Herkese İzmir'den sevgiler. İş nedeni ile bugün İzmir'deyim ve güzel İzmir'de harika bir hava var. Yaz kendini daha fazla hissettirmeden size çok sevdiğim ama yazın biraz ağır kaçan Arnavut Ciğeri tarifini vermek istiyorum. Kızartma olduğu için evde yapmayı çok tercih etmediğim ama çok sevdiğim arnavut ciğerini Tefal actifry aldığımdan beri rahatlıkla yapıyorum hem çok az yağ kullanıyorum hem de evde hiç koku olmuyor.(Actifry ile pek çok farklı tarifi cihazın kullanım şeklini değiştirerek denedim Tefalciler duymasınlar önümüzdeki günlerde onları da sizlerle paylaşacağım.)
Malzemeler:(4 kişilik)
Yarım kilo kuzu ciğeri
ciğeri örtecek kadar süt
ciğerin tamamının bulanabileceği kadar un
1 çay kaşığı karbonat
sıvı yağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Ciğer çok iyi yıkanır ve süzülür. Süzülünce süt dolu bir kaba konulur ve bir saat dinlendirilir. Sütten çıkarılıp, süzülür. Diğer tarafta un, tuz, karbonat karıştırılarak hazırlanır. Ciğerler bu karışıma konulur ve iyice bu karışıma bulanır. Bir kevgir vasıtası ile fazla unlar elenir. Kızgın yağda kızartılır. (Ben Actifry'de bir ölçek yağda kullanma talimatında belirtilen sürede kızarttım) Kızaran ciğerlerin üzerine karabiber ve kırmızı biber serpilir(ben kırmızı biber kullanmadım) Servis tabağına alınır ve sumaklı maydanozlu soğan salatası ile sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Canımmm beni can evimden vurdun bayılırım ellerine sağlık öpüyorum.
YanıtlaSilÇok severim,Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle;
sana da sevgiler handan
YanıtlaSilbunu yiyeceksin ,ağzın soğan bile koksa umursamayacaksın, oooff canım çekti valla...Ellerine sağlık
Handan hanımcım nefis görünüyor, en sevdiğim şey arnavut ciğeri, hele de öğle yemeği yaklaşmışken muhteşem görünüyo...
YanıtlaSilçok çok severim nasılda canım istedi ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık,actifry tariflerini çok merak ettim,sevgiler.
YanıtlaSilohhh izmirin tadını çıkar canım
YanıtlaSilciğer nefis görünüyor hele yanındaki soğanlarla beni benden etti:))
ellerine sağlık
ciğerle pek aram yoktur ama lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilndefis olmuş nefis..unuttuğum bir tarifti,hatırlattın..teşekkürler canım.senin ki çok güzel,inşallah debeyeceğim..sevgiler...
YanıtlaSilHandan abla beni yardımcın olarak işe al beraber gezelim paketlerini taşıyım ayol:))
YanıtlaSilDiğer taraftan arnavut ciğerini bol sumaklı soğanlı lavaş arası yemeye bayılırımmmm ellerine sağlık akşam bende ciğer alim:))
izmirimize hoş geldin handancım umarım keyifli saatler geçirirsin.arnavut ciğeri nefis görünüyor ellerine sağlık..sevgilerimle...
YanıtlaSilcanım ellerıne sağlık
YanıtlaSilOh mis gibi.Olsada yesek şimdi.ellerinize sağlık.Bu actifry ı almak şart oldu gibi:)
YanıtlaSilohhh ne güzel handancım,benim en sevdiğim yerdesin şu anda,lütfen kordon boyunda yürü,konak pierde sakızlı kahve iç(benim için:)).sana iyi işler ve gezmeler diliyorum canım arkadaşım.acrifity bence çağın en güzel icadı.bir kaşık yağla mc donaldsı aratmayan patatesler bile yapıyor.hatta baklava bile pişiriyor.veee tabiikiii harika bir arnavut ciğeride yapmışın ellerine sağlık enfes olmuş.
YanıtlaSilellerine sağlık tabak pek iştah açıcı görünüyor:)
YanıtlaSilnefis görünüyor canım çok çekti .Daha önce karbonatlı yapmamıştım öğrenmiş oldum .Ellerinize sağlık .SEvgiler...
YanıtlaSilcier yemiyorum ama görüntü harika canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilÇok merak ediyorum arnavut ciğerinin tadını,hep görüyorum ancak henüz yapmak kısmet olmadı..
YanıtlaSilSanırım ben de evde kızartma yapmayı sevmiyorum.:)
Tefal alıp denemek lazım.:)
Ellerinize sağlık..
Sevgilerimle..
Ellerine sağlık canım. Ciğer ara sıra yendiğinde çok çok sağlıklı birşey ama işte bütün evin kokusu fena oluyor :))
YanıtlaSilBiz senin seyahatlerine özeniyoruz eminim sen de bizim aynı şehirde kalmamıza:) Ama İzmir'e kocaman sevgiler özellikle Mineciğime:) Gelellim arnavut ciğerine. Evimize giren nadir sakatatlardandır ve girer girmez tükenir. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilYılda bir de olsa yerim,Edirne de meşhurdur yaz kış yenir.Eline saglik cnm.
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık,ben de ciğeri çok severim ama hiç sütte dinlendirmemiştim....HAfta sonu deniyorum hemen...sevgiler
YanıtlaSilÇok severim Handan'cığım ellerine sağlık. Hiç üşenmeyiz her sene baharda bir kere Edirne'ye gider doya doya yeriz.
YanıtlaSilYanında piyazı ile çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.
Tarif süper, sunum nefis. Ellerine sağlık iyi hafta sonları..
YanıtlaSilKekik çok yakışır buna. Un, tuz, kekikle karıştırıp kızartırım ben. Özellikle ciğer kokusundan rahatsız olanlar varsa tavsiye ederim.
YanıtlaSilEllerine sağlık, harika gözüküyor adaşım :D
çok sevdiğim yemeklerden biridir, birkaç defa denedim, başaramadım, bir de sizin tarifi deneyim, teşekkürler...
YanıtlaSilHandan hanımcım o kadar severimki arnavut ciğerini.. ama kızartma olduğu için temkinli yaklaşıyordum şimdi hemen bende bir tefal sahibi oluyorum ;)
YanıtlaSilHandancım; hoşgeldin demek için geç kalmışım ama bir daha İzmir' e gelirsen ciğerci Zarif Usta'da bi ciğer yemeni tavsiye edebilirim sana..Seninki de süper görünüyor, o ayrı:)) Ellerine sağlık, yine bekleriz..
YanıtlaSilYorumlar için çok teşekkürler.
YanıtlaSilGeçtiğimiz hafta ben blogspotla cebelleşirken siz İzmir'e gelmişsiniz ne güzel :)
YanıtlaSilRahmetli anneannem nefis yapardı. Ellerine sağlık Handancım
YanıtlaSilofff bayılırım ellerine sağlık
YanıtlaSilciğerin bir çok çesidini gördüm ama cartlak kebabı gibi bir lezzet görmedim :)
YanıtlaSilhttp://geziyorumturkiye2.blogspot.com/2011/06/cartlak-kebabigaziantep.html
elelrinize sağlık enfes görünüyor ımmm olsaydıda yeseydik :P
YanıtlaSilPazar gününe özel nasıl bir yemek yapsam diye blogunuzda gezinirken Arnavut Ciğeri tarifinizi gördüm. Üşenmeden gittim, aldım, pişirdim. Hatta yanına biraz da patates kızarttım. Gerçekten nar gibi kızartı dışı kıtır içi yumuşacık oldu. Gerçi yarın iş var diye soğanlı yiyemedik ama tadı yine de harikaydı.
YanıtlaSil