside yok :))
YanıtlaSilellerine saglik lezzetin cok $Ik ve lezziz görünüyor..
bereketler diliyorum..sevgiler
ellerine sağlık çok sevdiğim bir yemek:)afiyetle
YanıtlaSilZiyafet sofralarına yaraşır görselliğiyle nefis bir yemek,ellerine sağlık,sevgilerimle...
YanıtlaSilHandancığım hep denemek istediğim ama bir türlü yapamadığım bir lezzet ellerine sağlık canım sevgiler bizden...
YanıtlaSiluzuuun zamandır yemediğimi farkettim. ellerine sağlık. en kısa zamanda icraate geçmeliyim.
YanıtlaSilbende patlıcanı çok severim.. eline sağlık enfes gözükyor..
YanıtlaSilsevgilerimle..
yutkunarak okudum tarifi inan, nefis...ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım patlıcanla yapılan her lezze
YanıtlaSilte bayılırım ellerine sağlık öpüyorum.
Handancım çok leziz görünüyor, ellerine sağlık. İçinde patlıcan olan her yemek benim için çok özeldir zaten.
YanıtlaSilellerine sağlık handancım çok güzel olmuş patlıcan zamanıyken hazır dur bende yapayım :)))
YanıtlaSilnefis olmuş canım.sunumda çok şık.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilİftar için şahane bir yemek, kızartmanın ağır olma ihtimaline karşın ızgara alternatifi harika :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgilerimle..
bayılırım patlıcana...bloglardaki repliklerden birini ilk defa bende kullanacağım...aldım gitti bir tabak...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok lezzetli bir yemek:) ellerine sağlık
YanıtlaSildenemek istediğim tariflerden biri yapsam bayılır heralde evdekiler, sadece fotoğrafını gösteriyim, tembelim ya : )) ellerine sağlık , hayırlı iftarlar
YanıtlaSilÇok şık olmuş ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilgeçen hafta bende yaptım kızartmanın daha yağlı olduğunu biliyoruma ama tadıda bir başka oluyor. ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBugün bende yapıcaktım ama tembelliğim tuttu üşendim..
YanıtlaSilSuyuna ekmeği bandıra bandıra yemek vardı off..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
Ellerinize sağlık..sayenizde bizim evde bu gün ne pişirelim problemi yok artık...:))) İnanın sizin 3-4 tarifiniz buzdolabı üzerine not olarak konmuş durumda...:))
YanıtlaSilGörüntü süper,bayıldım...
YanıtlaSilellerine sağlık..
sevgiler.
Yorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil