Herkese iyi pazarlar. Bugün haftasonları kahvaltıda, öğleden sonra çayda kolaylıkla hazırlayıp, sunabileceğiniz İtalyanların meşhur domatesli bruschetta tarifini vermek istiyorum. İtalyanların önceleri sadece kızarmış ekmek üstüne sarımsak ve zeytinyağı sürerek hazırladıkları bu tat daha sonra domates, fesleğen vb. eklerle gelişip, bugün farklı versiyonlarla hazırlanan çok lezzetli ve şık bir sunuma dönüşmüş. Yarın iş seyahati nedeniyle İstanbul dışına çıkıp, Perşembe günü tekrar İstanbul'da olacağım için şimdiden hepinize iyi haftalar dilerim. Perşembe görüşmek üzere...
Malzemeler: 4 kişilik
4 dilim esmer ekmek(tam tahıllı ekmek ya da istediğiniz farklı ekmek olabilir)
2 adet büyük domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
bir kaç dal fesleğen
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Domateslerin kabukları soyulup, ortadan ikiye kesilir. Çekirdekli kısımları temizlenip, küçük küpler şeklinde doğranır. Fesleğen yaprakları ince ince doğranır. Domates küpleri, fesleğen yaprakları, tuz, karabiber ve zeytinyağı bir kasede iyice karıştırılır. Ekmek dilimleri(ben tam tahıllı ekmek kullandım) kızartılır, domatesli karışım ekmeklerin üzerine sürülür ve hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Handancığım ellerine sağlık çok pratik ve lezzetli...
YanıtlaSilHandancığım ellerine sağlık çok pratik ve lezzetli...
YanıtlaSilEllerine sağlık Handan abla, harika orstik bir lezzet :)
YanıtlaSilellerine sağlık handancım.hoş bir tairf.hüle güle git gel ...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok leziz görünüyor. (ekmeklerin üzerine domatesli karışımı sürdükten sonra fırınlasak acaba tadında herhangi değişiklik olurmu?)
YanıtlaSilSaygılar.
DOMATES VE FESLEĞENİN UYUMUNA BAYILIYORUM.ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR
YanıtlaSilellerine sağlık Handancığımm domatesin bu civciv zamanında yapılmalı kesinlikle:))
YanıtlaSilellerine sağlık canımmm.güzel bir hafta diliyorum...çok öptüm...sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Harika görünüyor. Bu hafta sonu kahvaltı menüsüne kesinlikle ekleyeceğim. Acaba biraz da sarımsak eklesek nasıl olur?
YanıtlaSilHandancım eline sağlık bugün bendede bri bruscetta tarifi var. sevgiler iyi yolculuklar
YanıtlaSilellerinize sağlık, çok iştah açıcı bir sunum olmuş, bende hemen deneyeceğim..
YanıtlaSilBlogunuzu hep takip ediyorum farkli tariflerinizi begeniyorum. Buda cok guzel ellerinize saglik.
YanıtlaSilIlginc bir tarif. Farkli ulke mutfaklarini yayinlamanizi begeniyorum, Bu tariflere daha fazla agirlik vermenizi isterim. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilKahvalti icin farkli tarifler ararken blogunuzu ve tarifi buldum. Super olmus tesekkurler.
YanıtlaSilHilal'in sayfasında da vardı. Bayılırım! Ellerine sağlık çok çok lezzetli duruyor. Sevgiler:)
YanıtlaSilAslıcığım, çok teşekkürler.
YanıtlaSilNilaycığım. beğendiğine sevindim.
YanıtlaSilBernacığım teşekkürler canım.
YanıtlaSilFuat Bey çok teşekkürler. Bu tarifin özelliği domateslerin taze ve diri olmasıdır. Fırınlandığı zaman hem tadı farklılaşıyor hem de orjinal tarif olmuyor.
YanıtlaSilAylinciğim, ben de domates fesleğen ikilisine bayılırım.Teşekkürler.
YanıtlaSilDenizciğim, çok teşekkürler canım.
YanıtlaSilYeşimciğim çok teşekkürler canım.
YanıtlaSilCanancığım, sabah kahvaltısında ve bu sıcaklarda sarımsak sanırım biraz ağır olur ne dersin?
YanıtlaSilHilalciğim, seninki de harika olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilŞebnemciğim, mutlaka denemeni öneririm, seveceğine eminim. Teşekkürler.
YanıtlaSilSevgili Hümeyra teşekkürler.
YanıtlaSilSevgili Güler, teşekkürler.
YanıtlaSilSevgili Emel, blogumu keşfetmene sevindim. Teşekkürler.
YanıtlaSilTümaycığım gerçekten paazar günü ben, pazartesi de Hilal tarifini yayınlamış. Zevklerimiz aynı sanırım.Teşekkürler canım.
YanıtlaSilBizim ahali bayıldı bu tarife eline sağlık
YanıtlaSil