2 Eylül 2010 Perşembe

Vişneli Kebap

İstanbul Kadıköy'de oturan herkesin bildiği meşhur Çiya Lokantası vardır. Burada yöresel tatlar çok güzel yapılır ve her mevsimin kendine özgü yemekleri (yeni dünya kebabı gibi) mevsiminde müşterilere sunulur. Vişne zamanı oraya gidip mutlaka bu kebabı yerim. Değişik tatlara açıksanız, et ile meyvanın birleşimi, ekşinin aroması hoşunuza gidiyorsa bu yemek tam size göredir. Vişne zamanı geçmeden bu kebabı yapıp, sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
Yarım kilo köftelik kıyma
250 gr vişne
3 adet tırnak(kebapçı) pidesi
1 tatlı kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 su bardağı vişne suyu
zeytinyağı
1 limonun suyu
tuz
karabiber
yeni bahar
yarım demet maydonoz
Hazırlanışı:
Kıyma tuz ve karabiber ile karıştırılıp, iyice yoğurulur. Hazırlanan harçtan küçük parçalar koparılıp avuç içinde top şeklinde yuvarlanır ve köfteler hazırlanır. Bir tencerede kızdırılmış zeytinyağının içine küçük küçük doğranmış soğanlar eklenir ve birlikte kavrulur. Salça eklenir ve beraber karıştırılır. Köfteler bu karışıma eklenir ve hafif hafif karıştırılarak kavrulur. İçine bir bardak vişne suyu, limon suyu, tuz, karabiber ve yenibahar eklenir ve hepsi beraber pişirilir. Köfteler iyice pişince yıkanmış, sapları ayıklanmış vişneler(ben vişnelerin çekirdeklerini çıkarmadan koyuyorum şekilleri daha güzel oluyor isterseniz çekirdeklerini çıkarıp da koyabilirsiniz.) köftelerin üzerine eklenir ve 1, 2 dakika beraber pişirilir, ocağın altı kapatılır. Pideler küçük küçük doğranır ve tabağın altına dizilir. Üzerine köfte ve vişneler konulup, suyu ilave edilir üzerine doğranmış maydonoz serpilir ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

24 yorum:

  1. ellerinize sağlık, afiyette kalın.

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor..
    Vişneli kebap vooav! Kulağa hoş geldiği gibi göze de hitap ediyor,ellerine,gönlüne sağlık canım..
    Tecrübe etmek isterim,bu tabağı alıp gideyim :)
    Muhabbetle

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok nefis ve çok leziz görünüyor.
    Farklı bir lezzet çok beğendim. Tabağı ben alacaktım ama almışlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Waaaww süüper görünüyor Vişneli Kebap , Ellerine sağlık.Kadıköyde oturduğum zamanlarda Çiyaya sürekli giderdim cevizli lahmacun yemek için.Yemekleri süüper tadda oluyor.Bu kebab süüper , bende deneyeceğim vişne zamanı geçmeden :))

    YanıtlaSil
  5. Waaaww süüper görünüyor Vişneli Kebap , Ellerine sağlık.Kadıköyde oturduğum zamanlarda Çiyaya sürekli giderdim cevizli lahmacun yemek için.Yemekleri süüper tadda oluyor.Bu kebab süüper , bende deneyeceğim vişne zamanı geçmeden :))

    YanıtlaSil
  6. anlamsızca nası yaaaa dedim:))
    okudumm...
    çok değişikmiş canımm ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  7. Ekşi meyvelerin bazı yemeklere yakıştığını kabul ediyorum,kebabta çok hoş görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerrr...

    YanıtlaSil
  8. Canım ilk defa duydum ama vişne harika bir lezzet vermiştir eminim.
    Ellerine sağlık kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Vişnenin o ekşi tadını alır gibi oldom,çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Vişne ile eti hiç düşünmemiştim. Çok şık ve lezzetli gözüküyor. Denemekte fayda var. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. denemeye değer:) eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  12. çiyaya gitmeyeli ne kadar uzun zaman oldu... bu değişik tarifi denenecekler listeme ekledim teşekkür ederim en kısa zamanda deneyip bildireceğim sana :)

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık çooook güzel gözüküyor,kebab denilince zaten bende film kopuyor :)))

    YanıtlaSil
  14. degişik tarifleri denemeye ve yemeye bayılırım ben.ellerine saglık

    YanıtlaSil
  15. evet çok farklı vişneli kebab ama neden olmasın nar ekşisi sumak ekşisi gibi değişik lezzet vermiştir
    ellerinize sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. ablacım canım benim öncelikle seni yemek yarışmasında birinci görmekten mutluluk duydum .Hak ettin ve başardın başarılarının devamını diliyorum

    yemeğin ise değişik denenmesi gereken bir lezzet ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler
    akşam görüşmek üzere ..

    YanıtlaSil
  17. sizi kotanyi yemek yarışması birinciliğiniz ile tanıdım, tebrikler. vişneli kebabı görünce bu dereceyi hakettiğinize inandım. bundan sonra sofralarımı sizin değişik tatlarınız ile süsleyeceğimiz umud ediyorum. kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  18. amanın vişneli kebap mı :) değişik.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  19. Vişneli kebabı hiç yemedim ama inanılmaz merak ettim. Ama önce başkabiryerde yiycem sonra ben deniycem:) Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  20. Vişneli kebabı hiç yemedim ama inanılmaz merak ettim. Ama önce başkabiryerde yiycem sonra ben deniycem:) Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  21. Handan Hanım nasıl bir geceydi, bol dedikodulu, bol kahkahalı :) Ödülünüzü gülegüle kullanın :) Sevgiler....

    YanıtlaSil
  22. Meyveyle harmanlanıp yapılan yemekleri çok severim...
    Ben yokken yarışma sonuçlanmış. Birinciliğiniz için de tebrikler...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. bu da harika bir lezzetmiş gerçekten çok ilginç fikirler. çiyayı çok severim ben de. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  24. ELLERİNİZE SAĞLIK BİZLERİ YENİ DEĞİŞİK TATLARLA BULUŞTURUYORSUNUZ TAKİPTEYİM 'BLOĞUMA BEKLERİM'

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)