Kotanyi Yemek Yarışmasına Cezayir Mutfağına özgü bir yemeğin bize adapte ettiğim şekli olan Bademli Pilav Eşliğinde Köfte ile 2. tarifimi gönderdim. Cezayir Mutfağında yer alan "Patlıcanlı Tajin"nin orjinalinde patlıcan köfte harcına çiğ olarak konuluyor ben bunu közleyerek kullandım. Ayrıca köfteyi kızarttıktan sonra domates, soğan, sarımsak ile ile hazırlanan bir sos ile tekrar pişiriyorlar bu bana biraz fazla sarımsaklı ve ağır geldiği için bu kısmını çıkardım ve bademli, bol baharatlı dereotlu bir pilav ile yeni bir şekle soktum. Bakalım beğenecekmisiniz? Tarifimi beğenirseniz Kontanyi Yemek Yarışmasında Bademli Pilav eşliğinde Patlıcanlı Köfte için 5 yıldız Mükemmel oyunu tıklamanızı bekliyorum
Köfte harcının malzemeleri;
Yarım kilo kıyma
3 adet közlenmiş patlıcan
1 adet kuru soğan
yarım su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 büyük diş sarımsak
1 tatlı kaşığı Kotanyi tarçın
1 çay kaşığı Kotanyi yenibahar
Kotanyi karabiber
yarım çay kaşığı kişniş
tuz
Pilav malzemeleri:
2 su bardağı pirinç
100 gr.iç badem (kabukları soyulmuş)
1 adet kuru soğan
yarım demet dereotu
2 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı Kotanyi yenibahar
1 tatlı kaşığı Kotanyi tarçın
tuz
sıvıyağ
Köftelerin kızartılması için:
Galeta unu
Sıvı yağ ya da tereyağı
Hazırlanışı:
Kıyma, közlenmiş ve küçük küçük doğranmış patlıcan, küçük küçük doğranmış soğan, iyice ezilmiş sarımsak, galeta unu, yumurta, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz ve kişniş bir kaba alınır iyice karıştırılıp, yoğurulur. Bu harçtan küçük küçük parçalar alınıp, el içinde yuvarlanarak köfte yapılır. Bu köfteler galeta ununa bulanır ve kızdırılmış sıvıyağda kızartılır. Kızartılan köfteler kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağın gitmesi sağlanır. Ayrı bir kapta kabukları soyulmuş olan bademler pembeleşinceye kadar yağda kavrulurlar. Bademlere yıkanmış ve süzülmüş pirinç eklenir.Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve karıştırılarak kavrulur. Yenibahar, tarçın ve tuz eklenir, üzerine sıcak su konulur, ağzı kapatılarak pişirilir. Altı kapanmadan hemen önce ince ince kıyılmış dereotu ilave edilir. Pilav demlendikten sonra pilav ve köfteler bir servis tabağına alınarak birlikte servis edilir.
AFİYET OLSUN
Çok nefis görünüyor,harikaaaa ,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık handancım.muhteşem görünüyor.yarışmda başarıyı hakettiğini düşünüyorum.sevgiler
YanıtlaSilharika bir sunum, enfes bir yemek ve tafiri.. ellerinize ve emeğinize sağlık...başarılar..
YanıtlaSilÇokdeğişikolmuş canım . Eline sağlık. Bu arada bir ricam olacak mümkünse şu kelime doğrulamayı kaldırabilirimisin. İnanılmaz zaman kaybı yaşatıyor.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık sunum çok güzel görunuyor.tadıda tarife göre lezzetli:)başarılar diliyorum.sevgiler
YanıtlaSilcanım başarılar diliyorum sana da:)) sunumun çok cici olmuşş:))
YanıtlaSilBademli pilavı çok severim ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilCanımmm harika görünüyor ellerine sağlık başarılar dilerim öpüyorum.
YanıtlaSilmerhabalar,
YanıtlaSilnefis olmuş bu patlıcan nereye girse yakışıyor Allah'ım ne güzel nimetler veriyor biz kullarına
sevgiler..
Ellerine sağlık özellikle köftenin nefis olduğuna eminim canım istedi akşam yaklaşırken:)
YanıtlaSilGülüm enfes görünüyor,bayılırım böyle tatlara..
YanıtlaSilEllerine,gönlüne,emeğine sağlık..
Hepinize bloguma zaman ayırıp, yorum yazdığınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilÇok güzel olmnuş ve bence çok ta lezzetli.
YanıtlaSilYarışma için başarılar canım
Oyumu kullanacağım
Ellerine sağlık canım
sevgiler
İlk defa görüyorum patlıcanlı köfte. Bir patlıcan sever olarak eminim çok yakışmıştır. Ellerinize sağlık başarılar...
YanıtlaSilpatlıcanlı köfte !!
YanıtlaSilne güzel geliyor kulağa :)))
elelrine sağlık handancığım.
başarılar başarılar diliyorum..
sevgiler.
Canım ellerine sağlık .Tek kelimeyle harika..Sevgiler bıraktım..
YanıtlaSilİlk defa böyle bir tarif görüyorum gerçekten çok farklı bir tarif olmuş. Çok da güzel görünüyor eminim tadı da görüntüsü kadar güzeldir, ellerinize sağlık. Pek ihtiyacınız olmayacak ama yine de yarışmada bol şans diliyorum. Sevgiler...
YanıtlaSilEnfes gözüküyor ,ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler..
pelince.com
çok güzel bir tarif,hemen denemeliyim..ellerinize sağlık..
YanıtlaSil