Herkese merhaba. Bugün dipdiri, tazeliğini kaybetmeden yenen bir sıcak salata, garnitür tarifi vermek istiyorum. Pazı çok farklı şekillerde yapılan sebzelerdendir. Kıymalısı, zeytinyağlısı sarması yapıldığı gibi kavurması da ülkemizin her yöresinde farklı farklı yapılır. En fazla da yoğurtlusu ve yumurtalısı sevilir sanırım. Ben bu güzel yeşilliği çok fazla öldürmeden diri bırakarak ve kendisine fıstıklar eşlik ederek hazırladım. Buyrun tarifime.
Malzemeler: 5 kişilik
1 bağ pazı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak(isterseniz kullanmayabilirsiniz)
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
tuz
karabiber
toz şeker
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, iyice yıkanan pazılar kaynar suya atılıp, en fazla 2 dakika tutulup, çıkarılırlar. Bir tavada zeytinyağı ısıtılıp içine küçük küçük doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak konulur ve pembeleşinceye kadar çevrilirler. Dolmalık fıstıklar eklenip renkleri dönene kadar çevrilirler. Tuz, karabiber ve istenilen miktarda toz şeker ekilip, karıştırılır. Suları süzülen ve büyük büyük parçalara ayrılan (sap kısımlarından da mutlaka koyunuz) pazı tavaya eklenir ve zedelenmeden hafifçe karıştırılarak kavrulur. Çok hafif kavrulunca (diriliğini kaybetmeden) ateşten alınır. Servis tabağına alınan pazı sıcak olarak hemen servis edilir.
çok lezzetli ve bol vitamınlı.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık harika olmuş, ben sadece sarmasını yapıyorum.2011 yılının sağlıklı, mutlu bir yıl olmasını dilerim.sevgilerimle,hoşçakalın.
YanıtlaSilAyy ben pazıyı çok seviyorum, ellerine sağlık Handancığım.
YanıtlaSilellerine sağlık handancım enfes olmuş.
YanıtlaSilfıstıklı pazı??
YanıtlaSilhoş bir alternatif:))
pazıyı enn çok kaygana da seviyorum harkulade oluyor:)
ellerine sağlık canımm..
Handancığım bende Tire de cevizlisini yemiştim ve geçen sene yayınlamıştım nefis oluyor bu tarifte çok hoşuma gitti ellerine sağlık sevgiler bizden...
YanıtlaSilelerinize sağlık,evdeki pazıları değerlendirmek için çok iyi bir alternatif oldu ,dolma yapmaya üşeniyordum :)
YanıtlaSilbol vitamin.ellerine saglık.
YanıtlaSilÇok severim bu mezeyi. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilHem şık,
YanıtlaSilHem lezzetli,
Hem de sağlıklı...
Görünüyor, ellerinize sağlık...
Çok severim pazıyı.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım benim pazıyla fıstık çok hoş olmuş
YanıtlaSilO ne görüntü öyle, yeme seyret ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel olmuş görünüyor denemek isterim fıstıkla sevgiler...
YanıtlaSilBLOĞUMDA ÖDÜLÜNÜZ VAR KABUL EDERSENİZ SEVİNİRİM.
YanıtlaSilElimde bir demet pazı mevcut ne hazırlayacağım meçhul:)çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilBakarsın bu tarifi hazırlamışım sarımsaklı hiç denememiştim:)
çok öpüyorum seni..
Harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilÇok sağlıklı çok da lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilDizinde söylediğiniz gibi en bilinenleri sarması, yumurtalısı bende hepsini çok severim ama bunu ilk defa görüyorum. Çok şık gözüküyor eminim ki çok da lezzetlidir.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu değişik tarif bu akşam soframızı süsledi ve inanılmaz lezzetli oldu...
YanıtlaSilHerkese tavsiye ederim....
selamlar arkadasim gercekten guzel gorunuyor.eminim tadida guzeldir.en yakin zamanda deniycem
YanıtlaSil