24 Kasım 2010 Çarşamba

BalKabaklı Muhallebi (2)

En kutsal mesleği yerine getiren tüm öğretmenlerin "Öğretmenler Günü"nü kutlarım. Hepsinin (benden küçük olanlar da dahil) ellerinden öperim. Nurlar içinde yatsın ilkokul öğretmenim Sevgili Saime Öner'i de rahmetle anarım. Bu günkü tarifimi bugün özel bir gün olduğu için özellikle tatlı olarak seçiyor ve tüm öğretmenlerimizin ağız tadı hiç bozulmasın istiyorum.
Sizlere balkabağı ile yaptığım bir muhallebi tarifini daha önce vermiş sırada bekleyen 2 değişik versiyonun daha olduğunu belirtmiştim. İşte bugün sondan bir önceki tarifim burada. Bu tarif balkabağını yemeyen çocuklara balkabağını yedirmek için birebir. Benden söylemesi.
Malzemeler:(5 kişilik)
Yarım kilo balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1 lt.süt
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
süslemek için:
istenilen miktarda dövülmüş ceviz içi
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, dilimlenmiş kabaklar haşlanır ve ılınınca ezilerek püre haline getirilirler. Bir tencerede süt ile pirinçunu iyice karıştırılarak kaynatılır. İçine şeker ve püre haline getirilmiş balkabağı ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenir ve bir iki karıştırılıp, altı kapatılır. Servis kaselerine alınır ve buzdolabında soğutulur. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra üzerlerine dövülmüş ceviziçi serpilerek soğuk olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

20 yorum:

  1. bizde buradan öğretmenlerin gününü kutluyoruz.sabah sabah muhallebiyi görünce ağzımın suyu aktı resmen ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. HANDANCIM NEFİS VE FARKLI BİR TARİF...ÇOK BEĞENDİM..ELLERİNE SAĞLIK TATLIM..

    YanıtlaSil
  3. Handancım peşpeşe harika lezzetler
    paylaşıyorsun ellerine sağlık öpüyo
    rum.

    YanıtlaSil
  4. handan ablacım bende vefat eden ve bizlere emeği geçen tüm öğretmenleri saygıyla anıyorum
    tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum .
    muhallebin her zamanki gibi şahane ellerine sağlık afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  5. handancım ellerine sağlık harika görünüyor.balkabağına bayılırım ama bu yılın ilk kabağını evde yapıp tadamadıkama tatilde gittiğim otellerde mükemmel yapmışlardı.dışı kıtır kıtırdı kabak tatlısının,sorduğumda kireçli suda beklettiklerini söylediler.kabaklı tariflerinin takipçisiyim sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. çok değişik bir tat bence.ellerinize sağlık.çok güzel görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis bir görüntü olmuş.
    Bende tüm öğretmenlerin günlerini kutluyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. Süper görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Görüntüsüyle de, tadıyla da çok lezzetli bir muhallebi olmuş. Ben bayıldım!!!
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. canım ellerin dert görmesin bende yapacağım en kısa zamanda altına da kemalpaşa tatlısı koymak istiyorum değişik olur güzel olur değil mi:))

    YanıtlaSil
  11. Bende yapıcam çok seviyorum balkabağını. Ellerinize sağlık Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. balkabağının bu versiyonunu denemedim hiiç ,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Balkabağını çok severim.O ağızda bıraktığı kadifemsi doğal tat müthiştir.Bu tarif de çok değişik ellerine sağlık Handancım

    YanıtlaSil
  14. Balkabağıyla neler yapılabilirmiş, bu hafta blog dostlarımdan çok şey öğrendim. Elinize sağlık, çok şık ve hoş.

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık, leziz ve farklı bir tarif olmuş.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Yorumlarınıza teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  17. Yoğunluktan tüm blog arkadaşlarımı takip etmekte zorlanıyor ve çok güzel tarifleri kaçırıyorum. Ellerine sağlık, nefis gözüküyor..

    YanıtlaSil
  18. Bende balkabağı püresiyle denemiştim ama içerisinde süt yoktu , farklı ve hafif bir tatlı olmuş gerçekten ellerinize sağlık..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Sevgili arkadasim, balkabagini muhallebi tarzi hiç aklima gelmezdi. Bak gör ki bugün de balkaga almistim :) tarifide sayende hemen hazir :) Ellerin dert görmezsin

    YanıtlaSil
  20. Amerikada bal kabaklı tatlılar ve çorbalar çok yapılıyor ama bizim ülkemizde daha az kullanılıyor.

    bal kabağının klasik tatlısı veya beyaz olanın kirece yatırılıp yapılması dışında bu tarz tarifleri görmek beni mutlu ediyor.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)