2 Mayıs 2011 Pazartesi

Nane Soslu Pirzola


Herkese Antalya'dan sevgiler. Bu hafta iş seyahatim nedeniyle bugün Antalya'dan başlayarak tüm hafta Akdeniz Bölgesinde çeşitli şehirlerde olacağım. Antalya'dan pekçok bloga girilmiyor ve yorum yazılmıyor denedim olmuyor. Antalyalı blog yazarı arkadaşlar bloglara girebiliyor mu acaba? Haftaya soslu bir tarifle başlamak istedim. Herkese güzel bir hafta diler ve önümüzdeki haftaya kadar hoşcakalın derim. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik) (Tarif Lezzet Dergisi)
8 kalem pirzola
2 arpacık soğanı
yarım çay bardağı zeytinyağı
kekik
tuz
karabiber
Nane sos için:
1 demet taze nane
1 su bardağı kroton ekmek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı elma sirkesi
tuz
Hazırlanışı:
Soğanların kabukları soyulup, geniş bir kaseye doğranır. Zeytinyağı, kekik ve pirzolalar eklenip iyice karıştırılır ve üzeri kapatılarak en az 3 saat buzdolabında bekletilir. Teflon tavada önlü arkalı iyice pişirilir.Tuz ve karabiber serpilir. Servis tabağına alınır. Diğer tarafta kroton ekmekler mutfak robotunda ufalanır. Taze nane, dövülmüş sarımsak, sirke, zeytinyağı ve tuz da eklenip hepsi birlikte çekilir.(Normal soslar kadar sulu olmayıp, katı kıvamda olması gerekmektedir.) Servis tabağına alınan pirzolarla birlikte servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

31 yorum:

  1. Canım mutlu haftalar ellerine sağ
    lık enfes olmuş.Adana'ya uğrarsan
    benim için derin bir nefes al öpüyo
    rum.

    YanıtlaSil
  2. olsa da yesek ,öğlen yemek yiyemedim :)

    YanıtlaSil
  3. offff.süper olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık gerçekten çok lezzetli görünüyor. Eti hep kekik ile çeşnilendirerek yapardım. Nanenin mentollü tadı ile birlikte çok değişik bir alternatif olacağından eminim. En kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  5. Çok nefis görünüyor, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. harika görünüyor tam benlik olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Canım pirzolalar şahane gözüküyor. Ellerine sağlık. Antalya'ya bizden de selam söyle. Şimdi orası eminim çok güzeldir :)

    YanıtlaSil
  8. Handan bu bloglara girilememe meselesi beni artık deli ediyor.. neyse ya umarım düzelir.. yemek çok leziz,olsada yesem cinsten;)

    YanıtlaSil
  9. Pratik bir yemek. Gorunusu de muhtesem. Sosuna ayrica bayildim. Cok orjinal olmus. Bir nevi naneli pesto sos gibi. Ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  10. mmm çok severimm az yagli super oluyo izgarada

    YanıtlaSil
  11. Canım benim,antalya'danım ve burdayım.Burda olmanada çok sevindim,keşke fırsat olsada görüşebilsek.Bu arada ette nane,,değişik geldi..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  13. nefis olmuş benim ufaklığın en sevdiği lezzet

    YanıtlaSil
  14. Handancığım ellerine sağlık keyfinde bol olsun bizden sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Yine özel, güzel ve ayrıcalıklı bir tarif Handancım; ellerine sağlık canım, nefis..

    YanıtlaSil
  16. ablacımm için hattaa kemiklerin ısınır ohh ne güzel bizim için de gez:)
    Rabbim kolaylıklar versin:)
    kendine iyi bak ablacım:)

    YanıtlaSil
  17. Cok lezzetli olmustur eminim. Nane ve pirzola cok uyumlu olmus. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  18. ablacım sunum çok şık olmuş,ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  19. resmi görünce ızgara etin yanında nanenin ferahlık veren tadını hisseder gibi oldum...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  20. Hadi şanslısın, artık çalışırken Akdeniz'de olmak şans mı bilemem ama:))Yine de havasını teneffüs etmek bile yeter di mi?

    YanıtlaSil
  21. Bir haftadır rahatsızım tariflere ancak bakabiliyorum. Nane soslu pirzolayı mutlaka deneyeceğim, paylaştığın bu harika tarif için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  22. harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  23. harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  24. enfes görünüyor, ellerinize sağlık.....

    YanıtlaSil
  25. Kirmizi etten aram pek iyi degil ama naneli sos ilgimi çekti. Ellerine saglik canim. ve bu ara isin için Allah kolaylik versin

    YanıtlaSil
  26. Oh,ohh miss gibi Antalya havasi :)
    Pirzola da aynen öyle,eline saglik cnm.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. Harika bir manzara, ellerinize saglik.

    Sevgiler ve guizel hafta sonlari...

    YanıtlaSil
  28. Antalya'ya hoşgeldin Handan'cığım! Güzel gezmeler. Havalar şansına çok güzel. Ben de bugün döndüm, şimdilik bloglara girebiliyorum, herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

    YanıtlaSil
  29. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  30. Canım merhabalar;

    Nefis görünüyor!
    Ben bu pirzolayı yerim yerim !! :)

    Ellerine / gönlüne sağlık.

    Kalbi selamlarımla

    YanıtlaSil
  31. Tut kemğinden sıyıra sıyıra ye dicem ama sen ye handan ablacım o kadar zarif ve narinsinki ben bir kaç ay dikkat etmek durumundayım malesef:)Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)