İstanbul Kadıköy'de oturan herkesin bildiği meşhur Çiya Lokantası vardır. Burada yöresel tatlar çok güzel yapılır ve her mevsimin kendine özgü yemekleri (yeni dünya kebabı gibi) mevsiminde müşterilere sunulur. Vişne zamanı oraya gidip mutlaka bu kebabı yerim. Değişik tatlara açıksanız, et ile meyvanın birleşimi, ekşinin aroması hoşunuza gidiyorsa bu yemek tam size göredir. Vişne zamanı geçmeden bu kebabı yapıp, sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
Yarım kilo köftelik kıyma
250 gr vişne
3 adet tırnak(kebapçı) pidesi
1 tatlı kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 su bardağı vişne suyu
zeytinyağı
1 limonun suyu
tuz
karabiber
yeni bahar
yarım demet maydonoz
Hazırlanışı:
Kıyma tuz ve karabiber ile karıştırılıp, iyice yoğurulur. Hazırlanan harçtan küçük parçalar koparılıp avuç içinde top şeklinde yuvarlanır ve köfteler hazırlanır. Bir tencerede kızdırılmış zeytinyağının içine küçük küçük doğranmış soğanlar eklenir ve birlikte kavrulur. Salça eklenir ve beraber karıştırılır. Köfteler bu karışıma eklenir ve hafif hafif karıştırılarak kavrulur. İçine bir bardak vişne suyu, limon suyu, tuz, karabiber ve yenibahar eklenir ve hepsi beraber pişirilir. Köfteler iyice pişince yıkanmış, sapları ayıklanmış vişneler(ben vişnelerin çekirdeklerini çıkarmadan koyuyorum şekilleri daha güzel oluyor isterseniz çekirdeklerini çıkarıp da koyabilirsiniz.) köftelerin üzerine eklenir ve 1, 2 dakika beraber pişirilir, ocağın altı kapatılır. Pideler küçük küçük doğranır ve tabağın altına dizilir. Üzerine köfte ve vişneler konulup, suyu ilave edilir üzerine doğranmış maydonoz serpilir ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
ellerinize sağlık, afiyette kalın.
YanıtlaSilHarika görünüyor..
YanıtlaSilVişneli kebap vooav! Kulağa hoş geldiği gibi göze de hitap ediyor,ellerine,gönlüne sağlık canım..
Tecrübe etmek isterim,bu tabağı alıp gideyim :)
Muhabbetle
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok nefis ve çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilFarklı bir lezzet çok beğendim. Tabağı ben alacaktım ama almışlar.
Saygılar.
Waaaww süüper görünüyor Vişneli Kebap , Ellerine sağlık.Kadıköyde oturduğum zamanlarda Çiyaya sürekli giderdim cevizli lahmacun yemek için.Yemekleri süüper tadda oluyor.Bu kebab süüper , bende deneyeceğim vişne zamanı geçmeden :))
YanıtlaSilWaaaww süüper görünüyor Vişneli Kebap , Ellerine sağlık.Kadıköyde oturduğum zamanlarda Çiyaya sürekli giderdim cevizli lahmacun yemek için.Yemekleri süüper tadda oluyor.Bu kebab süüper , bende deneyeceğim vişne zamanı geçmeden :))
YanıtlaSilanlamsızca nası yaaaa dedim:))
YanıtlaSilokudumm...
çok değişikmiş canımm ellerine sağlık:))
Ekşi meyvelerin bazı yemeklere yakıştığını kabul ediyorum,kebabta çok hoş görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerrr...
YanıtlaSilCanım ilk defa duydum ama vişne harika bir lezzet vermiştir eminim.
YanıtlaSilEllerine sağlık kocaman öpüyorum.
Vişnenin o ekşi tadını alır gibi oldom,çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilVişne ile eti hiç düşünmemiştim. Çok şık ve lezzetli gözüküyor. Denemekte fayda var. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSildenemeye değer:) eline sağlık canım
YanıtlaSilçiyaya gitmeyeli ne kadar uzun zaman oldu... bu değişik tarifi denenecekler listeme ekledim teşekkür ederim en kısa zamanda deneyip bildireceğim sana :)
YanıtlaSilellerine sağlık çooook güzel gözüküyor,kebab denilince zaten bende film kopuyor :)))
YanıtlaSildegişik tarifleri denemeye ve yemeye bayılırım ben.ellerine saglık
YanıtlaSilevet çok farklı vişneli kebab ama neden olmasın nar ekşisi sumak ekşisi gibi değişik lezzet vermiştir
YanıtlaSilellerinize sağlık
sevgiler..
ablacım canım benim öncelikle seni yemek yarışmasında birinci görmekten mutluluk duydum .Hak ettin ve başardın başarılarının devamını diliyorum
YanıtlaSilyemeğin ise değişik denenmesi gereken bir lezzet ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
akşam görüşmek üzere ..
sizi kotanyi yemek yarışması birinciliğiniz ile tanıdım, tebrikler. vişneli kebabı görünce bu dereceyi hakettiğinize inandım. bundan sonra sofralarımı sizin değişik tatlarınız ile süsleyeceğimiz umud ediyorum. kolay gelsin...
YanıtlaSilamanın vişneli kebap mı :) değişik.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilVişneli kebabı hiç yemedim ama inanılmaz merak ettim. Ama önce başkabiryerde yiycem sonra ben deniycem:) Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilVişneli kebabı hiç yemedim ama inanılmaz merak ettim. Ama önce başkabiryerde yiycem sonra ben deniycem:) Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilHandan Hanım nasıl bir geceydi, bol dedikodulu, bol kahkahalı :) Ödülünüzü gülegüle kullanın :) Sevgiler....
YanıtlaSilMeyveyle harmanlanıp yapılan yemekleri çok severim...
YanıtlaSilBen yokken yarışma sonuçlanmış. Birinciliğiniz için de tebrikler...
Sevgiler.
bu da harika bir lezzetmiş gerçekten çok ilginç fikirler. çiyayı çok severim ben de. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK BİZLERİ YENİ DEĞİŞİK TATLARLA BULUŞTURUYORSUNUZ TAKİPTEYİM 'BLOĞUMA BEKLERİM'
YanıtlaSil