Malzemeler:(4 kişilik)
2 su bardağı nohut
250 gr.kuşbaşı et
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
kırmızı biber
Hazırlanışı:
Nohutlar bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün haşlanırlar.(Ben hazır haşlanmış olarak satılan nohut kullandım) Etler bir tencerede haşlanırlar.(Etin suyunu yapacağınız pilav için kullanmanızı öneririm.) Bir tencereye haşlanmış nohut, haşlanmış et, doğranmış soğan ve salça konulur üzerine ılık su eklenir ve orta ateşte pişirilir. Ateşten alınmasına yakın tuzu eklenir, karıştırılır. Altı kapatılınca üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirilir ve bir süre dinlendirilir. Salata ve pilav ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık,çok leziz ve iştah açıcı olmuş.
YanıtlaSilSaygılarımla.
yemek harika olmuş arkadaşım.yanında pilavla güzel gider.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilyemek harika olmuş arkadaşım.yanında pilavla güzel gider.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
Not:Sana mail atmıştım hafta sonu okudunmu canım?
kalp kalbe karşı bugün benim de menüm aynı : ) güzel bir hafta dileklerimle...
YanıtlaSilellerine sağlık handancım çok güzel olmuş .benimde birkaç gün önce yaptığım bir yemek.çok severiz ailecek.sevgiler.
YanıtlaSilBen de geçen hafta yaptım, dün de kururfasülye:)) Kış yemekleri malum...
YanıtlaSilCanım mutlu haftalar ellerine sağlk
YanıtlaSilbayılırım nohuta helede etli olursa
öpüyorum.
Ellerine sağlık, çok güzel gözüküyor. Bizim oralarda bu yemeğe Nohut Yahnisi diyorlar. Kuru soğanın yanı sıra arpacık soğan da atılıyor bolca ^.^
YanıtlaSilMerhaba canım ellerine sağlık
YanıtlaSilEtli nohut en sevdiğim kış yemeklerinden biridir Çok canım çekti.Sevgiler...
yanın da pilav ile çok severim.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilpek severim, helmeli helmeli ne güzel olur, sıcak sıcak insanın içi ısınır! ellerinize sağlık!
YanıtlaSilYeni bir haftayla merhaba Handancim!! Fransadaki soguk havalar türkiyeye gitmis :) Burda hava ne kadar güzel ve günesli. Gökte bulut bile yok. Yemegine gelince, daha geçen hafta yedim, ve bakinca bu saate bile canim çekti vallah. Ellerine saglik, yine 10 numara
YanıtlaSilellerine emegine saglik canim nefiss görünüyor..sicacik sevgilerimle..
YanıtlaSilelllerine sağlık Handancım. tam bir kış yemeği . yanında da pirinç pilavı ve lahana turşusu harika gider.
YanıtlaSilTam kış yemeği. Ellerine sağlık Handan ablacım:)
YanıtlaSilYanına turşuuu ve kurusoğan mmmm ellerine sğalık canım benim
YanıtlaSilHavalar soğudu, mis gibi baklagillerde sofralarda yerini almaya başladı. Ben de çok severim sevgili Handan, bir de yanında turşu varsa. Ellerine sağlık olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Bu soğukta yanında bir de pilavla (ama turşu acı biber de mutlaka)ne güzel gider. Ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilooofff ooff:)
YanıtlaSilbana dilim dilim ekmek yedirir bu etli nohut..
deli olurum kendisine çok severim çoookkk:))
ellerin dert görmesin canımm:)
Handancım yanına bir de turşu ellerine sağlık canım tam bu havanın yemeği doğrusu
YanıtlaSilKuru fasulyeden çok nohutu severim ellerinize sağlık hayırlı haftalar dilerim
YanıtlaSilSevgiler:)
ayy nohut yemegini cok severim epey oldu yapmayali.Bizim köyde dügünlerin bas yemegidir bu.Ama esim sevmiyor diye yapmiyordum.yarin yapacagim.cok canim cekti .En icten selamlarimla
YanıtlaSilHandancım, işte budur yani..Ben, eşim yüzünden hep beyaz ve etsiz nohut yapmak zorunda kalıyorum. Zeytinyağlı yapsam bile salçalı alışkın olan ben, beyaz nohuta alışamadım gitti. Gözüm gönlüm açıldı arkadaşım, eline sağlık..
YanıtlaSilennn sevdiğim baklagildir,doyamam yemeye:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..