6 Ocak 2011 Perşembe

Fıstıklı Pazı Kavurması

Herkese merhaba. Bugün dipdiri, tazeliğini kaybetmeden yenen bir sıcak salata, garnitür tarifi vermek istiyorum. Pazı çok farklı şekillerde yapılan sebzelerdendir. Kıymalısı, zeytinyağlısı sarması yapıldığı gibi kavurması da ülkemizin her yöresinde farklı farklı yapılır. En fazla da yoğurtlusu ve yumurtalısı sevilir sanırım. Ben bu güzel yeşilliği çok fazla öldürmeden diri bırakarak ve kendisine fıstıklar eşlik ederek hazırladım. Buyrun tarifime.
Malzemeler: 5 kişilik
1 bağ pazı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak(isterseniz kullanmayabilirsiniz)
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
tuz
karabiber
toz şeker
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, iyice yıkanan pazılar kaynar suya atılıp, en fazla 2 dakika tutulup, çıkarılırlar. Bir tavada zeytinyağı ısıtılıp içine küçük küçük doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak konulur ve pembeleşinceye kadar çevrilirler. Dolmalık fıstıklar eklenip renkleri dönene kadar çevrilirler. Tuz, karabiber ve istenilen miktarda toz şeker ekilip, karıştırılır. Suları süzülen ve büyük büyük parçalara ayrılan (sap kısımlarından da mutlaka koyunuz) pazı tavaya eklenir ve zedelenmeden hafifçe karıştırılarak kavrulur. Çok hafif kavrulunca (diriliğini kaybetmeden) ateşten alınır. Servis tabağına alınan pazı sıcak olarak hemen servis edilir.

21 yorum:

  1. çok lezzetli ve bol vitamınlı.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık harika olmuş, ben sadece sarmasını yapıyorum.2011 yılının sağlıklı, mutlu bir yıl olmasını dilerim.sevgilerimle,hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  3. Ayy ben pazıyı çok seviyorum, ellerine sağlık Handancığım.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık handancım enfes olmuş.

    YanıtlaSil
  5. fıstıklı pazı??
    hoş bir alternatif:))
    pazıyı enn çok kaygana da seviyorum harkulade oluyor:)
    ellerine sağlık canımm..

    YanıtlaSil
  6. Handancığım bende Tire de cevizlisini yemiştim ve geçen sene yayınlamıştım nefis oluyor bu tarifte çok hoşuma gitti ellerine sağlık sevgiler bizden...

    YanıtlaSil
  7. elerinize sağlık,evdeki pazıları değerlendirmek için çok iyi bir alternatif oldu ,dolma yapmaya üşeniyordum :)

    YanıtlaSil
  8. bol vitamin.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  9. Çok severim bu mezeyi. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. Hem şık,
    Hem lezzetli,
    Hem de sağlıklı...
    Görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Çok severim pazıyı.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canım benim pazıyla fıstık çok hoş olmuş

    YanıtlaSil
  13. O ne görüntü öyle, yeme seyret ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık çok güzel olmuş görünüyor denemek isterim fıstıkla sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. BLOĞUMDA ÖDÜLÜNÜZ VAR KABUL EDERSENİZ SEVİNİRİM.

    YanıtlaSil
  16. Elimde bir demet pazı mevcut ne hazırlayacağım meçhul:)çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.
    Bakarsın bu tarifi hazırlamışım sarımsaklı hiç denememiştim:)
    çok öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  17. Harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Çok sağlıklı çok da lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  19. Dizinde söylediğiniz gibi en bilinenleri sarması, yumurtalısı bende hepsini çok severim ama bunu ilk defa görüyorum. Çok şık gözüküyor eminim ki çok da lezzetlidir.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Bu değişik tarif bu akşam soframızı süsledi ve inanılmaz lezzetli oldu...
    Herkese tavsiye ederim....

    YanıtlaSil
  21. selamlar arkadasim gercekten guzel gorunuyor.eminim tadida guzeldir.en yakin zamanda deniycem

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)