Herkese güzel bir hafta ve güzel bir Pazartesi dilerim. Haftaya hafif bir tatlı ile başlayalım istedim. Yapımı çok kolay ve her meyve ile yapılabildiği için son derece favori tatlılardan biri olan Crumble ılıkken dondurma ile beraber yenildiğinde tadına doyum olmuyor. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
1 su bardağı vişne(ayıklanmış)
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı esmer şeker
yarım su bardağı yulaf ezmesi
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı file Antep fıstığı
1 tutam file Antep fıstığı
Hazırlanışı:
Ayıklanmış, yıkanmış ve çekirdekleri çıkarılmış vişneler ile 2/3 su bardağı toz şeker, tarçın ve nişasta iyice karıştırılır ve borcamın alt kısmına yayılır. Diğer tarafta un, fıstık ve yulaf ezmesi bir kasede iyice karıştırılır. Üzerine tereyağı, esmer şeker, kalan toz şeker eklenir ve birbirleriyle iyice karışıncaya kadar karıştırılır. Karışım parmak ucu ile yoğurularak kırıntı haline getirilir. Bu karışım borcama yayılan vişnelerin üzerine iyice yayılır ve vişneler tamamen kapatılır. Önceden ısıtılmış 180C fırında kırıntı hamurunun üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine 1 tutam file antep fıstığı serpilir ve ılınması beklenir. Ilınınca istenirse sade olarak, istenirse dondurma ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN
ellerine sağlık canım bu crumble güzelmiş hele dondurma ile dahada lezzetli olacağına hiç şüphem yok zaten :) iyi haftalarrr...
YanıtlaSilellerine sağlık harika bir tarif....
YanıtlaSilçok farklı ve çöok güzel bir tatlı olmuş ellerine sağlık Handan. sevgiler
YanıtlaSilHep yapmak istediğim ama fırsat olmayıp ertelediğim bir tarif ellerine sağlık Handancığım aklıma getirdin...
YanıtlaSilEllerine sağlık,hafif vede güzel bir tarif olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık gerçekten hafif bir tatlı olmuş. Bu da denenecekler arasına:)
YanıtlaSilben bu tatlıyı elmalısıyla ingilterede öğrenmiştim Handan abla, annemin favorisidir :) ama kesin bir de vişneliyle deniycem :) ellerine sağlıkk
YanıtlaSilşeftali ile de çok güzel oluyormuş diye duydum vişnelisi de keza harika görüünyor ellerine sağlık canımm.. denenesi bir tat:)
YanıtlaSilHandancığım bendede yayınlanmayı bekleyen tarifler arasında ellerine
YanıtlaSilsağlık muhteşem olmuş.Kocaman öptüm
handancım şahane bir görünüm ve eminim harika bir tat.ellerine sağlık canım benim.
YanıtlaSilElinize sağlık nefis gözüküyor...
YanıtlaSilellerine saglik canim harika gorunuyor
YanıtlaSilbunu bende cok severim
viznelisini denemdim ama
armutlu ve elmalisini yapiyorum
ilk bu tarifi franiz yemek kursunda ogrenmistim
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilselam:)
YanıtlaSilbende denemek istiyorum çok lezzetli ve hafif bir tatlı olmuş ellerine sağlık arkadaşım sevgiler:)