18 Temmuz 2010 Pazar

Domatesli Bruschetta

Herkese iyi pazarlar. Bugün haftasonları kahvaltıda, öğleden sonra çayda kolaylıkla hazırlayıp, sunabileceğiniz İtalyanların meşhur domatesli bruschetta tarifini vermek istiyorum. İtalyanların önceleri sadece kızarmış ekmek üstüne sarımsak ve zeytinyağı sürerek hazırladıkları bu tat daha sonra domates, fesleğen vb. eklerle gelişip, bugün farklı versiyonlarla hazırlanan çok lezzetli ve şık bir sunuma dönüşmüş. Yarın iş seyahati nedeniyle İstanbul dışına çıkıp, Perşembe günü tekrar İstanbul'da olacağım için şimdiden hepinize iyi haftalar dilerim. Perşembe görüşmek üzere...
Malzemeler: 4 kişilik
4 dilim esmer ekmek(tam tahıllı ekmek ya da istediğiniz farklı ekmek olabilir)
2 adet büyük domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
bir kaç dal fesleğen
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Domateslerin kabukları soyulup, ortadan ikiye kesilir. Çekirdekli kısımları temizlenip, küçük küpler şeklinde doğranır. Fesleğen yaprakları ince ince doğranır. Domates küpleri, fesleğen yaprakları, tuz, karabiber ve zeytinyağı bir kasede iyice karıştırılır. Ekmek dilimleri(ben tam tahıllı ekmek kullandım) kızartılır, domatesli karışım ekmeklerin üzerine sürülür ve hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN

30 yorum:

  1. Handancığım ellerine sağlık çok pratik ve lezzetli...

    YanıtlaSil
  2. Handancığım ellerine sağlık çok pratik ve lezzetli...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Handan abla, harika orstik bir lezzet :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık handancım.hoş bir tairf.hüle güle git gel ...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor. (ekmeklerin üzerine domatesli karışımı sürdükten sonra fırınlasak acaba tadında herhangi değişiklik olurmu?)

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. DOMATES VE FESLEĞENİN UYUMUNA BAYILIYORUM.ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık Handancığımm domatesin bu civciv zamanında yapılmalı kesinlikle:))

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canımmm.güzel bir hafta diliyorum...çok öptüm...sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık. Harika görünüyor. Bu hafta sonu kahvaltı menüsüne kesinlikle ekleyeceğim. Acaba biraz da sarımsak eklesek nasıl olur?

    YanıtlaSil
  10. Handancım eline sağlık bugün bendede bri bruscetta tarifi var. sevgiler iyi yolculuklar

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık, çok iştah açıcı bir sunum olmuş, bende hemen deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  12. Blogunuzu hep takip ediyorum farkli tariflerinizi begeniyorum. Buda cok guzel ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  13. Ilginc bir tarif. Farkli ulke mutfaklarini yayinlamanizi begeniyorum, Bu tariflere daha fazla agirlik vermenizi isterim. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  14. Kahvalti icin farkli tarifler ararken blogunuzu ve tarifi buldum. Super olmus tesekkurler.

    YanıtlaSil
  15. Hilal'in sayfasında da vardı. Bayılırım! Ellerine sağlık çok çok lezzetli duruyor. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  16. Aslıcığım, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. Nilaycığım. beğendiğine sevindim.

    YanıtlaSil
  18. Bernacığım teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  19. Fuat Bey çok teşekkürler. Bu tarifin özelliği domateslerin taze ve diri olmasıdır. Fırınlandığı zaman hem tadı farklılaşıyor hem de orjinal tarif olmuyor.

    YanıtlaSil
  20. Aylinciğim, ben de domates fesleğen ikilisine bayılırım.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. Denizciğim, çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  22. Yeşimciğim çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  23. Canancığım, sabah kahvaltısında ve bu sıcaklarda sarımsak sanırım biraz ağır olur ne dersin?

    YanıtlaSil
  24. Hilalciğim, seninki de harika olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  25. Şebnemciğim, mutlaka denemeni öneririm, seveceğine eminim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Emel, blogumu keşfetmene sevindim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  27. Tümaycığım gerçekten paazar günü ben, pazartesi de Hilal tarifini yayınlamış. Zevklerimiz aynı sanırım.Teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  28. Bizim ahali bayıldı bu tarife eline sağlık

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)