2 Mayıs 2011 Pazartesi
Nane Soslu Pirzola
Herkese Antalya'dan sevgiler. Bu hafta iş seyahatim nedeniyle bugün Antalya'dan başlayarak tüm hafta Akdeniz Bölgesinde çeşitli şehirlerde olacağım. Antalya'dan pekçok bloga girilmiyor ve yorum yazılmıyor denedim olmuyor. Antalyalı blog yazarı arkadaşlar bloglara girebiliyor mu acaba? Haftaya soslu bir tarifle başlamak istedim. Herkese güzel bir hafta diler ve önümüzdeki haftaya kadar hoşcakalın derim. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik) (Tarif Lezzet Dergisi)
8 kalem pirzola
2 arpacık soğanı
yarım çay bardağı zeytinyağı
kekik
tuz
karabiber
Nane sos için:
1 demet taze nane
1 su bardağı kroton ekmek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı elma sirkesi
tuz
Hazırlanışı:
Soğanların kabukları soyulup, geniş bir kaseye doğranır. Zeytinyağı, kekik ve pirzolalar eklenip iyice karıştırılır ve üzeri kapatılarak en az 3 saat buzdolabında bekletilir. Teflon tavada önlü arkalı iyice pişirilir.Tuz ve karabiber serpilir. Servis tabağına alınır. Diğer tarafta kroton ekmekler mutfak robotunda ufalanır. Taze nane, dövülmüş sarımsak, sirke, zeytinyağı ve tuz da eklenip hepsi birlikte çekilir.(Normal soslar kadar sulu olmayıp, katı kıvamda olması gerekmektedir.) Servis tabağına alınan pirzolarla birlikte servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Canım mutlu haftalar ellerine sağ
YanıtlaSillık enfes olmuş.Adana'ya uğrarsan
benim için derin bir nefes al öpüyo
rum.
olsa da yesek ,öğlen yemek yiyemedim :)
YanıtlaSiloffff.süper olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilEllerinize sağlık gerçekten çok lezzetli görünüyor. Eti hep kekik ile çeşnilendirerek yapardım. Nanenin mentollü tadı ile birlikte çok değişik bir alternatif olacağından eminim. En kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilharika görünüyor tam benlik olmuş ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım pirzolalar şahane gözüküyor. Ellerine sağlık. Antalya'ya bizden de selam söyle. Şimdi orası eminim çok güzeldir :)
YanıtlaSilHandan bu bloglara girilememe meselesi beni artık deli ediyor.. neyse ya umarım düzelir.. yemek çok leziz,olsada yesem cinsten;)
YanıtlaSilPratik bir yemek. Gorunusu de muhtesem. Sosuna ayrica bayildim. Cok orjinal olmus. Bir nevi naneli pesto sos gibi. Ellerinize saglik...
YanıtlaSilmmm çok severimm az yagli super oluyo izgarada
YanıtlaSilCanım benim,antalya'danım ve burdayım.Burda olmanada çok sevindim,keşke fırsat olsada görüşebilsek.Bu arada ette nane,,değişik geldi..Sevgiler.
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilnefis olmuş benim ufaklığın en sevdiği lezzet
YanıtlaSilHandancığım ellerine sağlık keyfinde bol olsun bizden sevgiler...
YanıtlaSilYine özel, güzel ve ayrıcalıklı bir tarif Handancım; ellerine sağlık canım, nefis..
YanıtlaSilablacımm için hattaa kemiklerin ısınır ohh ne güzel bizim için de gez:)
YanıtlaSilRabbim kolaylıklar versin:)
kendine iyi bak ablacım:)
Cok lezzetli olmustur eminim. Nane ve pirzola cok uyumlu olmus. Ellerine saglik...
YanıtlaSilablacım sunum çok şık olmuş,ellerine sağlık.....
YanıtlaSilresmi görünce ızgara etin yanında nanenin ferahlık veren tadını hisseder gibi oldum...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHadi şanslısın, artık çalışırken Akdeniz'de olmak şans mı bilemem ama:))Yine de havasını teneffüs etmek bile yeter di mi?
YanıtlaSilBir haftadır rahatsızım tariflere ancak bakabiliyorum. Nane soslu pirzolayı mutlaka deneyeceğim, paylaştığın bu harika tarif için teşekkürler..
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilenfes görünüyor, ellerinize sağlık.....
YanıtlaSilKirmizi etten aram pek iyi degil ama naneli sos ilgimi çekti. Ellerine saglik canim. ve bu ara isin için Allah kolaylik versin
YanıtlaSilOh,ohh miss gibi Antalya havasi :)
YanıtlaSilPirzola da aynen öyle,eline saglik cnm.
Sevgiler...
Harika bir manzara, ellerinize saglik.
YanıtlaSilSevgiler ve guizel hafta sonlari...
Antalya'ya hoşgeldin Handan'cığım! Güzel gezmeler. Havalar şansına çok güzel. Ben de bugün döndüm, şimdilik bloglara girebiliyorum, herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSilCanım merhabalar;
YanıtlaSilNefis görünüyor!
Ben bu pirzolayı yerim yerim !! :)
Ellerine / gönlüne sağlık.
Kalbi selamlarımla
Tut kemğinden sıyıra sıyıra ye dicem ama sen ye handan ablacım o kadar zarif ve narinsinki ben bir kaç ay dikkat etmek durumundayım malesef:)Ellerine sağlık
YanıtlaSil