13 Aralık 2010 Pazartesi

Etli Nohut

Herkese buz gibi bir İstanbul'dan merhaba. Haftanın ilk günü herkese güzel bir hafta dilerim. Soğuğun en şiddetli olduğu günlerde yediklerimizin daha fazla enerji veren yiyecekler olması gerekiyor. Kışın haftada en az bir kere bir öğünümüzü baklagillerden seçmemiz gerekiyormuş. Bu nedenle ben de haftaya nohut ile başlamak istedim. Yanında bol yeşilliklerin bulunduğu bir salata ve pilav ile nohut iyi ve sağlıklı bir öğün olur. Sıcak sofralarınızda ağız tatlı yemekler dilerim. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
2 su bardağı nohut
250 gr.kuşbaşı et
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
kırmızı biber
Hazırlanışı:
Nohutlar bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün haşlanırlar.(Ben hazır haşlanmış olarak satılan nohut kullandım) Etler bir tencerede haşlanırlar.(Etin suyunu yapacağınız pilav için kullanmanızı öneririm.) Bir tencereye haşlanmış nohut, haşlanmış et, doğranmış soğan ve salça konulur üzerine ılık su eklenir ve orta ateşte pişirilir. Ateşten alınmasına yakın tuzu eklenir, karıştırılır. Altı kapatılınca üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirilir ve bir süre dinlendirilir. Salata ve pilav ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

25 yorum:

  1. Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık,çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. yemek harika olmuş arkadaşım.yanında pilavla güzel gider.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. yemek harika olmuş arkadaşım.yanında pilavla güzel gider.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..


    Sevgiler..



    Not:Sana mail atmıştım hafta sonu okudunmu canım?

    YanıtlaSil
  5. kalp kalbe karşı bugün benim de menüm aynı : ) güzel bir hafta dileklerimle...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık handancım çok güzel olmuş .benimde birkaç gün önce yaptığım bir yemek.çok severiz ailecek.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ben de geçen hafta yaptım, dün de kururfasülye:)) Kış yemekleri malum...

    YanıtlaSil
  8. Canım mutlu haftalar ellerine sağlk
    bayılırım nohuta helede etli olursa
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık, çok güzel gözüküyor. Bizim oralarda bu yemeğe Nohut Yahnisi diyorlar. Kuru soğanın yanı sıra arpacık soğan da atılıyor bolca ^.^

    YanıtlaSil
  10. Merhaba canım ellerine sağlık
    Etli nohut en sevdiğim kış yemeklerinden biridir Çok canım çekti.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. yanın da pilav ile çok severim.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. pek severim, helmeli helmeli ne güzel olur, sıcak sıcak insanın içi ısınır! ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  13. Yeni bir haftayla merhaba Handancim!! Fransadaki soguk havalar türkiyeye gitmis :) Burda hava ne kadar güzel ve günesli. Gökte bulut bile yok. Yemegine gelince, daha geçen hafta yedim, ve bakinca bu saate bile canim çekti vallah. Ellerine saglik, yine 10 numara

    YanıtlaSil
  14. ellerine emegine saglik canim nefiss görünüyor..sicacik sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  15. elllerine sağlık Handancım. tam bir kış yemeği . yanında da pirinç pilavı ve lahana turşusu harika gider.

    YanıtlaSil
  16. Tam kış yemeği. Ellerine sağlık Handan ablacım:)

    YanıtlaSil
  17. Yanına turşuuu ve kurusoğan mmmm ellerine sğalık canım benim

    YanıtlaSil
  18. Havalar soğudu, mis gibi baklagillerde sofralarda yerini almaya başladı. Ben de çok severim sevgili Handan, bir de yanında turşu varsa. Ellerine sağlık olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Bu soğukta yanında bir de pilavla (ama turşu acı biber de mutlaka)ne güzel gider. Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  20. ooofff ooff:)
    bana dilim dilim ekmek yedirir bu etli nohut..
    deli olurum kendisine çok severim çoookkk:))
    ellerin dert görmesin canımm:)

    YanıtlaSil
  21. Handancım yanına bir de turşu ellerine sağlık canım tam bu havanın yemeği doğrusu

    YanıtlaSil
  22. Kuru fasulyeden çok nohutu severim ellerinize sağlık hayırlı haftalar dilerim
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  23. ayy nohut yemegini cok severim epey oldu yapmayali.Bizim köyde dügünlerin bas yemegidir bu.Ama esim sevmiyor diye yapmiyordum.yarin yapacagim.cok canim cekti .En icten selamlarimla

    YanıtlaSil
  24. Handancım, işte budur yani..Ben, eşim yüzünden hep beyaz ve etsiz nohut yapmak zorunda kalıyorum. Zeytinyağlı yapsam bile salçalı alışkın olan ben, beyaz nohuta alışamadım gitti. Gözüm gönlüm açıldı arkadaşım, eline sağlık..

    YanıtlaSil
  25. ennn sevdiğim baklagildir,doyamam yemeye:)

    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)