Herkese merhaba. Haftaya bir meze tarifi ile devam etmek istiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı tahin
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
2 limonun suyu
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Geceden haşlanan nohutların kabukları soyulur.(Ben hazır haşlanmış nohut kullandım) Nohut mutfak robotunda iyice ezilir. Bir kapta tahin, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı biber karıştırılır ve nohuta katılıp, karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar ezilerek karıştırılır.
İyice ezilince servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Ekmeye surup surup yemesinei pek severim
YanıtlaSilEllerine saglik cnm
Sefa
ellerine sağlık canım.....güzel lezet dolu bir gün diliyorum.çok öptüm.sevgiler.
YanıtlaSilbana yapımı zor gibi gelmiştir hep.o yüzden hiç denemedim.ama yemesine doyamam.ellerine saglık.
YanıtlaSilhandancım nefis olmuş..bende yaparım..ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,sevgiyle kal.
YanıtlaSilEkmeğimin üzerine bolca sürüp, yanında da çayla yemek harika olurdu. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
Sunumu çok şık kendiside çok güzel gözüküyor. Yapımının zor olduğunu düşünürdüm ama gayet pratik bir tarifmiş. Hemen denemek istiyorum. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEsimin Iskenderunlu olusu nedeniyle,oralarda sık sık yapılan bu meze, Iskenderundaki annemizi hatirlatti bize.Simdiye kadar sadece yemek kismiyla ilgilendim bu guzel mezenin,yapmasi nedense karisik gorundugu icin gozume..Aslinda tarif oldukca kolaymis.Haftasonu icin guzel bir is cikti bana :)
YanıtlaSilcanım ne çok severim humusu bir bilsen.nefiste görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler
YanıtlaSilsunum ve tabak çok hoşuma gitti
YanıtlaSilellerine sağlık
ben de taaa antakyalardan nohut unu almıştım bu iş için kullandım mı hayır yazık oldu una tarihi geçti tabii
ah bu ben ah bu tembelliğim : )
Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor... En sevdiğim meze, ilk misafirlerime yapacağım... Ne kadar güzel bir blogunuz var. Tarif defteri tutmama hiç gerek yok, sevdiğim çok şey burada açıp okumam yeterli...
YanıtlaSilGüzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilHiç humus yemedim şöyle birisi yapsada bi tasam nasıl acaba beğenirsem yaparım :)
Handan'cım lezizi gözüküyor. eline sağlık
YanıtlaSilseneler evvel bir komşumuzun elinden yemiştim o zamandan beri ne yedim ne de yapmak aklıma geldi ama kıpırdanma zamanı sanırımm yapmalıyıımm:))
YanıtlaSilellerine sağlık handancığım:)
Çok severim Handan Hanım. Ben genelde bibersiz yaparım, ama kırmızı biber de çok güzel renklendirmiş. Bir daha ki sefere böyle deneyeceğim. Ellerinize sağlık olsun.
YanıtlaSilsevip sevmediğimden pek emin olamadığım bir şey.Antakyada sabah kahvaltısında bile konulan bir meze.Ya da bizim bulunduğumuz günlerde arap misafir çokluğu ile otelin memnuniyet politikası gereği bolca servis edilmiş bilemiyorum.Ben biraz favaya benzettim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor arkadaşım
YanıtlaSilhandancım ellerine sağlık nefis olmuş.
YanıtlaSilHumus çok sevdiğim bir mezedir,sizin sunumunuz nefis görünüyor, canım çekti valla...ben humusun üzerine çam fıstığını tereyağda kavurup döküyorum .
YanıtlaSiltahminimden kolay bir tarifmiş h.sonu misafirlerim için not alıyorum hemen, paylaşım için tşekkürler
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSilHndancım bayılırım humusa ellerine sağlık öpüyorum...
YanıtlaSilHandancım şahane gözüküyor acayip severim;) ellerine sağlık...
YanıtlaSilpelince.com
yedim ama hiç yapmadım:(( eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilgörünce yapasım geldi ellerine sağlık Handancım
YanıtlaSilSunum nefis ellerine sağlık..
YanıtlaSilsendepişir/Nilgün
canım eline sağlık görüntü harika tadını hiç bilmediğim bir tad denemek lazım senin tarifinle bloğunda tariflerinde çok güzel çok teşekkürler paylaştığın için
YanıtlaSilkaç gündür aklımda benimde humus:) İnşallah en kısa sürede bende yapıp yayınlayacağım. Çok severim humusu. Ellerine sağlık Handan Abla. Lezzeti süper duruyor...
YanıtlaSilHiçbir mezeye hayır diyemem bazı deniz canlıları dışında :) Humusuda çok seviyorum bol acılısından hemde ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.
YanıtlaSil10. yoruma Mudo Bootie Hediye !
YanıtlaSilhttp://sound-of-the-rain.blogspot.com/2010/10/10-yoruma-mudo-bootie-hediye.html
Sadece yorum bırakarak bu şansa ortak olun :)
Pek severim doğrusu! Eskiden yaptığım bir hali: Pita ekmeği arasına (pideye de olur) humus, güzel bir mozzarella peyniri ve domates. Ne kadar da güzel olur!
YanıtlaSilNefis bi görüntü nefis bi tad ellerine sağlık canım harika olmuş...
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSilDün misafirlerim için yaptım ve tam not aldı, herkes çok beğendi, kıvamı lezzeti çok güzeldi. Paylaşım için tekrar teşekkürler...
YanıtlaSil