13 Eylül 2010 Pazartesi

Kırıntılı Vişne Tatlısı(Vişneli Crumble)


Herkese güzel bir hafta ve güzel bir Pazartesi dilerim. Haftaya hafif bir tatlı ile başlayalım istedim. Yapımı çok kolay ve her meyve ile yapılabildiği için son derece favori tatlılardan biri olan Crumble ılıkken dondurma ile beraber yenildiğinde tadına doyum olmuyor. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
1 su bardağı vişne(ayıklanmış)
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı esmer şeker
yarım su bardağı yulaf ezmesi
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı file Antep fıstığı
1 tutam file Antep fıstığı
Hazırlanışı:
Ayıklanmış, yıkanmış ve çekirdekleri çıkarılmış vişneler ile 2/3 su bardağı toz şeker, tarçın ve nişasta iyice karıştırılır ve borcamın alt kısmına yayılır. Diğer tarafta un, fıstık ve yulaf ezmesi bir kasede iyice karıştırılır. Üzerine tereyağı, esmer şeker, kalan toz şeker eklenir ve birbirleriyle iyice karışıncaya kadar karıştırılır. Karışım parmak ucu ile yoğurularak kırıntı haline getirilir. Bu karışım borcama yayılan vişnelerin üzerine iyice yayılır ve vişneler tamamen kapatılır. Önceden ısıtılmış 180C fırında kırıntı hamurunun üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine 1 tutam file antep fıstığı serpilir ve ılınması beklenir. Ilınınca istenirse sade olarak, istenirse dondurma ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN

14 yorum:

  1. ellerine sağlık canım bu crumble güzelmiş hele dondurma ile dahada lezzetli olacağına hiç şüphem yok zaten :) iyi haftalarrr...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık harika bir tarif....

    YanıtlaSil
  3. çok farklı ve çöok güzel bir tatlı olmuş ellerine sağlık Handan. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Hep yapmak istediğim ama fırsat olmayıp ertelediğim bir tarif ellerine sağlık Handancığım aklıma getirdin...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık,hafif vede güzel bir tarif olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık gerçekten hafif bir tatlı olmuş. Bu da denenecekler arasına:)

    YanıtlaSil
  7. ben bu tatlıyı elmalısıyla ingilterede öğrenmiştim Handan abla, annemin favorisidir :) ama kesin bir de vişneliyle deniycem :) ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  8. şeftali ile de çok güzel oluyormuş diye duydum vişnelisi de keza harika görüünyor ellerine sağlık canımm.. denenesi bir tat:)

    YanıtlaSil
  9. Handancığım bendede yayınlanmayı bekleyen tarifler arasında ellerine
    sağlık muhteşem olmuş.Kocaman öptüm

    YanıtlaSil
  10. handancım şahane bir görünüm ve eminim harika bir tat.ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık nefis gözüküyor...

    YanıtlaSil
  12. ellerine saglik canim harika gorunuyor
    bunu bende cok severim
    viznelisini denemdim ama
    armutlu ve elmalisini yapiyorum
    ilk bu tarifi franiz yemek kursunda ogrenmistim

    YanıtlaSil
  13. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. selam:)
    bende denemek istiyorum çok lezzetli ve hafif bir tatlı olmuş ellerine sağlık arkadaşım sevgiler:)

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)