19 Ekim 2010 Salı

Humus

Herkese merhaba. Haftaya bir meze tarifi ile devam etmek istiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı tahin
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
2 limonun suyu
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Geceden haşlanan nohutların kabukları soyulur.(Ben hazır haşlanmış nohut kullandım) Nohut mutfak robotunda iyice ezilir. Bir kapta tahin, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı biber karıştırılır ve nohuta katılıp, karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar ezilerek karıştırılır.
İyice ezilince servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN

34 yorum:

  1. Ekmeye surup surup yemesinei pek severim
    Ellerine saglik cnm
    Sefa

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.....güzel lezet dolu bir gün diliyorum.çok öptüm.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bana yapımı zor gibi gelmiştir hep.o yüzden hiç denemedim.ama yemesine doyamam.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. handancım nefis olmuş..bende yaparım..ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım,sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. Ekmeğimin üzerine bolca sürüp, yanında da çayla yemek harika olurdu. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  7. Sunumu çok şık kendiside çok güzel gözüküyor. Yapımının zor olduğunu düşünürdüm ama gayet pratik bir tarifmiş. Hemen denemek istiyorum. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Esimin Iskenderunlu olusu nedeniyle,oralarda sık sık yapılan bu meze, Iskenderundaki annemizi hatirlatti bize.Simdiye kadar sadece yemek kismiyla ilgilendim bu guzel mezenin,yapmasi nedense karisik gorundugu icin gozume..Aslinda tarif oldukca kolaymis.Haftasonu icin guzel bir is cikti bana :)

    YanıtlaSil
  9. canım ne çok severim humusu bir bilsen.nefiste görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  10. sunum ve tabak çok hoşuma gitti
    ellerine sağlık
    ben de taaa antakyalardan nohut unu almıştım bu iş için kullandım mı hayır yazık oldu una tarihi geçti tabii
    ah bu ben ah bu tembelliğim : )

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor... En sevdiğim meze, ilk misafirlerime yapacağım... Ne kadar güzel bir blogunuz var. Tarif defteri tutmama hiç gerek yok, sevdiğim çok şey burada açıp okumam yeterli...

    YanıtlaSil
  12. Güzel görünüyor ellerine sağlık.
    Hiç humus yemedim şöyle birisi yapsada bi tasam nasıl acaba beğenirsem yaparım :)

    YanıtlaSil
  13. Handan'cım lezizi gözüküyor. eline sağlık

    YanıtlaSil
  14. seneler evvel bir komşumuzun elinden yemiştim o zamandan beri ne yedim ne de yapmak aklıma geldi ama kıpırdanma zamanı sanırımm yapmalıyıımm:))
    ellerine sağlık handancığım:)

    YanıtlaSil
  15. Çok severim Handan Hanım. Ben genelde bibersiz yaparım, ama kırmızı biber de çok güzel renklendirmiş. Bir daha ki sefere böyle deneyeceğim. Ellerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  16. sevip sevmediğimden pek emin olamadığım bir şey.Antakyada sabah kahvaltısında bile konulan bir meze.Ya da bizim bulunduğumuz günlerde arap misafir çokluğu ile otelin memnuniyet politikası gereği bolca servis edilmiş bilemiyorum.Ben biraz favaya benzettim.

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor arkadaşım

    YanıtlaSil
  18. handancım ellerine sağlık nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  19. Humus çok sevdiğim bir mezedir,sizin sunumunuz nefis görünüyor, canım çekti valla...ben humusun üzerine çam fıstığını tereyağda kavurup döküyorum .

    YanıtlaSil
  20. tahminimden kolay bir tarifmiş h.sonu misafirlerim için not alıyorum hemen, paylaşım için tşekkürler

    YanıtlaSil
  21. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  22. Hndancım bayılırım humusa ellerine sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  23. Handancım şahane gözüküyor acayip severim;) ellerine sağlık...

    pelince.com

    YanıtlaSil
  24. yedim ama hiç yapmadım:(( eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  25. görünce yapasım geldi ellerine sağlık Handancım

    YanıtlaSil
  26. Sunum nefis ellerine sağlık..
    sendepişir/Nilgün

    YanıtlaSil
  27. canım eline sağlık görüntü harika tadını hiç bilmediğim bir tad denemek lazım senin tarifinle bloğunda tariflerinde çok güzel çok teşekkürler paylaştığın için

    YanıtlaSil
  28. kaç gündür aklımda benimde humus:) İnşallah en kısa sürede bende yapıp yayınlayacağım. Çok severim humusu. Ellerine sağlık Handan Abla. Lezzeti süper duruyor...

    YanıtlaSil
  29. Hiçbir mezeye hayır diyemem bazı deniz canlıları dışında :) Humusuda çok seviyorum bol acılısından hemde ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  30. 10. yoruma Mudo Bootie Hediye !

    http://sound-of-the-rain.blogspot.com/2010/10/10-yoruma-mudo-bootie-hediye.html

    Sadece yorum bırakarak bu şansa ortak olun :)

    YanıtlaSil
  31. Pek severim doğrusu! Eskiden yaptığım bir hali: Pita ekmeği arasına (pideye de olur) humus, güzel bir mozzarella peyniri ve domates. Ne kadar da güzel olur!

    YanıtlaSil
  32. Nefis bi görüntü nefis bi tad ellerine sağlık canım harika olmuş...

    YanıtlaSil
  33. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  34. Dün misafirlerim için yaptım ve tam not aldı, herkes çok beğendi, kıvamı lezzeti çok güzeldi. Paylaşım için tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)