Herkese iyi bir hafta dilerim. Kış geldiği için sofralarımızda makarna ve pilavlar oldukça sık yer almaya başladı. Ben de bu haftaya sağlıklı olduğu için pirince göre daha fazla tercih ettiğim bulgur ile yaptığım bir pilav tarifi ile başlamak istiyorum. Tekrar iyi haftalar dilerim.
Malzemeler: 5 Kişilik
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet patlıcan
10 adet mantar
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
karabiber
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Patlıcanlar ayıklanır, yıkanır küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Bir kapta zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve soğanlar kavrulur. İçine tuzlu sudan çıkarılıp, süzülmüş patlıcanlar eklenir ve patlıcanlar sotelenir. Ardından küçük küçük doğranmış mantarlar eklenir ve mantarlar sotelenir. Üzerine kabukları soyulmuş, küçük küçük doğranmış domates ve salça katılır ve hepsi iyice karıştırılır. Ayıklanmış, yıkanmış bulgur ile tuz ve karabiber bu karışıma eklenir ve bir iki dakika kavrulur. Tencereye 3 su bardağı sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Piştikten sonra demlendirilir. Demlenen pilav servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
hem patlıcan hem bulgur hem mantar daha ne olsun, en sevdiğim 3 şey birarada. lezzetinden hiç şüphem yok . eline sağlık
YanıtlaSilÇok nefis olmuş canım,ellerine sağlık..Patlıcanı çok yakıştırıyorum ben de pilavlara..)
YanıtlaSilAfiyet olsun sizlere..Sevgiler..
harika bir lezzet soleni oldugundan eminim.
YanıtlaSilEllerine saglik sekercim.
Sefa
lezzetleri bir araya toplamışsın hem de şifalı,eline sağlık,sevgiler
YanıtlaSilHayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve şifa dolu olmuş. Patlıcanlı herşeyi çok seviyorum.
YanıtlaSilSaygılarımla.
ellerine sağlık harika olmuş.
YanıtlaSilhandancım pilav nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.güzel bir hafta diliyorum.öptüm çok.sevgiler.
YanıtlaSildoyamam bulgur pilavına ben! her malzeme ile de uyar, yedikçe yedirtir kendini!
YanıtlaSilen sevdiğim poilavdır bulgur pilavı.bana göre pilavların şahı.hele birde içi senin yaptığın gibi zengin olursa tadına doyum olmaz.ellerine sağlık handancım
YanıtlaSilcanım çok severim bulgur pilavını.ellerine sağlık.nefis görünüyor...
YanıtlaSilİçinde hem patlıcan var hem mantar hemde bulgur. Lezzetli olduğu %100! Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilhandan ablacım makarna ve pilava kim hayır diyebilirki
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş yanına turşu birde ayran oh gel keyfim gel
hehehe
afiyet bal olsun
sevgiler
Afiyet olmazmıı ellerine sağlık..Olsada şu tabak şimdi hüpletsem :))
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerinize sağlık,çocukken köşe bucak kaçtığım ve büyüdükten sonrada her ne hikmetse vazgeçilmez yemeğim oldu bulgur pilavı,hele hele patlıcanlısına bayılırım....
YanıtlaSilsevgiler..
selam bende bulgur pilavi sevenlerdenim, senin pilavinda harrika görünüyor cok begendim ellerine saglik sevgiler.
YanıtlaSilYanınada güzel bir ayran nefis olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilİyi haftalar dilerim
Sevgilerimle:)
Tabağın içinde pek güzel görünüyor adete inci...
YanıtlaSillezzeti görüntüsünden belli ellerine sağlık canım.
Afiyetler olsun.
Sevgiler.......
canım çok güzel olmuş eline emeğine sağlık afiyet şifa olsun inşallah
YanıtlaSilhem bereketli hemm lezzetli hem faydalı birde patlıcanla birleşmiş yeme de yanında yatt:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım kardeşim:)
Süper bayılırım bulgur pilavına elle
YanıtlaSilrine sağlık canım öpüyorum.
patlıcan nede güzel oluo pilavlarla. ellerine sağlık..
YanıtlaSilbencede çok yakışıyor patlıcan ve bulgur
YanıtlaSileline sağlık
sevgiler..
Dün akşam tarifi yaptım. Mantar yerine taze kırmızı biber koydum. Pilavın yanına cacık da çok yakıştı. Bu ikilinin yanına başka yemeğe gerek yok bence. Çok güzeldi. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBayılırım bu ikiliye! Ellerine sağlık canım, enfes görünüyor..
YanıtlaSilımmmmm bayılırım buna asla hayır demem
YanıtlaSilellerin dert görmesin
sevgiylekal canım
Bulgura en çok yakışan soğan sanırım. Patlıcanlı olarak denedim ama mantar eklememiştim hiç. Elleri dert görmesin. Sevgiler.
YanıtlaSil