19 Kasım 2010 Cuma

Kurban Kavurma

Herkese Bayram'ın son gününden merhaba. Umarım Bayramınız güzel geçiyordur. Havaların bahar havası gibi olması uzun bayram tatilini daha da güzel hale getrdi. Kurban Bayramının olmazsa olmazı Kurban Kavurmasıdır. Bugün ben de yeni aşcılar için kurban kavurmasının tarifini vereceğim.
Malzemeler(5 kişilik)
1 kg. kurban eti(kavurmalık)
150 gr. iç yağ
1 orta boy kuru soğan
zeytinyağı
tuz
karabiber
kekik
Hazırlanışı:
Kurban eti kavurmalık olarak kesilir ve iyice bol suda yıkanır ve süzülür. Bir tencerede çok az bir zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranan kuru soğan kavrulur. Etler tencereye konulur ve karıştırılarak pişmeye bırakılır.Etler suyunu salıp, tekrar tamamen çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince iç yağ tencereye eklenir ve birlikte karıştırılarak, pişirilirler. Etler iyice kızarıp, pişince tuz, karabiber ve kekik ilave edilip, birlikte 3,4 dak. birlikte çevrilip, altı kapatılır. Servis tabağına alınan kavurma sade pilav ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN

16 yorum:

  1. hahahaha tahmin de etmiştim, bekliyordum böyle bir yemek tarifi, kurban olurda kavurma yapmayan bir yemek bloğu nasıl olur.takip ettiğim yemek bloglarındaki en hızlısısın.senden de bunu bekliyordum.demin arkadaşa bahsettim.belki sırf -öz kavurmayı handan yapar diyordum.sağolasın.pilav üstü et resimlerinden gına gelmiş modda bir bayram blog taramasıydı doğrusu.

    YanıtlaSil
  2. offf bayılırım kavurmaya şık sunumuyla nefis gözüküyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Kavurmayi kim sevmez... maalesef kurban eti yemek nasip olmadi bu sene. Seneye insallah!

    YanıtlaSil
  4. Handancığım kolestrol muhabbeti yüzünden çekinerek yiyorum ellerine sağlık afiyetler olsun sevgiler bizden...

    YanıtlaSil
  5. Handancığım allah kabul etsin, mis gibi kavurma kokusu geldi afiyetler olsun. Bu güzel tarif için teşekkürler. sevgilerimle, iyi bayramlar canım.

    YanıtlaSil
  6. Off of miss gibi kekikli yenmezmi ellerine sağlık :)İyi bayramlar sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. canım tekrardan iyi bayramlar... nefis bi kavurma olmuş hımmm ellerine sağlık. bide sunum yaptığın gümüşlerde tam saraylara layık onlarda yemesi başka bi keyif afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  8. Kurban bayramının olmazsa olmazı,afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  9. Canım merhaba bana kadar gelip yorum bırakmışsın.. çok mutlu oldum ekledim seni.. görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  10. Tam annemin yaptığı gibi...
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Nefis olmuş,kurban eti ile yapılan kavurma bambaşka,sağlıkla yeyin,sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. allah kabul eylesin. buralarda maalesef bayramın tadı hiç yok. bu sene kurban eti olmayacak evimizde derken bir arkadaşımız burada kesmiş bizede getirdi çok sevindim :) hemen kavurdum bende içine bütün soğanı koydum ve kavurma işlemi bitince çıkardım:)
    afiyetler olsun
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize saglik , Allah kabul etsin. Bende cok sever ve ilk once kavurma yapardim.Tabiki ulkemdeyken. Buralarda kurban kesemiyoruz malesef.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  14. kurban bayramının vazgecilmezi.
    ellerinize sağlık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Bayramın 1, günü babam mutlaka sabah kahvaltıya yapardı. ellerine sağlık handancım:)

    YanıtlaSil
  16. Tarifi okuyunca aaaa babaannemin tarifi dedim. Ellerine sağlık,afiyetler olsun..

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)