Herkese güzel bir hafta dilerim. Pazartesi sendromunu daha kolay atlamamız için haftaya bir tatlı tarifi ile başlamak istedim. Sizlere daha önce balkabağı ile farklı tatlılar yaptığımı belirtmiş ve balkabaklı muhallebi 1, balkabaklı muhallebi 2 tariflerimi sizlerle paylaşmıştım. Bu iki tarif de benim kafama göre yaptığım tariflerdi. Bugün sizlere vereceğim tarif ise Oktay Usta'dan . Onun tarifinde minik değişikliklerle bu tatlıyı yaptım. Çok güzel oluyor "deneyin "derim. Afiyet olsun.
Malzemeler:(6 kişilik)
1,5 kg. balkabağı
1,5 su bardağı ayıklanmış ceviz içi
2 su bardağı toz şeker
200 gr. kaymak
dövülmüş şamfıstığı
Hazırlanışı:
Ayıklanan balkabakları küp küp doğranır ve buhar tenceresinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.(Buharda piştiği için tüm vitamini ve lezzeti içinde kalıyor) Pişen kabaklar sıcakken iyice ezilerek püre haline getirilirler ve toz şeker içine katılarak iyice karıştırılır. (Kabak sıcak olduğu için şeker kolaylıkla erir ve balkabağı ile harmanlanır.) Kabaklar soğuduktan sonra servis yapılacak bardak ya da kasenin tabanına bir kat yayılır. Üzerine bir kat kaymak ve kaymakların arasına cevizler yerleştirilir. Tekrar bir kat balkabağı püresi ve üzerine yine kaymak ve aralarına ceviz yerleştirilir. (Kase ya da bardağın boyuna göre bu katlar istenilen kadar yapılabilir) En son olarak balkabağı püresi en üste konulur, tamamen kabın üzeri kapatılır ve buzdolabında iyice soğumaya bırakılır. Buzdolabından çıkarılınca balkabağının üzerine bir top kaymak konulup, aralarına ceviz ve dövülmüş şamfıstığı serpilip servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hayırlı haftalar, Çok leziz, çok besleyici ve iştah açıcı olmuş ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
offf enfes olmuş:) haftaya bomba gibi başlatır bu tatlı. ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEnerji bombası olmuş canım
YanıtlaSilEllerine sağlık
Tam mevsimi...
bende geçen gün muhalleblisini yaptım.Gerçekten çok seviyorum bal kabağını.Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBence de bu tam bir bomba olmuş. Çok güzel gözüküyor. Bu kadar balkabağı tarifinden sonra hemen bir balkabağı almam gerekiyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilhandan ablacım dolapta bal kabakları durup duruyor
YanıtlaSilsende balkabaklı tarifler gördükçe of ya ne zaman yapıcam bunlarla birşey deyip hayıflanıyorum ama şu sıralar canım hiç mutfaga girmek istemiyor ah bir girsem neler çıkacakta giremiyorum :=((
ablacım ellerine sağlık nefis olmuş afiyet bal olsun
güzel bir hafta olsun
sevgiler
Sizede iyi haftalar görüntü süper renk harika olmuş eminim lezzette süperdir
YanıtlaSilSevgiler:)
Canım hayırlı haftalar balkabağına
YanıtlaSilbayılırım ellerine sağlık.Peşpeşe enfes lezzetler kupu alıp kaçıyo
rum öptüm.
oldukça pratik ve hoş bir tarif olmuş, ama enerji patlaması yaratabilir tabi, mini mini porsiyonlar hazırlamak gerek:) ellerinize sağlık!
YanıtlaSilOf of kaymağı da var üzerinde, çok canım çekti. Bi de alabilsem:))
YanıtlaSilHandancım,
YanıtlaSilNefis olmuş, şuan canım bile istedi...Ellerine sağlık...Sevgilerimle...
Lezzet garantili bir tatli. Görünüsü de daha bir güzel olmus. Ellerine saglik.
YanıtlaSilhandancığım süper bir lezzet olmuş bence.bayılıyorum balkabağı tatlısına.bir de bu halini gördüm ki.bittim bittim...
YanıtlaSilmuhakkak deneyeceğim.sana nasıl olduğunu yazarım arkadaşım sevgiyle kal...
Handan'cım balkabağı ile yapılan herşeyi çok seviyorum. Canım çekmedi dersem yalan söylemiş olurum. Ellerine sağlık canım, afiyet olsun..
YanıtlaSilBalkabağıyla harikalar yaratılıyor gerçekten. Çok hoş, çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilbal kabağını çok severim.ellerinize sağlık.harika olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilBal kabagicok faydalidir.Hele birde sizin yaptiginiz gibi yaparsak tadina doyum olmaz, ellerinize saglik.
YanıtlaSilof of offf handancım buna canmı dayanır.harika ,bomba olmuş bu tatlı bomba.ellerine sağlık.
YanıtlaSilofff harika görünüyor. ben de de kabak vardı ne yapsam diye düşünüyordum. tarif çok işime yarayacak.ellerine sağlık
YanıtlaSilay bunu da mı görecektim?
YanıtlaSileminim süperdir..
denemeliyimmm ;)
Çok lezzetli duruyor handan ablacım. üstelik sanki yapımı da kolay gibi. Dur bakalım bunu da denenecekler arasına alalım hemen:) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilBalkabağından harikalar yaratıyorsunuz. Denemek şart.
YanıtlaSilsen yapın dersin de yapmazmıyız canım benimm ellerine sağlıkk:))
YanıtlaSiloktay ustanın tarifleri de zaten nefiss:) paardan da kocaman bir balkabağı aldık bugünn tutmayın beni:)
nefaset olmuş bu
YanıtlaSiltaşmış bir görüntü üfff:)
ellerinize sağlık
Fransızlarla anlaşılabilir bu benzerliklerimiz nedeniyle
YanıtlaSilşart değil benzemek belki ama az biraz nefiste olsun değil mi?
:)
ellerinize sağlık.
çok teşekkürler öğrettiğiniz içinde
Tam bir kalori bombası olmuş bu tarif nefis bir görüntü ellerine sağlık Handancığım afiyetler olsun prensese sevgiler...
YanıtlaSilHımmm! Kabaklı tatlı sevilmez mi hiç :) Bu arada güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, hep birlikte nice yıllara inşallah, sevgiler...
YanıtlaSilÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZ SAĞLIK AYRICA BLOĞUMDA ÖDÜLÜNÜZ VAR ALIRMISINIZ SEVGİLERİMLE.
YanıtlaSilHepinize kucak dolusu sevgiler ve teşekkürler.
YanıtlaSilHemen balkabağımı aldım ve ilk iş olarak kaymaklı balkabağı tatlısını yaptım.
YanıtlaSilMuhteşem bir şey oldu, evdekiler bayıldılar neden şimdiye kadar yapmadığımı sordular. Nasıl yapacaktım ki tarifi yeni öğrendim dedim.Tekrar ellerinize sağlık böyle güzel bir tarifle bizi tanıştırdığınız için tekrar teşekkürler...
Sizin tatlınızda harika görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilKaymak hiç gelmemişti aklıma iyi fikir cidden..:)
sevgiler