Patlıcanın en yakıştığı yemeklerden biri de Hünkar Beğendi'dir. Bayramda konuklarıma yaptığım bu yemeği sizlerle paylaşmak istedim. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
500 gr. kuşbaşı et
2 patlıcan
1 soğan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
yarım çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı sıcak su
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Küçük küçük doğranmış soğan zeytinyağında çevrilerek kavrulur. Kuşbaşı etler eklenir ve iyice kavrulana kadar çevrilir ve salça eklenir.1, 2 dakika hepsi karıştırılarak pişirilir. Tuz, karabiber, tarçın ve sıcak su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur.Çatalla ezilerek püre haline getirilir. Bir kapta tereyağı eritilir, un eklenir karıştırılarak kavrulur. Patlıcan püresi eklenir, karıştırılır. Süt ilave edilir ve hepsi karıştırılır iyice helmeleşince tuzu eklenir biraz daha karıştırılıp, ocaktan alınır. Beğendi servis tabağına alınır ve üzerine et konulup sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Malzemeler:(4 kişilik)
500 gr. kuşbaşı et
2 patlıcan
1 soğan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
yarım çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı sıcak su
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Küçük küçük doğranmış soğan zeytinyağında çevrilerek kavrulur. Kuşbaşı etler eklenir ve iyice kavrulana kadar çevrilir ve salça eklenir.1, 2 dakika hepsi karıştırılarak pişirilir. Tuz, karabiber, tarçın ve sıcak su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur.Çatalla ezilerek püre haline getirilir. Bir kapta tereyağı eritilir, un eklenir karıştırılarak kavrulur. Patlıcan püresi eklenir, karıştırılır. Süt ilave edilir ve hepsi karıştırılır iyice helmeleşince tuzu eklenir biraz daha karıştırılıp, ocaktan alınır. Beğendi servis tabağına alınır ve üzerine et konulup sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hunkar begenmis bende bayildim :)
YanıtlaSilcok severim hunkar begendiyi
harika olmus canim ellerine saglik
Çok severim tarifide çok güzel vermişsin. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilpatlıcanın en yakıştığı yemeklerden biri konuklarına ziyafet vermişsin ellerine sağlık canım
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor. Ellerinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Bu sene hiç yapamadım aklıma getirdin Handancığım ellerine sağlık afiyetler olsun sevgiler...
YanıtlaSilbende yapıcamm yaaa görüntüler bitirmekte benii:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım:)
Hımmmmm
YanıtlaSilböyle güzel bir menüye ne denir ki ellerine sağlık canım
hünkarda ağzının tadını biliyormuş valla :))
hayatta eeeeen sevdğim yemeklerden biri! muhteşem görünüyor, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilnefis nefis, ellerine sağlık canım bayılırım.
YanıtlaSilSunum çok güzel elelrine sağlık.Arşivimde var inşallah bende paylaşacağım.
YanıtlaSilkendisinede bayılırım. hele sunumu tam adına yakışır şekilde olmuş
YanıtlaSilsevgiler..
Bende bu görüntüye bayıldım,ellerine sağlık.
YanıtlaSilsunumda süper...
sevgilerimle.
Bende çok severim.Ama senin sunumun harika olmuş.Tam hünkarlık.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilbak işte benim de başarıyla yaptığım bir yemek çıktı sonunda karşıma :) ellerine sağlık Handan abla :)
YanıtlaSilharika görünüyor canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilBayılırım:) Kesinlikle belki de yoğurt çorbasında sonra hayatımda en sevdiğim yemektir Hünkar beğendi. Ellerine sağlık. Ne zamandır yapmıyordum ben de bu aralar yapayım. Canım közlenmiş patlıcan kokusu çekti:)
YanıtlaSilCanım benim ellerine sağlık harika
YanıtlaSilolmuş çok severim öpüyorum.
hmmm en beğendiğim tariflerden biri ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgili Handan,
YanıtlaSilEllerine sağlık, hünkar beğendi nefis görünüyor.
Servis tabağında bu yemeğin hakkını vermiş, çok yakışmış.
cım patlıcanlı olan tüm yemekleri çok severim ama hünkarın yeri başkadır bizim ailede ellerine sağlık ablacım afiyet bal olsun
YanıtlaSilgeçmiş bayramınıda kutluyorum tatlım pc başına geçemeyince kutlamak bu güne kaldı :))
sevgiler
HArika ya görüntü yine harika.
YanıtlaSilPatlıcan yemeklerinin hepsini severim ama bu bir başka, helede böylesi güzel bir sunumla.
Tam yemeğin adına ve ağırlığına yakışır bir sunum olmuş, bayıldım...
YanıtlaSilYemeğin lezzetine söyleyecek bir şey zaten yok...
Ellerinize sağlık, sevgiler.
Ellerine saglik. Nefis bir görüntü. Sevgiler...
YanıtlaSilCanııım enfes görünüyor :)
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşımm nefisss
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşımm nefisss
YanıtlaSilbernde çok beğendi.nefis görünüyor.sunumun harika,herşey olması gereken gibi olmuş.ellerine sağlık handancım
YanıtlaSilcanım değerli yorumların için çok teşekkürler..hünkar beğendiyi bende çok severim gerçekten.. hünkarlar ağzını tadını biliyorlarmış vallahi.. eline sağlık. Görüşmek üzere sevgiler.
YanıtlaSilMmmmm... Yemek çok güzel sunum daha da güzel. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilYemek muhteşem, sunum harika fotoğraf ise mükemmel olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilmerhaba cok güzel sayfaniz var ellerinize saglik.
YanıtlaSilpasasoframin bügün dogum günü var ve herkes tarifiyle beraber davetlimdir. rica etsem sizde buyururmusunuz
Pasa-kizi
http://pasasofram.blogcu.com/
harika gorunuyor en sevdigim yemeklerin basindadir.ben de yaparim kayinvalidemin ve kayinpederimin ortak tarifi ile:)
YanıtlaSilburda amerikali komsularimizi davet etmek istiyorum tr yemeklerini tatsinlar diye.o zaman kadar sanirim boyle blogunuzu iyice incelemem ve bir menu olusturmam lazim.diger bloglari da okuyorum bakiyorum bakalim..