4 Haziran 2010 Cuma
Kavun Yatağında Dondurma
İş seyahati nedeniyle İstanbul dışında olduğum için haftabaşından beri blogumla ilgilenemedim. Şimdi döndüm ve hemen laptopun başına oturdum. Sıcak günlerde canım ağır, yağlı ve etli yemekler, pastalar, börekler yapmak ve yemek istemiyor. Zeytinyağlı, insanı rahatsız etmeyecek hafiflikte ve serinlik veren yiyecekler ve tatlılar yapıp, yemek istiyorum. Bu nedenle bugün sıcak günlerde hemen hazırlanıp sunulan ve görünüşü bile insanı mutlu eden bir tarif daha doğrusu bir dondurma sunuşu vermek istiyorum. Şimdiden herkese iyi haftasonları.
Malzemeler:
1 tane küçük kavun
1 top çilekli dondurma
1 top kaymaklı dondurma
1 top çikolatalı dondurma
Süslemek için:
İstenilen miktarda dövülmüş Antep fıstığı
İstenilen miktarda fıstık krokan
İstenilen miktarda yaprak fındık
Hazırlanışı:
Kavun ortadan bölünür ve çekirdekleri temizlenir. Kenarları bıçakla şekilli olarak kesilir. İçi kaşıkla oyulur. Bir süre dolapta bekletilip soğutulur. Dolaptan çıkarılınca içine çilekli, çikolatalı ve kaymaklı dondurma konulur.(Kavunun içine zevkinize göre istenilen çeşitte ve istenilen miktarda dondurma koyabilirsiniz. ) Üzerine dövülmüş fıstık ve fındıklar serpilir.(Ben bunları dövmeyip, hazır dövülmüş olarak satılanlardan kullandım) Soğuk olarak hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN
ben dondurmasını yiyim kocişkomda kavunu yer :)Ellerinize sağlık
YanıtlaSilböyle sunuma bayılırım doğrusu . eline sağlık handancım
YanıtlaSilHandancım ne kadar şık bir sunum ol
YanıtlaSilmuş afiyet olsun öpüyorum...
Gezinin ikinci bölümünü de fotoğrafları incelerken, zevkle yazılmış yazıyı keyifle okudum:)
YanıtlaSilgönlüne sağlık.
Ayrıca maşallah ve ellerine sağlık da diyorum:) ayağının tozuyla bir de muhteşem hazırlanmış kavun içi dondurma :)
çok öpüyorum canım.mutlu hafta sonları..
Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
ben bu tarz bir dondurmayı mado da yemişitm.gerçekten leziz oluyor.ellerine saglık.
YanıtlaSilBu sunuma bayıldım..
YanıtlaSilBir kere estetiği de çok güzel olmuş. Zaten lezzetli ve tam bir yaz tatlısı. Üstelik de hafif. Sunumu da bu kadar çekici olunca ellerine sağlık. Hatta diyorum ben direk bu akşam dondurmamızı bu şekilde yiyeyim:)
YanıtlaSilSevgili Karabidikim, sana da eşine de afiyet olsun.
YanıtlaSilHilalciğim, beğendiğine sevindim.
YanıtlaSilDeryacığım, teşekkürler.
YanıtlaSilSevgili İnci,gezi yazısını ve tarifimi beğendiğine çok mutlu oldum.
YanıtlaSilFuat Bey, teşekkürler.
YanıtlaSilEylemciğim, dondurma bizde her hali ile çok sevilir ama bu şekli favorimiz.
YanıtlaSilMesut Bey,yorumunuz beni mutlu etti. Teşekkürler.
YanıtlaSilTümaycığım, size şimdiden afiyet olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilhandancım ne kadar güzel bir sunum bu vöyle,ellerine sağlık
YanıtlaSilBernacığım, senin gibi marifetli ve becerikli birinden bunu duymak beni çok mutlu etti.Teşekkürler.
YanıtlaSiloooooooooo elinize sağlık inanılmaz güzel görünüyor..sevgilerimle
YanıtlaSilDondurmayı severim, kavuna bayılırım. Ne kadar güzel ve serin bir fikir olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYaz mevsiminin iki vazgeçilmezi dondurma ve meyva bir araya gelince eminim muhteşem bir şey olmuştur. Sunumda çok güzel daha ne olsun. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilAylinciğim, bloguma hoşgeldin. Ziyaretin ve yorumun için teşekkürler.
YanıtlaSilSevgili Canan, beğendiğine sevindim. Teşekkürler.
YanıtlaSilHavvacığım, ikisi bir araya gelince gerçekten çok güzel oluyor.Denemeni öneririm.
YanıtlaSilBloguma hoşgeldin Handancığım, yalnız senin sunumun bir harika olmuş, ellerine sağlık. Sevgilerimle...
YanıtlaSil