14 Haziran 2010 Pazartesi

Ayran Aşı Çorbası



Herkese iyi haftalar. Oldukça sıcak geçeceği söylenen ve daha haftasonundan sıcak olacağı belli olan bir haftaya başlıyoruz. Bu sıcak haftaya hafif , serin ve bir o kadar da sağlıklı bir tarifle başlamak istiyorum. Afiyet olsun
Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
500 gr süzme yoğut
tuz
kuru nane
Hazırlanışı:
Buğday ve nohut bir gece önceden suya konulur. Ertesi gün suyu süzülen ve yıkanan malzemeler haşlanırlar ve soğumaya bırakılırlar. Ayrı bir kapta yoğurt su ile sulandırılıp, ayran kıvamına getirilir(ben biraz koyu kıvamda bırakıyorum. Kıvamını isteğinize göre ayarlayabiilirsiniz)Tuz eklenip, karıştırılır. İçine soğumuş olan haşlanmış buğday ve nohut konulur ve karıştırılır. Servis öncesinde bir süre buzdolabında bekletilir ve üzerine kuru nane serpilerek soğuk olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

33 yorum:

  1. ahhh canımmm maalesef biz konyada hala sıcağı göremedik,gece yine yağmur yağmış.ayranaşını çok severim.elllerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Şu an öyle bunaldım ki olsada içsem ellerine sağlık nefisduruyor

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Yazın bende yaparım soğuk çorba.Sunumu da harika olmuş.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok iştah açıcı ve besleyici bir çorba.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Ay o kadar tansiyonum düşüyor ki bu sıcaklar yüzünden tam bana göre bir çorbaymış bu! Ellerine sağlık. Nane bile içime ferahlık verdi:)

    YanıtlaSil
  6. Güzel lezzetlerinizle tanistigima sevindim. Bu corbayi cok severim annem de yapar. Ellerinize saglik.
    Yeni bloguma da beklerim. Sevgiler...
    www.hafifmutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. mutfaktan çıktım ter içindeyim fotoğrafa bakıp evet işte bu dedim şöyle soğuk lezzetli mi lezzetli bir çorba
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. soguk ayran aşı hımm bayılırım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  9. Ben hiç yapmadım ama kayın validem yapar. Eline sağlık canım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Süper bir çorba elinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Yazın ne de güzel olur içmesi. Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Handan,bu çorbayı bende çok severim. Yaz günlerinde iyi bir serinletici gerçekten.
    Eline sağlık...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Tesadüfün böylesi. Kızım da bu çorbayı istedi benden bugün. Akşamdanm ıslayayım bakliyatı.

    YanıtlaSil
  14. Bernacığım, oraların da ısınması yakındır. Burada nem öldürüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Karabidikim, gerçekten bu sıcak günlerde iyi gidiyor.

    YanıtlaSil
  16. Anneanneninemekleri bloguma hoşgeldin. Yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. Tümaycığım, kendine dikkat et. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Nesrinciğim, bloguma hoşgeldin. Yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Eylemciğim teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  20. Hilalciğim, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. Özlemciğim, epeydir sesin çıkmıyordu. Hoşgeldin.

    YanıtlaSil
  22. Selma Tasarım, bloguma hoşgeldin. Yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. Neclacığım, şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  24. merhaba meşhur Erzurum çorbası ama biz içine nohut katmayız ,harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Yaz günleri icin ne kadar lezzetli bir corba.Bizde sehriyeli yapiyoruz.Ellerine saglik ,afiyetler olsun.Sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  26. Krema Tadında, bloguma yaptığın ziyarete ve yorumuna teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Yaren,şehriye de yakışır bir sonrakinde bunu deneyeceğim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  28. Ohh
    mis gibi serin serin sıcaklarda ne yiyeceğimizi bilemiyoruz bu güzel bir alternatif hem doyurucu hem serin hemde pratik...
    Ellerine sağlık cnaım afiyetler olsun.....

    YanıtlaSil
  29. Yıldızcığım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  30. Oğlumun en sevdiği çorba.. Sunum harika

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)