En kutsal mesleği yerine getiren tüm öğretmenlerin "Öğretmenler Günü"nü kutlarım. Hepsinin (benden küçük olanlar da dahil) ellerinden öperim. Nurlar içinde yatsın ilkokul öğretmenim Sevgili Saime Öner'i de rahmetle anarım. Bu günkü tarifimi bugün özel bir gün olduğu için özellikle tatlı olarak seçiyor ve tüm öğretmenlerimizin ağız tadı hiç bozulmasın istiyorum.
Sizlere balkabağı ile yaptığım bir muhallebi tarifini daha önce vermiş sırada bekleyen 2 değişik versiyonun daha olduğunu belirtmiştim. İşte bugün sondan bir önceki tarifim burada. Bu tarif balkabağını yemeyen çocuklara balkabağını yedirmek için birebir. Benden söylemesi.
Malzemeler:(5 kişilik)
Yarım kilo balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1 lt.süt
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
süslemek için:
istenilen miktarda dövülmüş ceviz içi
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, dilimlenmiş kabaklar haşlanır ve ılınınca ezilerek püre haline getirilirler. Bir tencerede süt ile pirinçunu iyice karıştırılarak kaynatılır. İçine şeker ve püre haline getirilmiş balkabağı ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenir ve bir iki karıştırılıp, altı kapatılır. Servis kaselerine alınır ve buzdolabında soğutulur. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra üzerlerine dövülmüş ceviziçi serpilerek soğuk olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
bizde buradan öğretmenlerin gününü kutluyoruz.sabah sabah muhallebiyi görünce ağzımın suyu aktı resmen ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHANDANCIM NEFİS VE FARKLI BİR TARİF...ÇOK BEĞENDİM..ELLERİNE SAĞLIK TATLIM..
YanıtlaSilHandancım peşpeşe harika lezzetler
YanıtlaSilpaylaşıyorsun ellerine sağlık öpüyo
rum.
handan ablacım bende vefat eden ve bizlere emeği geçen tüm öğretmenleri saygıyla anıyorum
YanıtlaSiltüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum .
muhallebin her zamanki gibi şahane ellerine sağlık afiyet bal olsun
handancım ellerine sağlık harika görünüyor.balkabağına bayılırım ama bu yılın ilk kabağını evde yapıp tadamadıkama tatilde gittiğim otellerde mükemmel yapmışlardı.dışı kıtır kıtırdı kabak tatlısının,sorduğumda kireçli suda beklettiklerini söylediler.kabaklı tariflerinin takipçisiyim sevgiler.
YanıtlaSilçok değişik bir tat bence.ellerinize sağlık.çok güzel görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis bir görüntü olmuş.
Bende tüm öğretmenlerin günlerini kutluyorum.
Sevgiyle kal.
Süper görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilGörüntüsüyle de, tadıyla da çok lezzetli bir muhallebi olmuş. Ben bayıldım!!!
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
canım ellerin dert görmesin bende yapacağım en kısa zamanda altına da kemalpaşa tatlısı koymak istiyorum değişik olur güzel olur değil mi:))
YanıtlaSilBende yapıcam çok seviyorum balkabağını. Ellerinize sağlık Sevgiler...
YanıtlaSilbalkabağının bu versiyonunu denemedim hiiç ,ellerine sağlık
YanıtlaSilBalkabağını çok severim.O ağızda bıraktığı kadifemsi doğal tat müthiştir.Bu tarif de çok değişik ellerine sağlık Handancım
YanıtlaSilBalkabağıyla neler yapılabilirmiş, bu hafta blog dostlarımdan çok şey öğrendim. Elinize sağlık, çok şık ve hoş.
YanıtlaSilEllerine sağlık, leziz ve farklı bir tarif olmuş.Sevgiler...
YanıtlaSilYorumlarınıza teşekkür ederim.
YanıtlaSilYoğunluktan tüm blog arkadaşlarımı takip etmekte zorlanıyor ve çok güzel tarifleri kaçırıyorum. Ellerine sağlık, nefis gözüküyor..
YanıtlaSilBende balkabağı püresiyle denemiştim ama içerisinde süt yoktu , farklı ve hafif bir tatlı olmuş gerçekten ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsevgiler
Sevgili arkadasim, balkabagini muhallebi tarzi hiç aklima gelmezdi. Bak gör ki bugün de balkaga almistim :) tarifide sayende hemen hazir :) Ellerin dert görmezsin
YanıtlaSilAmerikada bal kabaklı tatlılar ve çorbalar çok yapılıyor ama bizim ülkemizde daha az kullanılıyor.
YanıtlaSilbal kabağının klasik tatlısı veya beyaz olanın kirece yatırılıp yapılması dışında bu tarz tarifleri görmek beni mutlu ediyor.